Græskarkernebrød
Giver 2 store brød
Græskarkerner er rigtig gode at bruge i brød, da de både er bløde og har en mild sødlig smag som giver Græskarkernebrød den ekstra karakter.
Her får du et græskarkernebrød med en dejlig krumme.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Græskarkernebrød:
- 400 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 dl. surdej
- 50 g rugmel
- 4 ½ dl. vand, lunt
- 10 g gær
- 2 tsk. salt
- 150 g græskarkerner
- Olivenolie
- 2 spsk. smør
- 150 g græskarkerner, hakkede
Fremgangsmåde Græskarkernebrød:
Kom vand og gær i en skål og rør det hele sammen. Lad det stå et par min.
Kom din surdej i skålen og rør det hele sammen.
Kom salt, smør og næsten alt melet og rør det sammen og ælt derefter dejen. Tilsæt resten af melet, hvis det er nødvendigt og ælt dejen indtil den er blank og smidig.
Hæld de hele græskarkerner i, og ælt dem ind i dejen.
Kom dejen i en stor smurt skål med et fugtigt klæde eller låg, og sæt dejen køligt, evt. køleskabet til næste dag.
Dag 2
Vend dejen ud på køkkenbordet, som er drysset med mel, og form to brød. Spray eller pensle brødene med vand og drys med de hakkede græskarkerner.
Sæt de to græskarkernebrød på en bageplade med bagepapir.
Bag brødene ved 250 grader i ca. 10 minutter i en forvarmet ovn. Skrue varmen ned på 180 grader og bag brødene gyldne og færdige i yderligere 25 minutter, så brødene får omkring 35 minutter i alt, eller indtil de er færdige.
Stik en strikkepind igennem brødene, hvis der hænger dej ved, skal du give brødene ekstra tid.
Sæt græskarkernebrød på en rist til afkøling.
Servering
Græskarkernebrød spises som almindelig franskbrød, men er lidt grovere.
Prøv også Grovboller med græskarkerner
Tips til Græskarkernebrød
Du kan udelade surdej, hvis du ikke har en.
Kommentarer
Ingen kommentarer