• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Fastelavnsboller

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Fastelavnsboller med marmelade

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total18
    • 6
    • 4
    • 4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er en af de allerbedste opskrifter på lukkede fastelavnsboller. Vi laver fastelavnsboller med fyld af vaniljecreme og lækre marmelader. Glasur laver vi som, almindelig glasur, citronglasur og glasur med kakao.

    Prøv også gammeldags fastelavnsboller

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Fastelavnsboller med marmelade

    Fastelavnsboller

    Opskrift på fastelavnsboller med fyld af jordbær, hindbær og brombærmarmelade
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Hævetid 2 t
    Samlet tid 2 t 30 min
    Ret Bagværk
    Køkken Dansk
    Antal 12 stk.
    Kalorier 24 %

    Ingredienser
      

    Dej

    • 25 gram gær
    • 1,5 deciliter mælk (lunt)
    • 50 gram sukker
    • 450 gram hvedemel
    • ½ tsk. kardemomme
    • 1 stk. æg
    • 150 gram smør (smeltet)
    • 1 knivspids salt

    Fyld

    • 2 dl jordbærmarmelade
    • 2 dl hindbærmarmelade
    • 2 dl brombærmarmelade

    Creme

    • 2 deciliter mælk
    • 2 stk. æggeblommer (pasteuriserede )
    • 40 gram sukker
    • 1 stk. vaniljestang
    • 20 gram maizenamel

    Pensling

    • 1 stk. æg

    Glasur

    • 100 g flormelis
    • 5 dråber frugtfarve
    • 1 spsk. citronsaft
    • 1 spsk. kakao
    • 1 spsk. vand (koldt)

    Sådan gør du
     

    Creme

    • Del vaniljestang igennem og skrab korn ud. Bland korn med lidt sukker i en skål.
    • Ryst en jævning sammen af maizenamel og lidt mælk. I en gryde tilsættes resten af mælken og varmer op. Tilsæt sukker, kardemomme, sukker med vanilje og æggeblommer.
    • Når det er blevet varmt piskes maizenajævningen i under kraftig piskning. Forsæt indtil mælkeblanding er blevet cremet. Sættes til afkøling og derefter i køleskabet når det har stuetemperatur.

    Dej

    • Lun mælken op og tilsæt gæren og rør rundt. Lad gæren virke. Efter ca. 2 minutter tilsættes, sukker, æg, kardemomme, smør og salt under omrøring. Til sidst tilsættes mel og det hele røres eller æltes til en blød dej.
    • Sæt dejen lunt og kom et fugtigt viskestykke over, eller dæk skålen med husholdningsfilm. Dejen skal hæve ca. 1 time eller til den hævet til dobbelt størrelse.

    Fastelavnsboller med creme

    • Først sættes en bageplade med bagepapir frem og de marmelader som skal bruges.
    • Kom mel på køkkenbordet og med en kagerulle rulles dejen tyndt ud. Markér nu 12 felter på 12 x 12 cm og skær dem ud.
    • Placér en spsk. af den afkølede creme i midten og træk de fire hjørner ind over midten og tryk siderne godt sammen mod hinanden, så der ikke er nogen huller.
    • Nu har du en bolle med 4 lukninger. Nu trækker du de fire nye hjørner ind over midten og trykker dem godt sammen med tommel og pegefinger.
    • Sæt fastelavnsbollen omvendt på bagepladen, så lukningen vender nedad, derved flyder marmeladen ikke ud og du har en flot rund fastelavnsbolle.
    • Sættes til hævning i ca. 1 time.

    Fastelavnsboller med marmelade

    • Placér en spsk. marmelade i midten og træk de fire hjørner ind over midten og tryk siderne mod hinanden godt sammen med tommel og pegefinger, så der ikke er nogen huller.
    • Nu har du en bolle med 4 lukninger. Nu trækker du de fire nye hjørner ind over midten og trykker dem godt sammen med tommel og pegefinger.
    • Sæt fastelavnsbollen omvendt på bagepladen, så lukningen vender nedad, derved flyder marmeladen ikke ud og du har en flot rund fastelavnsbolle.
    • Sættes til hævning i ca. 1 time.

    Pensling

    • Pisk ægget sammen og pensl bollerne.

    Bagning

    • Bag fastelavnsboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter eller indtil de har fået lidt farve. Hold øje med dem, da ovne ikke varmer ens.
    • Sættes derefter til afkøling på en bagerist.

    Glasur

    • Rør en eller flere tyktflydende glasur sammen, så man kan se, at der er forskel på fyldet. Det gøres ved, at komme flormelis i en kop og tilsætte vand eller saft.
    • Vi rørte en rød glasur (frugtfarve) sammen med fastelavnsboller med brombærmarmelade.
    • Vi rørte en hvid glasur sammen med lidt citronsaft til fastelavnsboller med jordbærmarmelade.
    • Vi rørte en glasur med kakao til fastelavnsboller med creme.
    • Serveres straks, da de er bedst samme dag.

    Noter

    • Glasur skal være tyktflydende, da glasuren ellers vil dryppe og løbe ned af bollen.
    • Glasur må ikke kommes på varme boller, da glasuren ellers vil løbe.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 476kcal (24%) | Kulhydrater: 83g (28%) | Protein: 7g (14%) | Fedt: 13g (20%) | Mættet fedt: 8g (50%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 4g | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 42g (47%) | Vitamin A: 446IU (9%) | Vitamin C: 5mg (6%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 1µg (1%) | Calcium: 62mg (6%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 101µg (25%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 20mg (5%) | Fosfor: 119mg (12%) | Koffein: 1mg
    Keyword fastelavnsboller, fastelavnsboller med brombærmarmelade, fastelavnsboller med hindbærmarmelade, fastelavnsboller med jordbærmarmelade, fastelavnsboller med marmelade
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 20 min. Hævetid ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 2 timer og 30 min. Opskrift giver 12 stk.

