Nem opskrift på lette og luftige boller. Disse boller – Danmarks bedste, bliver kæmpe store og luftige. Hemmeligheden ved at få store og luftige boller er, den lange efterhævning. Den gør at bollerne bliver store og får den helt fantastiske klassiske smag. Disse boller er gode som fødselsdagsboller og børnene er helt vilde med dem.
Der er ikke noget bedre end en friskbagt bolle med smør. Derfor skal du følge vores opskrift, så får du Danmarks bedste boller. Du kan godt komme lidt grovere mel i denne opskrift, hvis du har lyst til det.
Mors dejlige boller
Vi har fået denne nemme bolledej, som du kan bruge som en slags grundopskrift og så tilføje andre ingredienser eller meltyper efter behag. Vi synes denne opskrift på boller bare er den bedste, da den minder os, om de boller vi fik rundt omkring da vi var børn.
Danmarks bedste boller
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Sådan gør du
- Margarine eller smør smeltes i en gryde. Den kolde mælk hældes i, og dette varmes til lillefinger temperatur.
- Hæld det i en skål og opløs gæren heri.
- Resten af ingredienserne tilsættes, melet til sidst, gem lidt til æltningen på bordet.
- Dejen æltes godt sammen.
- Hæver tildækket med et fugtigt rent viskestykket, i en ½ time ved stuetemperatur.
- Derefter rulles dejen til boller, der efterhæver tildækket med et fugtigt viskestykke på bagepladen, i ca. 45 minutter.
- Bollerne pensles med æg eller mælk og der kan strøs revet nødder eller strø sukker over boller.
- Boller bages ved 220 grader i 12-14 minutter.
- Nu har du verdens bedste og luftige boller.
Servering
- Boller spises lune som de er. De kan også nydes med smør, ost, marmelade, pålægschokolade eller pålæg.
Ernærnærings fakta
Tips
- Det er vigtigt at bollerne efterhæver i 45 min.
- Kom bollerne i en pose, ellers bliver de hurtigt tørre.
- Boller kan fryses.
polterabend. cc
Jeg ville lige sige tak for en god opskrift. Dejligt lækre luftige boller, kan anbefales 🙂
Bjørn Nielsen
Hej
Tak for de pæne ord.
Ja, en helt igennem fantastisk opskrift, pga. den lange hævning.
Hilsen
Bjørn
Min Madopskrift
Jenny
Store luftige boller som jeg har tilsat knivspids kanel til.
Prøv det