Banankage med vanilje
Giver en lille banankage. Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.
Af Min Madopskrift
Denne banankage er efter klassisk opskrift og er et sikkert hit, hvis man ønsker en kage, som de fleste kan lide. Bananer som skal bruges til banankagen skal være godt modne, men ikke med pletter, da smagen så kan blive forkert og kraftig.
Det er ikke nødvendigt at bruge glasur på denne kage. Banankagen kan serveres som den er, direkte fra ovnen. Efter ca. en halv time, stikkes der en strikkepind ind i kagen, for at se om kagen er færdig.
Ingredienser Banankage:
- 3 æg
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker eller en hel stang
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g smør
- 2 mosede små bananer eller 1 stor
Pynt
- 100 g smeltet overtrækschokolade
- Eller glasur af flormelis og vand. ( billede)
Fremgangsmåde Banankage:
- Smelt smørret og køl det ned. Æg, sukker og vaniljesukker piskes til en luftig æggesnaps.
- Mel og bagepulver røres sammen og vendes forsigtigt i dejen, sammen med det smeltede smør.
- Vend og rør nu forsigtigt de mosede bananer i.
- Hæld dejen i en smurt høj form, (f.eks. en rugbrødsform) ikke bradepande og bag kagen nederst i ovnen.
- Lægges på en bagerist og køler. Når kagen er kølet ned, fordeles overtrækschokoladen på kagen.
Tip
- Ønskes større portioner, bages kagen i en bradepande.
- Vaniljeis er perfekt til banankage. Tilbyd et stort stykke vaniljeis og et lille stykke banankage til dessert eller som tilbehør til aftenkaffen.
Skriv en kommentar