    🥘 Ingredienser

    • 25 gram gær
    • 1,5 deciliter mælk (lunt)
    • 50 gram sukker
    • 450 gram hvedemel
    • ½ tsk. kardemomme
    • 1 stk. æg
    • 150 gram smør (smeltet)
    • 1 knivspids salt

    Fyld

    • 2 dl jordbærmarmelade
    • 2 dl hindbærmarmelade
    • 2 dl brombærmarmelade

    Creme

    • 2 deciliter mælk
    • 2 stk. æggeblommer (pasteuriserede )
    • 40 gram sukker
    • 1 stk. vaniljestang
    • 20 gram maizenamel

    🥣 Pensling

    • 1 stk. æg

    🥣 Glasur

    • 100 g flormelis
    • 5 dråber frugtfarve
    • 1 spsk. citronsaft
    • 1 spsk. kakao
    • 1 spsk. vand (koldt)

    🔪 Sådan gør du

    Creme

    1. Del vaniljestang igennem og skrab korn ud. Bland korn med lidt sukker i en skål.
    2. Ryst en jævning sammen af maizenamel og lidt mælk. I en gryde tilsættes resten af mælken og varmer op. Tilsæt sukker, kardemomme, sukker med vanilje og æggeblommer.
    3. Når det er blevet varmt piskes maizenajævningen i under kraftig piskning. Forsæt indtil mælkeblanding er blevet cremet. Sættes til afkøling og derefter i køleskabet når det har stuetemperatur.

    Dej

    1. Lun mælken op og tilsæt gæren og rør rundt. Lad gæren virke. Efter ca. 2 minutter tilsættes, sukker, æg, kardemomme, smør og salt under omrøring. Til sidst tilsættes mel og det hele røres eller æltes til en blød dej.
    2. Sæt dejen lunt og kom et fugtigt viskestykke over, eller dæk skålen med husholdningsfilm. Dejen skal hæve ca. 1 time eller til den hævet til dobbelt størrelse.

    Fastelavnsboller med creme

    1. Først sættes en bageplade med bagepapir frem og de marmelader som skal bruges.
    2. Kom mel på køkkenbordet og med en kagerulle rulles dejen tyndt ud. Markér nu 12 felter på 12 x 12 cm og skær dem ud.
    3. Placér en spsk. af den afkølede creme i midten og træk de fire hjørner ind over midten og tryk siderne godt sammen mod hinanden, så der ikke er nogen huller.
    4. Nu har du en bolle med 4 lukninger. Nu trækker du de fire nye hjørner ind over midten og trykker dem godt sammen med tommel og pegefinger.
    5. Sæt fastelavnsbollen omvendt på bagepladen, så lukningen vender nedad, derved flyder marmeladen ikke ud og du har en flot rund fastelavnsbolle.
    6. Sættes til hævning i ca. 1 time.

    Fastelavnsboller med marmelade

    1. Placér en spsk. marmelade i midten og træk de fire hjørner ind over midten og tryk siderne mod hinanden godt sammen med tommel og pegefinger, så der ikke er nogen huller.
    2. Nu har du en bolle med 4 lukninger. Nu trækker du de fire nye hjørner ind over midten og trykker dem godt sammen med tommel og pegefinger.
    3. Sæt fastelavnsbollen omvendt på bagepladen, så lukningen vender nedad, derved flyder marmeladen ikke ud og du har en flot rund fastelavnsbolle.
    4. Sættes til hævning i ca. 1 time.

    🥣 Pensling

    • Pisk ægget sammen og pensl bollerne.

    Bagning

    1. Bag fastelavnsboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter eller indtil de har fået lidt farve. Hold øje med dem, da ovne ikke varmer ens.
    2. Sættes derefter til afkøling på en bagerist.

    🥣 Glasur

    1. Rør en eller flere tyktflydende glasur sammen, så man kan se, at der er forskel på fyldet. Det gøres ved, at komme flormelis i en kop og tilsætte vand eller saft.
    2. Vi rørte en rød glasur (frugtfarve) sammen med fastelavnsboller med brombærmarmelade.
    3. Vi rørte en hvid glasur sammen med lidt citronsaft til fastelavnsboller med jordbærmarmelade.
    4. Vi rørte en glasur med kakao til fastelavnsboller med creme.
    5. Serveres straks, da de er bedst samme dag.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    1. Glasur skal være tyktflydende, da glasuren ellers vil dryppe og løbe ned af bollen.
    2. Glasur må ikke kommes på varme boller, da glasuren ellers vil løbe.

    ❓ FAQ

    Er fastelavnsboller fryseegnet?

    Ja, men så skal de fryses ned uden glasur, som så smøres på når de er tøet op.

    Hvorfor skal dejen hæve to gange?

    Dejen skal hæve to gange for, at fastelavnsboller kan blive store og luftige.

    Hvordan undgår jeg, at fyldet flyder ud?

    Du skal folde dejen ind over midten to gange, så du får en dobbelt lukning.

    Fastelavnsboller med rød og hvid glasur
    Fastelavnsboller med rød og hvid glasur
    Del meget gerne
    • Total18
    • 6
    • 4
    • 4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    « Lakseroulade med spinat og flødeost
    Sådan får du oksekød og kalvekød mørt »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, citron, hvedemel, kakao, kardemomme, Marmelade, mælk, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind