Vi er vilde med kringle og efterårs kringle med æbler og remonce, er en af vore bedste opskrifter på den klassiske kringle med mandelflager. Den bliver aldrig “får meget” da de friske syrlige æbler giver et fantastisk friskhed til den super søde kage. Vi har tilsat ekstra meget fyld til opskriften.
En virkelig god opskrift som vi anbefaler, hvis du får mange gæster til kaffe eller lign. Opskriften er nem, men tager lidt længere tid at lave, da der er en del arbejde og ventetid. Denne opskrift er en vi anbefaler og den er aktuel, at lave om efteråret, men den kan laves hele året !
Prøv også Danmarks bedste kringle
Gå til
Kringle med remonce
Æbler og bagværk er to ingredienser som passer særdeles godt sammen. Det samme gør kringle med remonce, så her får man en lækker kringle med det de skønneste ingredienser. Denne kringle er ikke “sej” som de kringler du kan købe hos bageren, men dejlig saftig og sprød i konsistensen. For at få en god kringle skal du bruge de bedste ingredienser, og du må endelig ikke erstatte smør med margarine. Hvis du ikke har tid, kan du snyde lidt, og købe æblegrøden færdig, og evt. tilsætte lidt vanilje, men resultatet bliver ikke så godt, som de friske økologiske æbler vi bruger.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 1 time og 45 min. Opskrift til 16 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Æblefyld
- 300 g Æblegrød af ca. 10 æbler
- 75 g sukker
- 1 stang vanilje
- 1 dl vand
Ingredienser remonce
🥬Pynt
- 1 dl mandelflager
- 1 spsk. perlesukker
- 1 stk. Sammenpisket æg rørsukker og mandelflager
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde dej
- Tag en skål og rør gæren ud i den kolde mælk. Rør sukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør sammen. Ælt det så du får en smidig dej.
- Kom madfolie over skålen og sæt det i køleskabet i cirka en time.
Fremgangsmåde Æblefyld
- Skræl æbler og skær dem i små stykker.
- Kom æblestykker i en gryde med 1 dl vand og kog det op og lad det simre.
- Skrab korn ud af vaniljestang og tilsæt det til æblemosen, sammen med sukker og den tomme vaniljestang og rør det godt sammen. Når æblefyld er færdig, fjernes vaniljestangen og det sættes til side.
Fremgangsmåde remonce med æblefyld
- Rør marcipan, kanel, sukker og det bløde smør sammen til en remonce.
Fremgangsmåde Efterårs kringle
- Dejen rulles ud på et langt bord der er drysset med mel. Mål er ca. 100 cm x 18 cm.
- Fordel remonce på midten af dejen på langs. Fordel æblefyld ovenpå remonce. Nu lukkes dejen til en kringle ved, at folde den ene side af dejen ind over midten. Den anden side foldes over den anden. Tryk lidt ned på midten af dejen så fyldet bredes ud i kringles bredde.
- Løft forsigtigt dejen over på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir og form dejen til en kringle som vist på billedet.
- Pisk ægget og pensl dejen. Drys perlesukker og mandelflager. Sæt kringle til hævning under et fugtigt rent viskestykke i ca. 1 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse.
- Bag kringle midt i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter eller indtil kringlen er gylden og gennembagt.
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan udelade kanel.
- Vi laver kun kringle når vi får gæster, da kringle som alt bagværk, er bedst samme dag den bliver bagt. Men du kan lune kringlen op i ovnen dagen efter, så er den næsten lige så god som da den var nybagt.
Ja og holdbarheden er ca. 1 måned
2 dage. Kringlen er bedst den dag den er lavet. Spises den dagen efter, anbefaler vi, at den lunes.
📋 Opskrift med noter
Efterårs kringle med æbler og marcipan.
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Røremaskine
Ingredienser
Ingredienser dej
Ingredienser Æblefyld
- 300 g Æblegrød af ca. 10 æbler
- 75 g sukker
- 1 stang vanilje
- 1 dl vand
Pynt
- 1 dl mandelflager
- 1 spsk. perlesukker
- 1 stk Sammenpisket æg (rørsukker og mandelflager)
Sådan gør du
Fremgangsmåde dej
- Tag en skål og rør gæren ud i den kolde mælk. Rør sukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør sammen. Ælt det så du får en smidig dej.
- Kom madfolie over skålen og sæt det i køleskabet i cirka en time.
Fremgangsmåde Æblefyld
- Skræl æbler og skær dem i små stykker.
- Kom æblestykker i en gryde med 1 dl vand og kog det op og lad det simre.
- Skrab korn ud af vaniljestang og tilsæt det til æblemosen, sammen med sukker og den tomme vaniljestang og rør det godt sammen. Når æblefyld er færdig, fjernes vaniljestangen og det sættes til side.
Fremgangsmåde remonce med æblefyld
- Rør marcipan, kanel, sukker og det bløde smør sammen til en remonce.
Fremgangsmåde Efterårs kringle
- Dejen rulles ud på et langt bord der er drysset med mel. Mål er ca. 100 cm x 18 cm.
- Fordel remonce på midten af dejen på langs. Fordel æblefyld ovenpå remonce. Nu lukkes dejen til en kringle ved, at folde den ene side af dejen ind over midten. Den anden side foldes over den anden. Tryk lidt ned på midten af dejen så fyldet bredes ud i kringles bredde.
- Løft forsigtigt dejen over på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir og form dejen til en kringle som vist på billedet.
- Pisk ægget og pensl dejen. Drys perlesukker og mandelflager. Sæt kringle til hævning under et fugtigt rent viskestykke i ca. 1 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse.
- Bag kringle midt i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter eller indtil kringlen er gylden og gennembagt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer