Hjemmelavede fastelavnsboller er en gammel tradition, som stadig bages af mange derhjemme i februar. Her får du den helt gamle opskrift på fastelavnsboller med creme og syltetøj. Fastelavnsboller klassisk opskrift er let at gå til, og der kan laves dobbelt portion, så du får 24 fastelavnsboller som dem fra bageren.
Prøv også fastelavnsboller med flødeskum
Gå til
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
I denne opskrift laver vi de klassiske fastelavnsboller med creme eller marmelade. Du kan også bruge syltetøj, hvis du har noget hjemmelavet stående. Sveskemarmelade er en klassiker, man sjældent laver selv.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Arbejdstid: ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift giver 12 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
2 spsk. vand (håndvarmt )
25 g gær
1 dl mælk
1 stk. æg
100 g margarine (eller smør, blødt)
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
250 g hvedemel (4 dl)
Fyld til fastelavnsboller
1 dl Creme
1 dl Syltetøj (f.eks. sveske)
1 dl æblemos
Glasur til fastelavnsboller
75 g Flormelis
1 spsk. Kogt vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Glasur:
- Rør 75 g flormelis ud med 1 spsk. kogt vand i en skål.
- Når glasuren er tyk og cremet er den perfekt.
Fastelavnsboller
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve tildækket en time. Rul en pølse af dejen. Del derefter dejen i 12 stykker. Form de 12 stykker til små boller og sæt dem derefter på en plade med bagepapir på.
- Tryk alle boller flade og form et stort rundt hul i midten. Bollerne skal nu hæve igen i min. 15 min. Jo længere, jo luftigere bliver de. 1 time er perfekt.
- Form igen hullerne og fyld kagecreme, æblemos eller syltetøj i midten af hver bolle. Pensl med æg og bag ca. 12 til 15 min. ved 220 grader.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
- Rør glasuren sammen. Pynt med glasur når fastelavnsboller er kølet ned.
Opskrift med noter
Fastelavnsboller klassisk opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser fastelavnsboller:
- 2 spsk. vand (håndvarmt )
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 stk. æg
- 100 g margarine (eller smør, blødt)
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 250 g hvedemel (4 dl)
Fyld til fastelavnsboller
- 1 dl Creme
- 1 dl Syltetøj (f.eks. sveske)
- 1 dl æblemos
Ingredienser glasur til fastelavnsboller
- 75 g Flormelis
- 1 spsk. Kogt vand
Sådan gør du
Fremgangsmåde glasur:
- Rør 75 g flormelis ud med 1 spsk. kogt vand i en skål. Når glasuren er tyk og cremet er den perfekt.
Fremgangsmåde fastelavnsboller
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve tildækket en time. Rul en pølse af dejen. Del derefter dejen i 12 stykker. Form de 12 stykker til små boller og sæt dem derefter på en plade med bagepapir på.
- Tryk alle boller flade og form et stort rundt hul i midten. Bollerne skal nu hæve igen i min. 15 min. Jo længere, jo luftigere bliver de. 1 time er perfekt.
- Form igen hullerne og fyld kagecreme, æblemos eller syltetøj i midten af hver bolle. Pensl med æg og bag ca. 12 til 15 min. ved 220 grader.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
- Rør glasuren sammen. Pynt med glasur når fastelavnsboller er kølet ned.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til klassiske fastelavnsboller:
Sveske og abrikosmarmelade er også godt klassisk fyld
❓ FAQ
Syltetøj er mere flydende end marmelade.
Der er enten tilsat mindre jævningspulver (melatin) eller bær/frugt indeholder mere væske som ikke er kogt ind.
Kommentarer
Ingen kommentarer