At lave citronkage med bund af bastogne kiks, fløde og flødeskum kan være en god mulighed, hvis du leder efter en lækker og unik kage eller dessert.
Kombinationen af syrlig citron med de søde og sprøde Bastogne-kiks er et match made in heaven.
Tilsætning af fløde og flødeskum vil give kagen en flot og cremet konsistens, hvilket gør den endnu mere lækker.
Derudover er det en fantastisk måde at imponere dine gæster på eller forkæle dig selv med noget særligt.
Vil du have en opskrift på denne dessert, så se mere her.
Prøv også tiramisu med ladyfingers
Gå til
Spar lidt tid på kagen
Lidt tidskrævende, da kagen består af tre lag. Dette opvejes dog fordi, smagen er yderst delikat.
Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at spare tid, når du laver en citronkage med Bastogne-kiks, fløde og flødeskum:
Færdig kagemix – Du kan bruge en færdig citronkage mix i stedet for at lave kagen fra bunden.
Knuse kiks – I stedet for selv at knuse Bastogne-kiksene, kan du købe kiks der er knuste eller bruge en foodprocessor til at knuse dem hurtigt.
Færdig flødeskum – Brug butikskøbt flødeskum i stedet for at lave det fra bunden for at spare tid.
Forbered – Lav creme fyldet dagen før – og opbevar det i køleskabet, så skal du ikke lave det samme dag.
Elmixer – Brug en elmixer til at lave cremefyldet i stedet for at gøre det i hånden.
Forvarm ovn – Forvarm din ovn, mens du samler dine ingredienser, så den er klar, når du skal bruge den.
Ved at følge disse tips kan du spare tid og stadig nyde en lækker citronkage med Bastogne-kiks, fløde og flødeskum.
Herunder kan du se opbygningen af kagen med billeder
Herunder viser vi hvor enkelt og nemt, hvordan kagen er bygget op i lag.
Citronkage med bund af Bastogne kiks består af tre lag:
- En bund af kiks.
- Et lag af lækker creme
- Top af flødeskum der bliver drysset med knuste Bastogne kiks.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
250 gram Bastogne kiks
100 gram smør
400 g kondenseret mælk (dåse)
4 stk. æggeblommer (pasteuriserede )
2 stk. citronskal (meget fintrevet skal og saften fra økologiske usprøjtede citroner)
2 ½ dl fløde
1 tsk. vanilje
1 tsk. sukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tag et par kiks fra til pynt. Forvarm ovnen til 170 grader. Tag en springform og beklæd den med bagepapir.
Kom kiks i en frysepose og knus dem med en kagerulle der køres frem og tilbage henover posen. Undgå at slå. Kom smørret i en lille gryde og smelt det forsigtigt. Kom de knuste kiks op i gryden og rør det sammen.
Kom blandingen ned i bunden af springformen og fordel det godt. Tryk det hele sammen til en jævn fast bund.
Kom nu det ind i ovnen på midterste rille og bag det i ca. 10 til 15 minutter.
Derefter skal bunden stilles til afkøling. Bunden skal være stuetemperatur eller mindre når du skal bruge den.
Forvarm derefter ovnen til 150 grader.
Æggeblommer og kondenseret mælk piskes sammen i stor skål. Kom citronsaft og citronskaller i og pisk indtil blanding bliver cremet.
Fordel cremen på kiksebunden.
Bag det nederst i ovnen i ca. 15 til 20 minutter.
Sæt det til afkøling og kom derefter kagen i køleskabet i ca. tre timer eller indtil kagen er helt køleskabskold.
Pisk nu fløden til flødeskum. Bland sukker og vanilje og kom vaniljesukker i flødeskummet.
Fordel flødeskum og citronkagen.
Knus de kiks du tog fra og drys dem over kagen.
Servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til citronkage med bund af Bastogne kiks:
Du kan komme frisk frugt eller bær på som pynt
Du kan erstatte creme med lemon curd
Du kan tilsætte lidt vanilje til flødeskum
Opskrift med noter
Citronkage med Bastogne kiks, creme og flødeskum
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 250 gram Bastogne kiks
- 100 gram smør
- 400 g kondenseret mælk (dåse)
- 4 stk. æggeblommer (pasteuriserede )
- 2 stk. citronskal (meget fintrevet skal og saften fra økologiske usprøjtede citroner)
- 2 ½ dl fløde
- 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. sukker
Sådan gør du
- Tag et par kiks fra til pynt. Forvarm ovnen til 170 grader. Tag en springform og beklæd den med bagepapir.
- Kom kiks i en frysepose og knus dem med en kagerulle der køres frem og tilbage henover posen. Undgå at slå. Kom smørret i en lille gryde og smelt det forsigtigt. Kom de knuste kiks op i gryden og rør det sammen.
- Kom blandingen ned i bunden af springformen og fordel det godt. Tryk det hele sammen til en jævn fast bund.
- Kom nu det ind i ovnen på midterste rille og bag det i ca. 10 til 15 minutter.
- Derefter skal bunden stilles til afkøling. Bunden skal være stuetemperatur eller mindre når du skal bruge den.
- Forvarm derefter ovnen til 150 grader.
- Æggeblommer og kondenseret mælk piskes sammen i stor skål. Kom citronsaft og citronskaller i og pisk indtil blanding bliver cremet.
- Fordel cremen på kiksebunden.
- Bag det nederst i ovnen i ca. 15 til 20 minutter.
- Sæt det til afkøling og kom derefter kagen i køleskabet i ca. tre timer eller indtil kagen er helt køleskabskold.
- Pisk nu fløden til flødeskum. Bland sukker og vanilje og kom vaniljesukker i flødeskummet.
- Fordel flødeskum og citronkagen.
- Knus de kiks du tog fra og drys dem over kagen.
- Servér straks
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer