Chokoladekage med smørcreme og mørk chokolade
Tid: cirka 30 min.
(kagerne skal køle i cirka 10 min. efter de er lavet)
Her er lidt til den søde tand (det skal der jo også være plads til engang imellem).
Denne gang er det en lækker fugtig chokoladekage med den lækreste smørcreme.
Chokoladekage med smørcreme er en perfekt kage, da et stykke er nok til at udfylde alle smagssanserne. mmmmmh.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Det skal du bruge til Chokoladekage med smørcreme
* smurte muffinsforme på ca. 7 cm i diameter
Dejen:
- 25 gram sukker
- 3 æg
- 120 gram mørk chokolade (jeg anbefaler en chokolade med 66-70 % kakao)
- 100 gram smør
- 1 tsk salt
- 130 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Smørcreme:
- 100 gram blødt smør
- 2 spsk yoghurt
- 1 spsk sukker
Fremgangsmåden Chokoladekage med smørcreme
Tænd ovnen på 190 grader.
Først smeltes smør og chokolade i en lille gryde ved lav varme.
Herefter piskes æggene luftige med en elpisker og sukkeret tilsættes.
Pisk herefter yderligere 2 min. og sigt så mel og bagepulver ned i de piskede æg, imens du rører med en dejskraber.
Til sidst røres den smeltede smør- og chokoladeblanding i.
Fyld dejen i smurte muffinforme på ca. 7 cm i diameter og bag ved 190° i ca. 12 min.
Pisk smør, sukker samt yoghurt til en luftig masse, og sæt den på køl i 10 min før de afkølede kager dekoreres med cremen.
* OBS! Det er vigtigt du venter med at dekorere til kagerne er helt afkølede, ellers er smørcremen ødelagt, da den vil flyde af når den kommer på.
Prøv også Cremet og lækker jordbær lagkage
– Velbekomme 🙂
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min Madopskrift
– Har du nogle spørgsmål eller ris/ros til opskriften, er du velkommen til, at skrive en kommentar under opskriften, eller sende mig en mail på: Juliefiegeisle@hotmail.com.
Jeg vil besvare din mail indenfor 24 timer og jeg ville kun blive glad for at høre fra dig, uanset om det er forbedringer, ris, ros eller hvad det er. Man kan jo altid kun blive bedre !
Kommentarer
Ingen kommentarer