Flutes hurtige at lave
6 stk. store flutes
Af Min Madopskrift
Flutes kan bruges til mange slags tilbehør til mad, eller som decideret hovedret. Særlig cafeer bruger flutes eller baguettes til deres frokostretter.
En klassiker er skinke med salat og dressing, evt. med bacon og grønt drys på toppen.
Nogle kan lide gammeldags flutes, som har en sprød skorpe. Andre kan bedre lide en lidt sejere skorpe. Se under tips, hvordan du får den skorpe du bedst kan lide.
Skær et par hjemmelavede flutes midtover, og put dit ynglings fyld i, så er der serveret let og lækker og nem aftensmad.
Ingredienser flutes:
20 g gær
3 dl vand
1 spsk. olie
2 spsk. smør
2 tsk. salt
500 g hvedemel
1 æg der er sammenpisket til pensling
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det fingervarme vand, og lad det bruse op.
Tilsæt smør og olie.
Der kan med fordel bruges røremaskine. Bland melet i lidt ad gangen, til dejen er tilpas. Tilsæt nu salt.
Ælt dejen godt, stil den er smidig og blank, det tager ca. 15 – 20 minutter.
Lad dejen hæve i en ½ time.
Form dejen til 6 stk. lange flutes, der igen hæver tildækket under et fugtigt viskestykke i ca. en time eller to.
Pensl med æg og giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en kniv dyppet i vand, og stil dem på midterste rille i en forvarmet ovn der er sat til 220 grader.
Når flutes er sat i ovnen, skrues varmen ned til 200 grader.
Flutes bages nu i ca. 15 min. Eller til de er færdige.
Tips 1.
Sæt evt. en kop kogende vand ind i ovnen Vandet fordamper under bagningen og gør at flutes ikke får en hård skorpe, men får en lidt sej skorpe i stedet.
Tips 2
Man kan nøjes med at lade flutes efterhæve en halv time i stedet for den tid vi har foreslået.
Tips 3
Mel af typen 00, er meget velegnet til flutes.
Kommentarer
Ingen kommentarer