• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Efterårs Kringle med æbler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Kringle i kongeligt fad anrettet på stuebord

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total28
    • 26
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Vi er vilde med kringle og efterårs kringle med æbler og remonce, er en af vore bedste opskrifter på den klassiske kringle med mandelflager. Den bliver aldrig “får meget” da de friske syrlige æbler giver et fantastisk friskhed til den super søde kage. Vi har tilsat ekstra meget fyld til opskriften.

    En virkelig god opskrift som vi anbefaler, hvis du får mange gæster til kaffe eller lign. Opskriften er nem, men tager lidt længere tid at lave, da der er en del arbejde og ventetid. Denne opskrift er en vi anbefaler og den er aktuel, at lave om efteråret, men den kan laves hele året !

    Prøv også Danmarks bedste kringle

    Gå til
    • Kringle med remonce
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Kringle med remonce

    Æbler og bagværk er to ingredienser som passer særdeles godt sammen. Det samme gør kringle med remonce, så her får man en lækker kringle med det de skønneste ingredienser. Denne kringle er ikke “sej” som de kringler du kan købe hos bageren, men dejlig saftig og sprød i konsistensen. For at få en god kringle skal du bruge de bedste ingredienser, og du må endelig ikke erstatte smør med margarine. Hvis du ikke har tid, kan du snyde lidt, og købe æblegrøden færdig, og evt. tilsætte lidt vanilje, men resultatet bliver ikke så godt, som de friske økologiske æbler vi bruger.

    • Dej med fyld klar til at blive foldet og blive til en kringle
      Dej med fyld klar til at blive foldet en sidste gang.
    • Dej med fyld formet til kringle og drysset med mandelflager
      Efterårs kringle før den skal i ovn.
    • Kringle med remonce efter ovn.
      Kringle med remonce efter ovn.
    • Efterårs Kringle med æblefyld og remonce
      Efterårs Kringle med æblefyld og remonce
    • Kringle i kongeligt fad anrettet på stuebord
      Kringle i kongeligt fad anrettet på stuebord
    Efterårs Kringle med æblefyld og remonce
    Efterårs Kringle med æblefyld og remonce

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 1 time og 45 min. Opskrift til 16 personer

    🥘 Ingredienser

    • 2 dl sødmælk kold
    • 50 g gær
    • 2 stk. æg
    • 450 g hvedemel
    • 1 spsk. rørsukker
    • 1 tsk. salt
    • 100 g smør blødt

    Ingredienser Æblefyld

    • 300 g Æblegrød af ca. 10 æbler
    • 75 g sukker
    • 1 stang vanilje
    • 1 dl vand

    Ingredienser remonce

    • 200 g marcipan Gerne Odense
    • 200 g rørsukker
    • 200 g blødt smør
    • 2 tsk. kanel

     🍒Pynt

    • 1 dl mandelflager
    • 1 spsk. perlesukker
    • 1 stk. Sammenpisket æg rørsukker og mandelflager

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde dej

    1. Tag en skål og rør gæren ud i den kolde mælk. Rør sukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør sammen. Ælt det så du får en smidig dej.
    2. Kom madfolie over skålen og sæt det i køleskabet i cirka en time.

    Fremgangsmåde Æblefyld

    1. Skræl æbler og skær dem i små stykker.
    2. Kom æblestykker i en gryde med 1 dl vand og kog det op og lad det simre.
    3. Skrab korn ud af vaniljestang og tilsæt det til æblemosen, sammen med sukker og den tomme vaniljestang og rør det godt sammen. Når æblefyld er færdig, fjernes vaniljestangen og det sættes til side.

    Fremgangsmåde remonce med æblefyld

    1. Rør marcipan, kanel, sukker og det bløde smør sammen til en remonce.

    Fremgangsmåde Efterårs kringle

    1. Dejen rulles ud på et langt bord der er drysset med mel. Mål er ca. 100 cm x 18 cm.
    2. Fordel remonce på midten af dejen på langs. Fordel æblefyld ovenpå remonce. Nu lukkes dejen til en kringle ved, at folde den ene side af dejen ind over midten. Den anden side foldes over den anden. Tryk lidt ned på midten af dejen så fyldet bredes ud i kringles bredde.
    3. Løft forsigtigt dejen over på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir og form dejen til en kringle som vist på billedet.
    4. Pisk ægget og pensl dejen. Drys perlesukker og mandelflager. Sæt kringle til hævning under et fugtigt rent viskestykke i ca. 1 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse.
    5. Bag kringle midt i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter eller indtil kringlen er gylden og gennembagt.

    💭❓ Tips og FAQ

    • Du kan udelade kanel.
    • Vi laver kun kringle når vi får gæster, da kringle som alt bagværk, er bedst samme dag den bliver bagt. Men du kan lune kringlen op i ovnen dagen efter, så er den næsten lige så god som da den var nybagt.
    Kan kringlen fryses ned ?

    Ja og holdbarheden er ca. 1 måned

    Hvad er holdbarheden i kageskabet ?

    2 dage. Kringlen er bedst den dag den er lavet. Spises den dagen efter, anbefaler vi, at den lunes.

    📋 Opskrift

    Kringle i kongeligt fad anrettet på stuebord

    Efterårs kringle med æbler og marcipan.

    Opskrift på Efterårs kringle med æbler og lækker marcipan remonce.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 30 min
    Tilberedningstid 35 min
    Køletid 40 min
    Samlet tid 1 t 45 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Dansk
    Antal 16 Personer
    Kalorier 21 %

    Udstyr

    • Røremaskine

    Ingredienser
      

    Ingredienser dej

    • 2 dl sødmælk (kold)
    • 50 g gær
    • 2 stk æg
    • 450 g hvedemel
    • 1 spsk rørsukker
    • 1 tsk salt
    • 100 g smør (blødt)

    Ingredienser Æblefyld

    • 300 g Æblegrød af ca. 10 æbler
    • 75 g sukker
    • 1 stang vanilje
    • 1 dl vand

    Ingredienser remonce

    • 200 g marcipan (Gerne Odense)
    • 200 g rørsukker
    • 200 g blødt smør
    • 2 tsk. kanel

    Pynt

    • 1 dl mandelflager
    • 1 spsk. perlesukker
    • 1 stk Sammenpisket æg (rørsukker og mandelflager)

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde dej

    • Tag en skål og rør gæren ud i den kolde mælk. Rør sukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør sammen. Ælt det så du får en smidig dej.
    • Kom madfolie over skålen og sæt det i køleskabet i cirka en time.

    Fremgangsmåde Æblefyld

    • Skræl æbler og skær dem i små stykker.
    • Kom æblestykker i en gryde med 1 dl vand og kog det op og lad det simre.
    • Skrab korn ud af vaniljestang og tilsæt det til æblemosen, sammen med sukker og den tomme vaniljestang og rør det godt sammen. Når æblefyld er færdig, fjernes vaniljestangen og det sættes til side.

    Fremgangsmåde remonce med æblefyld

    • Rør marcipan, kanel, sukker og det bløde smør sammen til en remonce.

    Fremgangsmåde Efterårs kringle

    • Dejen rulles ud på et langt bord der er drysset med mel. Mål er ca. 100 cm x 18 cm.
    • Fordel remonce på midten af dejen på langs. Fordel æblefyld ovenpå remonce. Nu lukkes dejen til en kringle ved, at folde den ene side af dejen ind over midten. Den anden side foldes over den anden. Tryk lidt ned på midten af dejen så fyldet bredes ud i kringles bredde.
    • Løft forsigtigt dejen over på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir og form dejen til en kringle som vist på billedet.
    • Pisk ægget og pensl dejen. Drys perlesukker og mandelflager. Sæt kringle til hævning under et fugtigt rent viskestykke i ca. 1 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse.
    • Bag kringle midt i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter eller indtil kringlen er gylden og gennembagt.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 419kcal (21%) | Kulhydrater: 50g (17%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 22g (34%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 25g (28%) | Vitamin A: 494IU (10%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 49mg (5%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Efterårs kringle med æbler, Efterårs kringle med æbler og marcipan remonce
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Kringle i kongeligt fad anrettet på stuebord
    Kringle i kongeligt fad anrettet på stuebord
    Del meget gerne
    • Total28
    • 26
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Fødselsdagskage og Fødselsdagslagkage
    Risotto med jordskokker »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æbler, æg, hvedemel, kanel, marcipan, mælk, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind