• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Bagværk

Boller – Danmarks bedste

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Mors dejlige juleboller

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total33
  • 18
  • 15
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Nem opskrift på lette og luftige boller. Disse boller – Danmarks bedste, bliver kæmpe store og luftige. Hemmeligheden ved at få store og luftige boller er, den lange efterhævning. Den gør at bollerne bliver store og får den helt fantastiske klassiske smag. Disse boller er gode som fødselsdagsboller og børnene er helt vilde med dem.

Der er ikke noget bedre end en friskbagt bolle med smør. Derfor skal du følge vores opskrift, så får du Danmarks bedste boller. Du kan godt komme lidt grovere mel i denne opskrift, hvis du har lyst til det.

Mors dejlige boller

Vi har fået denne nemme bolledej, som du kan bruge som en slags grundopskrift og så tilføje andre ingredienser eller meltyper efter behag. Vi synes denne opskrift på boller bare er den bedste, da den minder os, om de boller vi fik rundt omkring da vi var børn.

  • Boller bagt i ovn
    Boller bagt i ovn
  • Boller
    Nybagte boller
  • Boller med marmelade
    Boller med marmelade
Mors dejlige juleboller

Danmarks bedste boller

Opskrift på store luftige fødselsdagsboller drysset med nødder og sukker.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

4.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 12 min
Hviletid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 52 min
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 16 stk.
Kalorier 9 %

Ingredienser
  

  • 100 g Margarine (Eller smør)
  • 2 ½ dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 500 g Hvedemel
  • 1 stk. Æg
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du
 

  • Margarine eller smør smeltes i en gryde. Den kolde mælk hældes i, og dette varmes til lillefinger temperatur.
  • Hæld det i en skål og opløs gæren heri.
  • Resten af ingredienserne tilsættes, melet til sidst, gem lidt til æltningen på bordet.
  • Dejen æltes godt sammen.
  • Hæver tildækket med et fugtigt rent viskestykket, i en ½ time ved stuetemperatur.
  • Derefter rulles dejen til boller, der efterhæver tildækket med et fugtigt viskestykke på bagepladen, i ca. 45 minutter.
  • Bollerne pensles med æg eller mælk og der kan strøs revet nødder eller strø sukker over boller.
  • Boller bages ved 220 grader i 12-14 minutter.
  • Nu har du verdens bedste og luftige boller.

Servering

  • Boller spises lune som de er. De kan også nydes med smør, ost, marmelade, pålægschokolade eller pålæg.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 184kcal (9%) | Kulhydrater: 27g (9%) | Protein: 4g (8%) | Fedt: 6g (9%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 264IU (5%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 26mg (3%) | Jern: 2mg (11%)
Keyword Fødselsdagsboller, Store luftige boller
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Prøv også verdens bedste brød

Tips  

  • Det er vigtigt at bollerne efterhæver i 45 min.
  • Kom bollerne i en pose, ellers bliver de hurtigt tørre.
  • Boller kan fryses.

Mere fra samme kategori:

Wok med tigerrejer og couscous
Penne med tun og tomat
Medaljoner af svinemørbrad - Indisk inspireret
Lammekølle cognac og timianmarineret
Tomat-topping til pizza
Klatkager med vanilje
Del meget gerne
  • Total33
  • 18
  • 15
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Bagværk

  • Æblekage med chokoladeglasur på tallerken
    Bagt æblekage med chokolade og kanel
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis
  • Nem bagt æblekage med kanel
    Bagt æblekage med kanel og mandler

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Børnevenlig mad Tags: æg, hvedemel, mælk

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. polterabend. cc

    april 23, 2014 at 12:12 pm

    Jeg ville lige sige tak for en god opskrift. Dejligt lækre luftige boller, kan anbefales 🙂

    Svar
  2. Bjørn Nielsen

    april 19, 2015 at 9:01 pm

    Hej
    Tak for de pæne ord.

    Ja, en helt igennem fantastisk opskrift, pga. den lange hævning.

    Hilsen
    Bjørn
    Min Madopskrift

    Svar
  3. Jenny

    december 26, 2019 at 8:13 pm

    Store luftige boller som jeg har tilsat knivspids kanel til.
    Prøv det

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·