• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Græskarboller langtidshævede

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Græskarboller langtidshævede

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Fordelen ved langtidshævede græskarboller er, at du får meget mere struktur og smag når de får lov til at hæve i lang tid. Denne opskrift giver græskarboller som er særdeles velegnede som madbrød. Nøgleord for græskarboller langtidshævede er, den flotte gule farve og den svampede luftige struktur. Du kan godt koldhæve græskarboller, men så ville vi tilføre lidt ekstra mel og hævetid, da gæren har sværere ved, at arbejde ved så lave temperaturer.

    Prøv også græskarkernebrød med surdej

    Gå til
    • Luftige græskarboller
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift
    • 💬 Kommentarer

    Luftige græskarboller

    Vi laver næsten kun boller der er langtidshævet i dag. Det er næsten kun de gammeldags boller med smør vi laver samme dag. Dem vi kalder fødselsdagsboller. De er også rigtig gode, men de egner sig bedst til sødt pynt.

    Græskarkerneboller er det vi kalder madbrød, altså brød hvor der kan kommes kødpålæg eller lign. på. Bollerne kan også bruges til retter hvor der skal “dyppes” i retten. Eller de kan også bare spises som en snack eller til kaffen.

    Du kan pynte alle græskarboller med græskarkerner, men vi har også pyntet nogle græskarbollerne med grofthakkede hasselnødder for variation skyld.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 12 timer og 35 min. Opskrift giver 12 boller.

    🥘 Ingredienser

    • 4 dl koldt vand
    • 10 g gær
    • 300 g græskar groftrevet
    • 1½ dl græskarkerner
    • 400 g hvedemel Manitoba
    • 50 g grahamsmel
    • 50 g rugmel
    • 2 tsk. salt
    • 1 stk æg til pensling

     🍒Pynt

    • 1 dl græskarkerner groft hakket
    • 1 dl hasselnødder groft hakket

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde Dag 1

    1. Tag en skål og hæld vandet i sammen med gæren og rør gæren ud i vandet. Skær græskar frugtkødet ud af græskar og riv det groft på et rivejern. Kom græskar frugtkød, græskarkerner og salt op i skålen og rør det sammen.
    2. Hæld mel i skålen og rør det hele godt sammen indtil du har en klistret og tynd dej.
    3. Sæt dejen i stuen med et fugtigt viskestykke natten over eller mindst 12 timer.

    Fremgangsmåde Dag 2

    1. Dejen skal boble og være aktiv. Tænd ovnen på 220° almindelig varme.
    2. Drys mel på en bageplade og sæt den ved siden af hvor du arbejder.
    3. Drys mel ud på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet.
    4. Del dejen med en bagespatel eller brug en dejskraber og del dejen til 12 boller. Rul dem lidt rundt i melet så de samler sig og sæt dem forsigtigt enkeltvis på bagepladen.
    5. Pisk ægget, hak græskarkerner groft og pensl bollerne med æg. Drys nogle af bollerne med hakkede græskarkerner og hakkede nødder.
    6. Bag bollerne i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte. Stik evt. en strikkepind igennem bollerne. Hænger der dej ved er bollerne ikke færdige.
    7. Stilles til afkøling på en bagerist.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan udskifte manitobamel med alm. hvedemel.

    ❓ FAQ

    Er græskarboller fryseegnet ?

    Ja

    Hvad er holdbarheden på frys ?

    Græskarbollerne kan fryses ned i ca. 2 måneder.

    Hvad er holdbarheden i brødskabet ?

    Græskarboller kan holde sig friske i ca. 3 dage i et brødskab. På dag 3, bliver de bedst, hvis de lunes i en ovn.

    📋 Opskrift

    Græskarboller langtidshævede

    Græskarboller langtidshævede

    Opskrift på Græskarboller der langtidshæver i ca. 12 timer.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Hævetid 12 t
    Samlet tid 12 t 20 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Dansk
    Antal 12 stk.
    Kalorier 17 %

    Ingredienser
      

    • 4 dl Koldt vand
    • 10 g Gær
    • 300 g Græskar (groftrevet)
    • 1½ dl Græskarkerner
    • 400 g Hvedemel (Manitoba)
    • 50 g Grahamsmel
    • 50 g Rugmel
    • 2 tsk. Salt
    • 1 stk Æg (til pensling)

    Pynt

    • 1 dl Græskarkerner (groft hakket)
    • 1 dl Hasselnødder (groft hakket)

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde Dag 1

    • Tag en skål og hæld vandet i sammen med gæren og rør gæren ud i vandet. Skær græskar frugtkødet ud af græskar og riv det groft på et rivejern. Kom græskar frugtkød, græskarkerner og salt op i skålen og rør det sammen.
    • Hæld mel i skålen og rør det hele godt sammen indtil du har en klistret og tynd dej.
    • Sæt dejen i stuen med et fugtigt viskestykke natten over eller mindst 12 timer.

    Fremgangsmåde Dag 2

    • Dejen skal boble og være aktiv. Tænd ovnen på 220° almindelig varme.
    • Drys mel på en bageplade og sæt den ved siden af hvor du arbejder.
    • Drys mel ud på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet.
    • Del dejen med en bagespatel eller brug en dejskraber og del dejen til 12 boller. Rul dem lidt rundt i melet så de samler sig og sæt dem forsigtigt enkeltvis på bagepladen.
    • Pisk ægget, hak græskarkerner groft og pensl bollerne med æg. Drys nogle af bollerne med hakkede græskarkerner og hakkede nødder.
    • Bag bollerne i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte. Stik evt. en strikkepind igennem bollerne. Hænger der dej ved er bollerne ikke færdige.
    • Stilles til afkøling på en bagerist.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 333kcal (17%) | Kulhydrater: 37g (12%) | Protein: 13g (26%) | Fedt: 16g (25%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 2153IU (43%) | Vitamin C: 3mg (4%) | Calcium: 34mg (3%) | Jern: 4mg (22%)
    Keyword Græskarboller langtidshævede
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Græskarboller langtidshævede
    Græskarboller langtidshævede bagt i ovn.
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Laks med sesamfrø og blåskimmelost
    Luksus stjerneskud med rejer »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, grahamsmel, græskar, græskarkerner, hasselnødder, hvedemel, rugmel

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Susanne

      september 23, 2020 at 9:13 pm

      Jeg prøvede lige jeres opskrift på græskarboller. De var virkelig gode, men dejen bliver lidt tynd med 4 dl vand, så jeg skulle bruge ekstra mel til at forme dem til boller.

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        september 23, 2020 at 9:44 pm

        Hej Susanne

        Ja dejen er lidt tynd og det gør at bollerne bliver meget saftige, men også lidt sværere at lave. Du skal samle boller med mel ellers bliver de flade.
        Du kan evt. nøjes med 3 dl vand ellers prøv dig frem.

        Hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind