Citronkage
Opskrift giver en citronkage
Af min madopskrift
Citronkage er en slags sandkage og en rigtig lรฆkker “kaffe og te” kage. Lรฆkker og nem kage med en frisk smag af citron. Den kan sagtens holde sig et par dage i en lukket brรธdkasse. Denne opskrift pรฅ citronkage er en af vore bedste opskrifter. Blรธd og lรฆkker konsistens og med masser af smag af citron.



Ingredienser dej:
- 125 g blรธdt smรธr
- 225 g sukker
- 3 รฆg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Skallen fra 1 รธkologisk citron (Kan reduceres til ยพ, hvis der ikke รธnskes en kraftig citronsmag)
- 1 1โ4 dl mรฆlk
Ingredienser glasur:
- 1 รธkologisk citron (Kan reduceres til halvdelen, hvis der ikke รธnskes en kraftig citronsmag)
- 300 g flormelis
- Evt. kogende vand
Glasur:
- Rรธr flormelis sammen med fintrevet citronskal og saften fra citron.
- Tilsรฆt evt. lidt kogende vand.
Fremgangsmรฅde:
- Pisk smรธr, sukker og รฆg sammen til en slags รฆggesnaps. Tilsรฆt mel og bagepulver i dejen.
- Tilsรฆt fintrevet citronskal og mรฆlk i dejen, mens der piskes kraftigt, og indtil den har en ensartet og cremet konsistens.
- Ovnen sรฆttes pรฅ 150 grader.
- Hรฆld derefter dejen i en smurt almindelig springform, og bag kagen i ca. 35 minutter eller indtil citronkagen er gennembagt. Stik en strikkepind midt ind i kagen, og hvis der ikke hรฆnger dej ved, er kagen bagt fรฆrdig.
- Lad kagen kรธle helt af, fรธr du tager den ud af springformen og pynter den med glasur.
Tips
- Husk at bruge รธkologiske citroner, da skallen indgรฅr i opskriften.
- Du kan bruge et bagetermometer til kagen

















Kommentarer
Ingen kommentarer