Grahamsboller med kærnemælk
Antal 16 boller
Af Min Madopskrift
Grahamsboller er sunde grove boller der smager skønt med smør og pålæg på, eller bare som en bolle i farten uden noget på. Grahamsboller er lidt grove boller som ligger godt i maven. Brug gerne økologisk mel, da det giver ekstra god smag sammen med den syrlige kærnemælk.
Ingredienser Grahamsboller klassisk opskrift:
- 250 gram Hvedemel
- 250 gram Grahamsmel
- 50 gram gær
- 100 gram blødt smør
- 2 spsk. sukker
- 2 ½ dl. lun kærnemælk
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde Grahamsboller klassisk opskrift:
- Kom gæren i den lune kærnemælk og lad blandingen stå i ca. 10 min.
- Hold 100 gram af melet tilbage og bland resten af ingredienserne sammen med gæren.
- Ælt eller rør dejen sammen.
- Tilsæt resten af melet indtil dejen er blank og smidig. Hvis der er mel tilbage, holdes dette tilbage.
- Lad dejen stå lunt og hæve tildækket, under et fugtigt klæde, en halv time.
- Rul dejen til en pølse og del den i 16 stk. boller, der trykkes lidt flade. (Tryk dem lidt flade med hånden)
- Kom bollerne på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve under et fugtigt klæde i ca. en time.
- Pensel bollerne med vand eller pisket æg og bad dem i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 12 til 18 min. eller indtil de er gyldne og gennembagte.
- Stik evt. en strikkepind ind igennem en bolle og tjek om der sidder dej på strikkepinden. Er der dej på, bages bollerne indtil de er færdige.
- Stil bollerne til afkøling på risten inden de serveres.
Tips til Grahamsboller klassisk opskrift
- Tilsæt evt. 25 gram rugmel, hvis der ønske lidt mere smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer