Chokolade cookies
Giver en fyldt lille kagedåse med Chokolade cookies
Af Min Madopskrift
Lækre store chokolade cookies med sprøde knasende stykker af valnødder og mørk chokolade og lidt bløde indeni. Gemmes i kagedåse. Nemme og lækre småkager der kan gemmes.
Ingredienser Chokolade cookies med valnødder
- 200 g hvedemel
- 50 gram havregryn
- 100 g sukker
- 150 g mørk farin
- 125 g smør, blødt
- 1 stk. æg
- 200 gram valnødder, finthakket
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 150 g chokolade, 70 %, grofthakket
- 1 spsk. ægte kakao
Fremgangsmåde Chokolade cookies med valnødder
- Tag en stor skål.
- Kom sukker, farin og smør op i skålen og rør det sammen.
- Rør ægget i.
- Tag en ny skål.
- Kom mel, kakao, havregryn bagepulver, natron og salt i skålen og rør det sammen.
- Drys nu lidt af gangen og under kraftig omrøring denne blanding oveni den første skål.
- Tilsæt nu chokolade og valnødder til dejen og bland det hele godt sammen.
- Sæt dejen på køl i ca. et par timer eller mere.
- Lad dejen få næsten stuetemperatur, da cookies ellers ikke flader helt ud.
- Lav dejen som små kugler og rul dem ud på størrelse som golfbolde.
- Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir eller en smurt bageplade med god afstand, da kuglerne flader ud til cookies.
- Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter eller til de er helt færdige.
- Jo længere tid i ovnen jo sprødere men tørre bliver cookies.
- Tag cookies ud og sæt dem med bagepapir over på en bagerist til afkøling.
- Lad dem køle helt ned inden de fjernes fra bageplade eller bagepapir.
- Opbevares derefter bedst i kagedåse.
Prøv også Chocolate chip cookies
Tips til Chokolade cookies med valnødder
- Jo koldere dejen er, jo tykkere bliver cookies
Kommentarer
Ingen kommentarer