• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Bedste chokoladekage med kærnemælk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Bedste chokoladekage med kærnemælk

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Nem og enkel chokoladekage med kærnemælk og lækker snasket glasur med kanel og kardemomme. Ingredienser til chokoladekagen er valgt med omhu, så du får den vildeste lækre chokoladekage med masser af god smag. Her får du en svampet kage, som børn er SÅ vilde med. Sørg for for at servietterne er klar, for glasuren på chokoladekagen smitter af, så du får det på fingrene, hvis du ikke spiser den med en gaffel eller teske. Prøv også chokoladekage med kokosglasur

    Gå til
    • Klassisk chokoladekage
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Klassisk chokoladekage

    Klassisk chokoladekage som er nem at lave og som de fleste kan lide. Du kan bare transportere den i bradepanden, hvis du skal i byen. Denne kage er et sikkert hit og du kan lave den på ca. 35 min. + tiden til afkøling og forberedelse.

    • Bedste chokoladekage med kærnemælk
      Bedste chokoladekage med kærnemælk
    • Bedste chokoladekage stykker
      Bedste chokoladekage stykker
    Gå til
    • Klassisk chokoladekage
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Bedste chokoladekage med kærnemælk

    Bedste chokoladekage med kærnemælk

    Opskrift på den bedste og lækreste chokoladekage med kærnemælk
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Dansk
    Antal 12 Personer
    Kalorier 20 %

    Ingredienser
      

    • 250 g Kærnemælk
    • 150 g Smør (Kærgården)
    • 60 g Kakao
    • 250 g Hvedemel
    • 300 g Rørsukker
    • 1 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Natron
    • 1 knivspids Salt
    • 2 stk. Æg

    Glasur

    • 50 g Sødmælk
    • 25 g Kakao
    • 200 g Flormelis
    • 2 tsk. Kanel
    • ¼ tsk. Kardemomme
    • 50 g Smør (Kærgården)

    Sådan gør du
     

    • Kom smørret i en lille gryde og varm det op uden at det smelter. Rør kakaoen godt rundt i smørret, så det bliver brunt.
    • Kom hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en skål og rør det sammen.
    • Tag nu den største skål du har og hæld kærnemælken i skålen. Rør nu langsomt melblandingen i kærnemælken og tilsæt til sidst kakaosmør og æg. Rør og pisk det hele godt sammen.
    • Tag nu en lille bradepande eller ildfast fad på ca. 35 X 25 cm og smør den ind i smør. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og sæt den ind i en 175 grader varm ovn og bag den i ca. 30 minutter. Sættes til afkøling.

    Glasur

    • Kom mælken i en lille gryde og varm den op til håndvarm temperatur. Bland kanel, kardemomme, kakao og flormelis sammen og rør og drys det i den lune mælk. Når glasuren er ensartet og blank er den klar.
    • Når chokoladekagen er kølet helt ned, hældes glasuren over. Kom nu chokoladekagen i køleskabet i ca. 10 minutter eller indtil glasuren er stivnet. Du kan også lade chokoladekagen stå til afkøling på køkkenbordet, så hele kagen ikke køles ned.

    Noter

    • Hvis du skærer kagen ud. Kan du drysse lidt krymmel eller kokosmel over nogle af stykkerne, så du får lidt forskellige stykker af chokoladekagen.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 400kcal (20%) | Kulhydrater: 63g (21%) | Protein: 5g (10%) | Fedt: 16g (25%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 43g (48%) | Vitamin A: 498IU (10%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 53mg (5%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Chokoladekage med kærnemælk, Chokoladekage med snask
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 45 min. Til 12 personer

    🥘 Ingredienser

    • 250 g Kærnemælk
    • 150 g Smør Kærgården
    • 60 g Kakao
    • 250 g Hvedemel
    • 300 g Rørsukker
    • 1 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Natron
    • 1 knivspids Salt
    • 2 stk. Æg

    Glasur

    • 50 g Sødmælk
    • 25 g Kakao
    • 200 g Flormelis
    • 2 tsk. Kanel
    • ¼ tsk. Kardemomme
    • 50 g Smør Kærgården

    🔪 Sådan gør du

    1. Kom smørret i en lille gryde og varm det op uden at det smelter. Rør kakaoen godt rundt i smørret, så det bliver brunt.
    2. Kom hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en skål og rør det sammen.
    3. Tag nu den største skål du har og hæld kærnemælken i skålen. Rør nu langsomt melblandingen i kærnemælken og tilsæt til sidst kakaosmør og æg. Rør og pisk det hele godt sammen.
    4. Tag nu en lille bradepande eller ildfast fad på ca. 35 X 25 cm og smør den ind i smør. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og sæt den ind i en 175 grader varm ovn og bag den i ca. 30 minutter. Sættes til afkøling.

    Glasur

    1. Kom mælken i en lille gryde og varm den op til håndvarm temperatur. Bland kanel, kardemomme, kakao og flormelis sammen og rør og drys det i den lune mælk. Når glasuren er ensartet og blank er den klar.
    2. Når chokoladekagen er kølet helt ned, hældes glasuren over. Kom nu chokoladekagen i køleskabet i ca. 10 minutter eller indtil glasuren er stivnet. Du kan også lade chokoladekagen stå til afkøling på køkkenbordet, så hele kagen ikke køles ned.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Hvis du skærer kagen ud. Kan du drysse lidt krymmel eller kokosmel over nogle af stykkerne, så du får lidt forskellige stykker af chokoladekagen.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal chokoladekagen opbevares ?

    I en tætsluttet boks med låg.

    Hvad er holdbarheden ?

    Ca. 2 dage kan kagen holde sig frisk.

    Bedste chokoladekage stykker
    Bedste chokoladekage stykker
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Græske pitabrød med feta
    Roastbeef kogt »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Børnevenlig mad Tags: æg, hvedemel, kakao, kanel, kardemomme, Kærnemælk, mælk, Natron

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind