Cupcakes toppe med guf, overtrukket med mørk chokolade
Af Min Madopskrift
12 cupcakes
Cupcakes toppe er en stor kage og kan vel sammenlignes med en kage med flødebolle på toppen. Det kan anbefales at lave små eller mini cupcakes, da almindelige cupcakes toppe godt kan være lidt af en stor mundfuld.
Ingredienser:
- 3 økologiske æg
- 250 sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 dl cremefraiche
- 2 spsk. kold kaffe
- 350 g hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 4 spsk. kakao
- ½ tsk. salt
- 100 g mørk chokolade 70 %
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader
- Pisk æg, sukker og vanilje til en hvid æggesnaps.
- Smelt smørret. Tilsæt cremefraiche og kaffe og bland og vend det med.
- Bland mel og bagepulver, kakao og salt og vend det i æggemassen forsigtigt.
- Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over et vandbad
- Hæld den smeltede chokolade i dejen.
- Put papirforme i en smurt muffinsform og fyld formene ⅔ op med dej.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. Og lad dem køle af.
Marengs:
- 4 økologiske æggehvider
- 500 g sukker
- 2 tsk. vanilje
- Saft af en citron
Pisk først æggehviderne stive og bland så resten af ingredienserne sammen i en skål og pisk det ind i massen.
Når du har pisket marengsen, fyldes den i en sprøjtepose. Prøv nu og lav høje spiraler med marengsen oven på kagerne. Kagerne skal køle helt af i køleskabet.
Chokoladeglasur:
- 350 g mørk chokolade
- 3 spsk. olie
Fremgangsmåde:
Hak chokoladen og smelt den i vandbad sammen med olien.
Hæld den smeltede chokolade i en skål og lad den køle lidt af.
Tag kagerne ud af køleskabet og smør den smeltede chokolade på hver top, evt. dyp toppene i chokoladen.
Lad det hele køle ned og server cupcakes.
Kommentarer
Ingen kommentarer