Dejlig fynsk brunsviger med masser af snask og smag. Denne opskrift pรฅ brunsviger med kagecreme er let at gรฅ til, og er perfekt at lave den dag, hvor det skal gรฅ lidt hurtigt, men man alligevel gerne vil servere hjemmebag. Dette er en af vore favorit opskrifter som vi laver nรฅr vi fรฅr gรฆster. Vi laver nogen gange lidt boller samtidig med, som vi fylder op med det samme fyld som til brunsvigeren, hvis vi har bรธrn pรฅ besรธg.
Prรธv ogsรฅ Fynsk brunsviger
Indhold i opskrift - Hop til:
Brunsvigerkage og boller
Det er vores bedste opskrift pรฅ brunsviger, og vi elsker den. Kanel i dejen “spiller” virkelig godt med de andre ingredienser. Servรฉr denne brunsviger til dine kรธbenhavnske venner eller mรฅske dine fynske. Alle vil helt sikkert vรฆre vilde med denne brunsviger.
Vi bager ofte brunsvigerkage hvis der kommer bรธrn, da brunsvigerdejen kan bruges til boller. I denne opskrift, har vi kommet lidt fyld i bollerne.
Vi laver denne brunsviger bรฅde med og uden kagecreme. Bruger du kagecreme, bliver fyldet mere cremet og med smag af vanilje.



๐ Komplet opskrift med noter

Brunsviger med kagecreme
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Ingredienser til brunsviger dej
- 750 gram Hvedemel
- 4 dl Mรฆlk (gerne sรธdmรฆlk)
- ยฝ tsk. Kardemomme (stรธdt)
- 100 gram Smรธr
- 1 tsk. Salt
- 25 gram gรฆr
Sรฅdan gรธr du
Fremgangsmรฅde brunsviger dej
- Alle ingredienser til dejen blandes sammen i en skรฅl undtagen smรธr.
- Blรธd smรธr op i en gryde eller ved stuetemperatur og kom det i skรฅlen.
- Rรธr og รฆlt det til en smidig dej. Kom ekstra mel/vรฆde i efter behov.
- Sรฆttes til hรฆvning i ca. 30 minutter et lunt sted og under et fugtigt klรฆde.
- Tag en kagerulle og rul dejen ud til den er ca. 1 cm. i hรธjden og kom den pรฅ en bageplade evt. beklรฆdt med bagepapir eller smurt ind i smรธr.
- Lav en kant som kan holde pรฅ fyldet under bagningen, da dejen hรฆver.
- Skรฆr overflรธdigt dej vรฆk hvis der er noget og lav evt. nogle boller af dejen og kom evt. lidt fyld i nogen af dem, som vist pรฅ billedet.
- Tag en paletkniv og dyp den i vand og glat dejen, sรฅ du ikke har nogle buler.
- Tag en gaffel og lav en masse huller i dejen.
Fremgangsmรฅde fyld
- Rรธr kagecremen sammen som anvist pรฅ posen. Kom det i en skรฅl sammen med resten af ingredienser til fyldet.
- Rรธr fyldet sammen og fordel den over dejen.
- Drys 1 dl farin over fyldet.
- Brunsvigerkagen bages midt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter eller indtil fyldet er smeltet og dejen er gennembagt.
Servering
- Spises nรฅr brunsvigerkagen er kรธlet lidt ned.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 30 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 16 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Ingredienser til brunsviger dej
- 750 gram Hvedemel
- 4 dl Mรฆlk (gerne sรธdmรฆlk)
- ยฝ tsk. Kardemomme (stรธdt)
- 100 gram Smรธr
- 1 tsk. Salt
- 25 gram gรฆr
๐ณFyld
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmรฅde brunsviger dej
- Alle ingredienser til dejen blandes sammen i en skรฅl undtagen smรธr.
- Blรธd smรธr op i en gryde eller ved stuetemperatur og kom det i skรฅlen.
- Rรธr og รฆlt det til en smidig dej. Kom ekstra mel/vรฆde i efter behov.
- Sรฆttes til hรฆvning i ca. 30 minutter et lunt sted og under et fugtigt klรฆde.
- Tag en kagerulle og rul dejen ud til den er ca. 1 cm. i hรธjden og kom den pรฅ en bageplade evt. beklรฆdt med bagepapir eller smurt ind i smรธr.
- Lav en kant som kan holde pรฅ fyldet under bagningen, da dejen hรฆver.
- Skรฆr overflรธdigt dej vรฆk hvis der er noget og lav evt. nogle boller af dejen og kom evt. lidt fyld i nogen af dem, som vist pรฅ billedet..
- Tag en paletkniv og dyp den i vand og glat dejen, sรฅ du ikke har nogle buler.
- Tag en gaffel og lav en masse huller i dejen.
Fremgangsmรฅde fyld
- Rรธr kagecremen sammen som anvist pรฅ posen. Kom det i en skรฅl sammen med resten af ingredienser til fyldet.
- Rรธr fyldet sammen og fordel den over dejen.
- Drys 1 dl farin over fyldet.
- Brunsvigerkagen bages midt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter eller indtil fyldet er smeltet og dejen er gennembagt.
๐ฝServering
- Spises nรฅr brunsvigerkagen er kรธlet lidt ned.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan udelade kagecreme
- Du kan tilsรฆtte lidt mรธrkt rum til fyldet og lade det trรฆkke en time
โ FAQ
Ja, brun farin kan erstattes af muscovadosukker
Det er rรธrsukker som ikke er blevet raffineret eller renset


















Kommentarer
Ingen kommentarer