• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Boller – Danmarks bedste

    Af Bjørn Nielsen Opdateret mar 8, 2021

    Mors dejlige juleboller

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total8
    • 8
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Nem opskrift på lette og luftige boller. Disse boller – Danmarks bedste, bliver kæmpe store og luftige. Hemmeligheden ved at få store og luftige boller er, den lange efterhævning. Den gør at bollerne bliver store og får den helt fantastiske klassiske smag. Disse boller er gode som fødselsdagsboller og børnene er helt vilde med dem.

    Der er ikke noget bedre end en friskbagt bolle med smør. Derfor skal du følge vores opskrift, så får du Danmarks bedste boller. Du kan godt komme lidt grovere mel i denne opskrift, hvis du har lyst til det.

    Mors dejlige boller

    Vi har fået denne nemme bolledej, som du kan bruge som en slags grundopskrift og så tilføje andre ingredienser eller meltyper efter behag. Vi synes denne opskrift på boller bare er den bedste, da den minder os, om de boller vi fik rundt omkring da vi var børn.

    • Boller bagt i ovn
      Boller bagt i ovn
    • Boller
      Nybagte boller
    • Boller med marmelade
      Boller med marmelade
    Mors dejlige juleboller

    Danmarks bedste boller

    Opskrift på store luftige fødselsdagsboller drysset med nødder og sukker.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 12 min
    Hviletid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 52 min
    Ret Bagværk
    Køkken Dansk
    Antal 16 stk.
    Kalorier 9 %

    Ingredienser
      

    • 100 g Margarine (Eller smør)
    • 2 ½ dl Mælk
    • 50 g Gær
    • 500 g Hvedemel
    • 1 stk. Æg
    • 3 spsk. Sukker
    • 1 tsk. Salt

    Sådan gør du
     

    • Margarine eller smør smeltes i en gryde. Den kolde mælk hældes i, og dette varmes til lillefinger temperatur.
    • Hæld det i en skål og opløs gæren heri.
    • Resten af ingredienserne tilsættes, melet til sidst, gem lidt til æltningen på bordet.
    • Dejen æltes godt sammen.
    • Hæver tildækket med et fugtigt rent viskestykket, i en ½ time ved stuetemperatur.
    • Derefter rulles dejen til boller, der efterhæver tildækket med et fugtigt viskestykke på bagepladen, i ca. 45 minutter.
    • Bollerne pensles med æg eller mælk og der kan strøs revet nødder eller strø sukker over boller.
    • Boller bages ved 220 grader i 12-14 minutter.
    • Nu har du verdens bedste og luftige boller.

    Servering

    • Boller spises lune som de er. De kan også nydes med smør, ost, marmelade, pålægschokolade eller pålæg.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 184kcal (9%) | Kulhydrater: 27g (9%) | Protein: 4g (8%) | Fedt: 6g (9%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 264IU (5%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 26mg (3%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Fødselsdagsboller, Store luftige boller
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Prøv også verdens bedste brød

    Tips  

    • Det er vigtigt at bollerne efterhæver i 45 min.
    • Kom bollerne i en pose, ellers bliver de hurtigt tørre.
    • Boller kan fryses.
    Del meget gerne
    • Total8
    • 8
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Sauce af stegesky
    Røgede foreller med grov remoulade og Franske ærter »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Børnevenlig mad Tags: æg, hvedemel, mælk

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. polterabend. cc

      april 23, 2014 at 12:12 pm

      Jeg ville lige sige tak for en god opskrift. Dejligt lækre luftige boller, kan anbefales 🙂

      Svar
    2. Bjørn Nielsen

      april 19, 2015 at 9:01 pm

      Hej
      Tak for de pæne ord.

      Ja, en helt igennem fantastisk opskrift, pga. den lange hævning.

      Hilsen
      Bjørn
      Min Madopskrift

      Svar
    3. Jenny

      december 26, 2019 at 8:13 pm

      Store luftige boller som jeg har tilsat knivspids kanel til.
      Prøv det

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind