• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Bagværk

    Galette med blommer og marcipan

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Blomme galette med marcipan

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er iskold flødeskum ovenpå en rygende varm blomme galette som sammen giver en helt fantatsik umami smag. Galette med blommer og marcipan, smager som fuglende synger og denne galetteopskrift, som er en af vore bedste, giver en skøn blomme galette med noter af vanilje og en skøn duft af sommer.

    Prøv også blommetærte

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    Blommer i marcipan og sukkerlage
    Blommer i marcipan og sukkerlage

    📋 Opskrift

    Blomme galette med marcipan

    Galette med blommer og marcipan

    Opskrift på æblegalette med blommer og marcipan
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Køletid 30 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Ret Bagværk
    Køkken Fransk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 25 %

    Ingredienser
      

    • 3 dl hvedemel
    • 1 spsk. rørsukker
    • ½ stk. vaniljestang
    • 1 tsk. salt
    • 100 g smør
    • 4 spsk. koldt vand

    Pynt

    • 1 stk. æg (til pensling)
    • 1 spsk. perlesukker (drys)

    Tilbehør

    • ¼ l piskefløde
    • ¼ tsk. vaniljesukker

    Blommefyld

    • 75 g marcipan
    • 8 stk. blommer
    • 50 g rørsukker
    • 2 tsk. majsstivelse
    • 25 g nødder (finthakket)
    • 25 g mandler (skåret i fine flager)

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor skål og hæld hvedemel, salt og vaniljekorn i skålen og rør det godt sammen. Skær og hak smørret ud i små stykker og kom i skålen. Vend det godt sammen hænderne som du til sidst har en smuldret dej.
    • Nu tilsætter du lidt dej og ælter dejen forsigtigt indtil den samler sig. Så snart du har en dej pakker du dejen ind i husholdningsfilm og sætter den ind i køleskabet i mindst 30 minutter eller indtil dejen er helt kold.
    • Tag dejen ud af køleskabet og læg den på køkkenbordet. Rul dejen ud så den er ensartet rund og læg den på bagepapir.

    Blommefyld

    • Riv eller hak marcipan lidt groft. Fordel marcipan på dejen, så der er ca. 8 cm luft i kanten hele vejen rundt.
    • Skyl blommer og dup dem tørre. Skær grimme pletter og urenheder væk. Skær blommer midt igennem og fjern stenene. Skær dem igennem igen eller hak blommerne groft.
    • Kom de klargjorte blommer op i en skål med rørsukker og majsstivelse. Vend og rør det hele sammen. Sættes til side i ca. 30 minutter så sukker og majsstivelse er opløst.
    • Hæld blommeblandingen over marcipan og fold dej kanten over. Tryk det lidt så det bliver presset lidt sammen.
    • Læg blommerne oven på marcipanen, fold dejen ind over frugten, og pres den let sammen ved samlingerne. Sæt blomme galette på frys i ca. 15 minutter eller i køleskabet i en time. Derved mister den ikke facon, men forbliver rund.
    • Imens tændes ovnen op på 190°. Pisk et æg og pensl galette. Fordel mandelflager og hakkede hasselnødder ovenpå. Til sidst drysses med perlesukker. Bag blomme galetten midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gylden og bagt færdig.

    Servering

    • Servér galette mens den er varm. Tilsæt vaniljesukker til fløden og pisk fløden stiv, men så den stadig er lidt blød i strukturen.
    • Kom en klat iskold flødeskum ovenpå den varme blommegalette og nyd den fantastiske smag fra flødeskum og æblegalette.

    Noter

    • Det er muligt at erstatte flødeskum med f. eks. vaniljecremefraiche

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 491kcal (25%) | Kulhydrater: 52g (17%) | Protein: 8g (16%) | Fedt: 29g (45%) | Mættet fedt: 14g (88%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 10g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 20g (22%) | Vitamin A: 1031IU (21%) | Vitamin C: 7mg (8%) | Calcium: 54mg (5%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Blomme galette, galette med blommer, galette med flødeskum, galette med marcipan
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Blomme galette før den skal i ovnen
    Blomme galette før den skal i ovnen

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 10 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 3 dl hvedemel
    • 1 spsk. rørsukker
    • ½ stk. vaniljestang
    • 1 tsk. salt
    • 100 g smør
    • 4 spsk. koldt vand

     🍒Pynt

    • 1 stk. æg til pensling
    • 1 spsk. perlesukker drys

    🥗 Tilbehør

    • ¼ l piskefløde
    • ¼ tsk. vaniljesukker

    Blommefyld

    • 75 g marcipan
    • 8 stk. blommer
    • 50 g rørsukker
    • 2 tsk. majsstivelse
    • 25 g nødder finthakket
    • 25 g mandler skåret i fine flager

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor skål og hæld hvedemel, salt og vaniljekorn i skålen og rør det godt sammen. Skær og hak smørret ud i små stykker og kom i skålen. Vend det godt sammen hænderne som du til sidst har en smuldret dej.
    2. Nu tilsætter du lidt dej og ælter dejen forsigtigt indtil den samler sig. Så snart du har en dej pakker du dejen ind i husholdningsfilm og sætter den ind i køleskabet i mindst 30 minutter eller indtil dejen er helt kold.
    3. Tag dejen ud af køleskabet og læg den på køkkenbordet. Rul dejen ud så den er ensartet rund og læg den på bagepapir.

    Blommefyld

    1. Riv eller hak marcipan lidt groft. Fordel marcipan på dejen, så der er ca. 8 cm luft i kanten hele vejen rundt.
    2. Skyl blommer og dup dem tørre. Skær grimme pletter og urenheder væk. Skær blommer midt igennem og fjern stenene. Skær dem igennem igen eller hak blommerne groft.
    3. Kom de klargjorte blommer op i en skål med rørsukker og majsstivelse. Vend og rør det hele sammen. Sættes til side i ca. 30 minutter så sukker og majsstivelse er opløst.
    4. Hæld blommeblandingen over marcipan og fold dej kanten over. Tryk det lidt så det bliver presset lidt sammen.
    5. Læg blommerne oven på marcipanen, fold dejen ind over frugten, og pres den let sammen ved samlingerne. Sæt blomme galette på frys i ca. 15 minutter eller i køleskabet i en time. Derved mister den ikke facon, men forbliver rund.
    6. Imens tændes ovnen op på 190°. Pisk et æg og pensl galette. Fordel mandelflager og hakkede hasselnødder ovenpå. Til sidst drysses med perlesukker. Bag blomme galetten midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gylden og bagt færdig.

    🍽 Servering

    1. Servér galette mens den er varm. Tilsæt vaniljesukker til fløden og pisk fløden stiv, men så den stadig er lidt blød i strukturen.
    2. Kom en klat iskold flødeskum ovenpå den varme blommegalette og nyd den fantastiske smag fra flødeskum og blommegalette.
    Galette med blommer og marcipan
    Galette med blommer og marcipan

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • servér galette varm så den kolde flødeskum smelter på kagen
    • Det er muligt at erstatte flødeskum med f. eks. vaniljecremefraiche

    ❓ FAQ

    Hvad er forskellen på en galette og tærte ?

    En galette laves så der er mere bund end fyld. Dvs. at man altid folder kanten ind over selve kagen, så der opstår en sprød overside med en midte med fyld. En tærte består af en bund og forskelligt fyld på toppen.

    Galette med blommer, marcipan og hakkede nødder
    Galette med blommer, marcipan og hakkede nødder
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Marinade til grøntsager på grill
    Kikærtesalat med kylling »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter, Umami mad Tags: æg, blommer, hasselnødder, hvedemel, Mandler, marcipan, nødder, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind