Blondekager
Giver en plade småkager
Af Min Madopskrift
Blondekager med revet citronskal, er en slags havregrynskage. En rigtig dejlig småkage som de fleste gæster kan lide. Du kan udelade citronskal. Og du kan dyppe nogle i mørk chokolade.
Ingredienser Blondekager
- 100 gr. Smør, blødt
- 100 gr. Havregryn
- 100 gr. Farin, lys
- 1 Æg
- 1 økologisk citron
- 1 spsk. Mel
- 1 spsk. Finthakket revet citronskal
- 1 tsk. Bagepulver
- Evt. mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud og lad det få stuetemperatur.
- Skyl citronen grundigt under koldt vand.
- Riv ca. 1 tsk. af det gule skal af.
- Kom havregryn sammen med revet citronskal i en skål og bland det sammen med det bløde smør.
- Lad det samle sig en halv time på bordet.
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Rør rundt i blandingen.
- Æg og sukker piskes til en æggesnaps.
- Kom det i havregrynsblandingen.
- Tilsæt mel og bagepulver. og bland det godt sammen.
- Smør en bageplade med smør eller kom bagepapir på.
- Hæld lidt dej ud på størrelse med bunden af en kop eller som en rund kiks.
- Pas på med at lave småkagerne for store, og at der er god afstand imellem, da de flyder ud.
- Bag kagerne i ca. 8 min. eller til de er færdige.
- Tag dem af pladen, når de er kølet lidt ned og er lune.
- Ønskes nogle med mørk chokolade, varmes chokoladen over et vandbad, og de valgte antal blondekager dyppes og sættes til afdrypning.
Tips til Blondekager
- Lidt hakkede nødder eller mandler, kan blandes i dejen.
- Almindeligt sukker kan erstatte lys farin.
- Når blondekager er afkølet, kan nogle dyppes helt eller delvis i mørk chokolade.
Kommentarer
Ingen kommentarer