Citrontærte
Opskrift giver 1 tærte
Af Min Madopskrift
Hvis du elsker citroner vil du elske denne enkle opskrift på skøn klassisk citrontærte som du kan købe på mange Caféer rundt omkring. Det er en opskrift som kan være ret krævende at lave, så du skal afsætte god tid, men du vil ikke blive skuffet. Det er en tærte som bør spises lun og nybagt.
Ingredienser
- 250 gram mel
- 2 spsk. rørsukker
- ½ vaniljestang
- ½ tsk. salt
- 3 spsk. koldt vand
- 125 gram smør, lurpak hård smør
- 1 æggeblomme
Fyld
- 3 citroner, økologiske
- 1 spsk. majsmel
- 100 gram rørsukker
- 2 æg
- 1 æggehvide
- 1 dl. Piskefløde
- 150 gram mandler
- Knivspids kanel
Pynt
- 125 gram sukker
- 2 stk. citroner
- Vand
Glasur
- Citronsirup
- Flormelis
Tilbehør
- Vanilje cremefraiche
Fremgangsmåde dej
- Kom mel og salt i en skål og rør det sammen.
- Flæk vaniljestang og bland vanilje med sukker og kom det i melet.
- Hak smør og kom det i melet og ælt det ud i melet, så blandingen bliver grovkornet.
- Kom æggeblommen sammen med lidt af vandet i og prøv og samle dejen og tilsæt vand til dejen er blød og har en god konsistens.
- Kom dejen i køleskabet i minimum en time.
Fyld
- Kom mandler i en minihakker og hak dem fint så de bliver mandelmel.
- Riv citronskal af 3 citroner ned i en skål, pres saften ud i skålen, kom sukkeret i skål, æg og æggehvide i skål.
- Blandingen piskes sammen og der tilsættes piskefløde, mandler og kanel mens der piskes. Jævn blandingen med lidt majsmel under opvarmning indtil cremen er tyk. Der skal piskes hele tiden.
- Fyldet sættes til afkøling.
Fremgangsmåde tærte
- Dejen rulles ud på en meldrysset bordplade og kommes derefter i en springform der er beklædt med bagepapir.
- Prik tærtebunden med en gaffel og kom fyldet i tærtebunden og bag nu tærten ved 200 grader i ca. 30 til 40 minutter, eller indtil tærten er gennembagt.
Pynt
- Snit citronskiver ensartet tynde på et mandolinjern.
- Kom dem i en gryde med lidt vand og varm det op til svag varme i ca. 10 minutter eller indtil citronskiver er møre.
- Si væske fra citronskiver, så du har citronsirup til glasur. Kom citronskiver op på et rent viskestykke og lad dem dryppe af.
- Kom sukker i væsken i forholdet 1:1 og varm det op til svag varme under omrøring og fortsæt indtil sukker er rørt ud og du har citronsirup.
- Kog det op og tilsæt nu citronskiver og lad det hele koge i ca. 5 minutter eller indtil citronskiver er dækket af tyk sirup. Tag det af varmen og sæt til side.
- Når tærten, citronsirup og citronskiver er afkølet, laves citronglasuren.
- Bland lidt flormelis og citronsirup sammen i en skål og fordel blandingen på citrontærten.
- Pynt med citronskiver.
Servering
- Rør cremefraiche og vanilje fra en vaniljestang sammen og kom en lille klat på hver stykke citrontærte.
Tips
Du kan erstatte vandet i dej med citronsaft og evt. tilsætte lidt revet citronskal
Kommentarer
Ingen kommentarer