Endnu en klassiker her på Min Madopskrift som vi kan anbefale. Elsker du guf vil du helt sikkert elske bedstefars skæg.
Her får du et knasende lag tyk marengs, hvor der følger et tyndt lag marmelade og en herlig blød bund med smag af mandler.
Når du laver kagen skal du være opmærksom på, at marengs/guf ikke skal bages og blive hård, men være blød under den sprøde top, deraf navnet ”Bedstefars skæg”.
Opskrift giver en lille bradepande kage
Opskrift med noter
Bedstefars skæg med marmelade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 225 gram hvedemel
- 150 gram mandelmel
- 150 gram sukker
- 150 gram smør blødt
- 8 spsk. god marmelade
- 1 spsk. bagepulver uden top
- 1 stk. æg
- 3 stk. æggeblommer
- 1 ½ dl. Kærnemælk
- 3 stk. æggehvider
- 200 gram sukker
Pynt
- 1 dl frysetørret hindbær
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt.
- Smør og sukker piskes sammen.
- Kom derefter 1 æg i massen og pisk det med.
- Derefter pisker du alle æggeblommer med et af gangen.
- Tilsæt nu mælk under piskning.
- Pisk nu det hele godt og grundigt til det hele ser ensartet ud.
- Bland mel, mandelmel og bagepulver sammen og hæld det i under piskning.
- Tag en dejskraber og skrab rundt i kanten af skål, hvis der sidder noget mel i kanten.
- Pisk og rør nu det hele igen.
- Smør et stort ildfast fad eller mindre bradepande ind i smør og hæld dejen i fadet.
- Kom det ind i en forvarmet ovn på ca. 180 grader og bag den i ca. 20 min.
- Sæt kagen til afkøling og kom nu et pænt lag marmelade på og fordel det over kagen.
- Pisk æggehvider til de bliver stive. Pisk nu sukkeret med lidt af gangen til du får en tyk klæbrig marengs/guf.
- Fordel nu guf over kagen.
- Hvis du har en lille gasbrænder, tænder du den og brænder marengs/guf, så den bliver gylden.
- Sæt det ind i ovnen igen og bag kagen i ca. 20 min. eller indtil marengs/guf er gylden og sprød på overfladen.
- Sættes til afkøling og pyntes.
- Spises straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også banankage, svampet og lækker
Tips
- Du kan bruge alle marmelader, dog er hjemmelavede bedst.
- Særligt lidt syrlige marmelader som jordbær, appelsin og hindbær, giver et godt modspil til det søde i kagen.
Kommentarer
Ingen kommentarer