Danmarks bedste kringle
Giver 2 store kringler
Af Min Madopskrift
Denne opskrift kommer fra en tv udsendelse, hvori der fortælles om en kringle, som var danmarks bedste kringle og den bedste de nogensinde havde smagt og bare måtte have opskriften på. Vi har dog ændret opskriften og udskiftet rosiner med æbler og nødder er udskiftet med mandler, da det passer bedre til vores smag. Kringlen kan fryses ned. Vi bager kringlen som en stang men du kan sagtens forme den til en kringle.
Ingredienser Danmarks bedste kringle
- 1 dl lunkent vand
- 150 g margarine
- 50 g gær
- 2 spsk. sukker
- 2 stk. æg
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. salt
Remonce
- 150 g margarine
- 150 g sukker
- 1 knivspids kardemomme
- 1 spsk. kanel
Fyld
- 3 æbler (Jonagold) eller meget sødt æble
- 100 g mandler i flager
Fremgangsmåde Danmarks bedste kringle
- Skræl æbler, fjern kernehus og skær dem i små fine stykker og kom dem i en skål.
- Tilsæt sukker, kardemomme og kanel og rør det sammen.
- Sæt remoncen til side.
- Tag en skål og kom gæren i og rør den ud.
- Kom vand, salt, sukker, æg og margarine med op i en skålen.
- Rør det sammen og lad det stå i 20 minutter og hvile.
- Tilsæt næsten alt mel og ælt det godt. Er dejen for blød tilsættes resten af melet.
- Sæt dejen med et fugtigt klæde over, lunt til hævning i en halv time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Del den derefter i fire lige store stykker.
- Rul dejen ud i to lange pølser og brug kagerullen så du får to stykker på ca. 20 cm i bredden.
- Smør remonce på midten af alle fire stænger. Fold dejen ind over remoncen og luk enderne godt.
- Pensl stængerne med med sammenpisket æg og drys til sidst med med sukker og mandler.
- Lad stængerne hæve tildækket under et fugtigt klæde i 15 minutter.
- Bages nederst i ovnen, i ca. 12- 15 minutter ved 220 grader.
Prøv også Napolionshatte
Tips til Danmarks bedste kringle
Du kan bruge både mandler og nødder
Du kan udskifte æbler med rosiner som i den originale opskrift. De skal dog bare puttes på når remoncen er smurt på
Kommentarer
Ingen kommentarer