• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Bagværk

Bedste sundhedsboller

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Sundhedsboller efter bagning

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total45
  • 27
  • 18
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Hakkede mandler og tranebær i en perfekt kombination, giver bedste sundhedsboller en rigtig god aroma og lækker eftersmag. Perfekt tilbehør i madpakken eller som en lille dessert efter rugbrødet.

Bedste opskrift på sundhedsboller

Man behøver ikke bruge fedtstof til disse boller. Man kan i øvrigt også tilsætte lige de kerner og mel som man lige har i skabet. Pointen i denne opskrift er, at bollerne gerne må være lidt grove, så maven har lidt at arbejde med. Bollerne i denne opskrift, vil være grove men alligevel lidt luftige. Vi kalder det bedste opskrift på sundhedsboller, da vi er ret ville med denne bolle med tranebær og speltmel.

Prøv også vores opskrift på sundhedsboller

Sundhedsboller efter bagning

Bedste sundhedsboller

Opskrift på de bedste og lækreste sundhedsboller med tranebær og speltmel.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 20 min
hviletid 4 t
Samlet tid 4 t 25 min
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 16 stk.
Kalorier 9 %

Ingredienser
  

  • 50 gram Gær
  • 1 spsk. Honning (Eller sukker)
  • 1.5 tsk. Salt ((F.eks. Himalaya salt))
  • 5 dl. Vand
  • 3 spsk. olivenolie (Kan erstattes med smør eller udelades)
  • 75 gram Havregryn (Økologiske finvalsede)
  • 100 gram Durummel (Økologisk speltmel eller bornholmsk durum)
  • 75 gram Tranebær (Økologiske og grofthakkede)
  • 75 gram Mandler (Finthakket)
  • 50 gram Rugmel (Økologisk )
  • 350 gram Hvedemel (Økologisk )

Sådan gør du
 

  • Gæren udrøres i lunken vand. Når vandet bruser, er gæren klar.
  • Tilsæt sukker og vand og tilsæt derefter olien. Nu røres resten af ingredienserne gradvist i og ind i dejen.
  • Nu tilsættes salt og der røres i dejen som stadig er klistret. Rør godt igennem til dejen ikke er så klistret mere. Jo længere der røres, jo mere sammenhængende bliver dejen.
  • Dejen sættes til at hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
  • Nu laves bollerne som var det frikadeller. Tag en klat dej op i hånden og en spiseske i den anden. Dyp spiseske i vand og form alle bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Sæt bollerne til hævning med et fugtigt viskestykke over, i en time eller to.
  • Tænd ovnen på 250 grader C. alm. Ovn. Sæt bollerne i ovnen, og skru ned til ca. 180 grader, og bag bollerne i ca. 20 minutter eller til de færdige. Tag evt. en bolle ud af ovnen efter 15 min. Og skær den midt over. Bollen må ikke være klæg.
  • Serveres lune ”to go” uden noget på, eller med smør, ost, pålæg eller hvad man plejer at komme på.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 175kcal (9%) | Kulhydrater: 27g (9%) | Protein: 5g (10%) | Fedt: 5g (8%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 3IU | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 21mg (2%) | Jern: 2mg (11%)
Keyword Bedste sundhedsboller
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Tips

  • Der kan tilsættes reven gulerod, rosiner, hørfrø, solsikkekerner eller andet som man lige har i skabet.
  • Det er også muligt at lave dejen dagen før, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over.
  • Fremgangsmåden er den samme. Boller skal stadig hæve tildækket i ca. to timer.

Mere fra samme kategori:

Oksekød med grøntsager i karrysauce
Mør cuvette eller culottesteg
Paradisæblesnaps
Fedtfattig opskrift på laks i spinat med fettuccine og ingefær
Jordbærsalat med friske asparges og spinatblade
Hjemmelavet pizza snegle
Del meget gerne
  • Total45
  • 27
  • 18
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Bagværk

  • Æblekage med chokoladeglasur på tallerken
    Bagt æblekage med chokolade og kanel
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis
  • Nem bagt æblekage med kanel
    Bagt æblekage med kanel og mandler

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: Durum, Havregryn, honning, hvedemel, Mandler, rugmel, tranebær

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·