• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Grove bagels

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Grovbagels skåret igennem

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du opskriften på grove bagels som er bagt med grovere meltyper end de almindelige af hvedemel. Men de er stadig med den samme gode smag. Men de er stadig med den samme gode smag. Disse bagels bliver bagt i vand inden de kommer i ovnen. Dette gør at de bliver dejligt svampede indeni og sprøde udenpå. Prøv også grove bagels med æggesalat

    Gå til
    • Fuldkorns bagels
    • Lækkert fyld til bagels
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Fuldkorns bagels

    Fuldkornsbagels kan også laves af mere grove meltyper som f.eks. grahamsmel, rugmel og sigtemel. Når du bruger grove meltyper er det en fordel, at blande mel i forholdet ¼ eller ⅕. Dvs. 1 del grov mel og 4 eller fem dele fint hvedemel.

    Lækkert fyld til bagels

    En rigtig lækker bagels, kan laves som en Italiensk flutes med skinke og mozzarella. Her er vores forslag på lækkert fyld til bagels.

    • Pesto
    • Basilikum
    • Olivenolie
    • Mozzarella
    • Skinke
    • Serranoskinke
    • Rødløg
    • Tomat
    • Salat
    • Agurk
    • Avocado
    • Bagels koges i vand i gryde
      Bagels koges i vand i gryde
    • Bagels drysses med korn birkes inden ovn
      Bagels drysses med korn og birkes inden ovn
    • Grovbagels skåret igennem
      Grovbagels skåret igennem

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 8 timer og 30 min. Opskrift giver 8 bagels.

    🥘 Ingredienser

    • 450 gram hvedemel
    • 100 gram Ølandsmel
    • 4 dl Vand
    • 1 spsk. Farin Brun
    • 1 tsk. salt
    • 25 gram Gær

    Ingredienser pynt

    • 1 stk. æg (til pensling)
    • 3 spsk. sesamfrø
    • 3 spsk. Birkes
    • 3 spsk. Solsikkekerner
    • 3 spsk. Græskarkerner

    🔪 Sådan gør du

    1. Lun vand og kom det i en skål og rør gæren ud i vandet.
    2. Tilsæt mel, salt, og farin og rør og ælt det godt sammen. Dejen må godt være lidt blød og en anelse klistret. En røremaskine er god til dette.
    3. Sæt film over skålen og sæt det i køleskabet til næste dag.
    4. Næste dag tages dejen ud en time før den skal bruges, så den har fået stuetemperatur.
    5. Kom mel på bordpladen og ælt dejen og form 8 kugler.
    6. Med langemand og tommelfinger laver du et hul i midten af bollen og former et pænt hul på størrelse med tommelfinger og langemand mod hinanden. (Et hul som en bordtennisbold lige kan gå igennem)
    7. Smør en bageplade og kom de 8 bagels på. Kom et fugtigt rent viskestykker over og sæt dem til at hæve i ca. 1 time.
    8. Tag en stor gryde og kom koldt vand i og kog det op. Kom en bagels i af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Du kan komme flere i, når du har erfaringen.
    9. Vend bagels med en hulske og tag dem op med hulske når de er færdige og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
    10. Tænd ovn op på 220 grader.
    11. Bagels pensles med sammenpisket æg og drysses med frø og kerner og bages i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og færdigbagte. Sættes til afkøling på bagerist og serveres straks når de er afkølet.

    🍽 Servering

    1. Flæk en bagels og kom dit yndlingsfyld i bagels og fordel blandet salat ovenpå. Server straks.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan ændre frø og kerner. Brug f.eks. en 5 korns blanding

    ❓ FAQ

    Hvad er holdbarheden ?

    Bagels skal spises mens de er lune. De kan holde sig 1 dag i brødskabet, men skal så lunes.

    Hvordan skal de opbevares ?

    I brødskabet eller plastpose

    📋 Opskrift

    Grovbagels skåret igennem

    Grove bagels

    Opskrift på Grove bagels
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Hævetid 8 t
    Samlet tid 8 t 30 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Dansk
    Antal 8 Stk.
    Kalorier 17 %

    Udstyr

    • Røremaskine

    Ingredienser
      

    • 450 gram Hvedemel
    • 100 gram Ølandsmel
    • 4 dl Vand
    • 1 spsk Farin Brun
    • 1 tsk. salt
    • 25 gram Gær

    Ingredienser pynt

    • 1 stk. Æg (til pensling)
    • ½ dl Sesamfrø
    • ½ dl Birkes
    • ½ dl Solsikkekerner
    • ½ dl Græskarkerner

    Sådan gør du
     

    • Lun vand og kom det i en skål og rør gæren ud i vandet.
    • Tilsæt mel, salt, og farin og rør og ælt det godt sammen. Dejen må godt være lidt blød og en anelse klistret. En røremaskine er god til dette.
    • Sæt film over skålen og sæt det i køleskabet til næste dag.
    • Næste dag tages dejen ud en time før den skal bruges, så den har fået stuetemperatur.
    • Kom mel på bordpladen og ælt dejen og form 8 kugler.
    • Med langemand og tommelfinger laver du et hul i midten af bollen og former et pænt hul på størrelse med tommelfinger og langemand mod hinanden. (Et hul som en bordtennisbold lige kan gå igennem)
    • Smør en bageplade og kom de 8 bagels på. Kom et fugtigt rent viskestykker over og sæt dem til at hæve i ca. 1 time.
    • Tag en stor gryde og kom koldt vand i og kog det op. Kom en bagels i af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Du kan komme flere i, når du har erfaringen.
    • Vend bagels med en hulske og tag dem op med hulske når de er færdige og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
    • Tænd ovn op på 220 grader.
    • Bagels pensles med sammenpisket æg og drysses med frø og kerner og bages i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og færdigbagte. Sættes til afkøling på bagerist og serveres straks når de er afkølet.

    Servering

    • Flæk en bagels og kom dit yndlingsfyld i bagels og fordel blandet salat ovenpå. Server straks.

    Noter

    En rigtig lækker bagels, kan laves som en Italiensk flutes med skinke og mozzarella. Her er vores forslag på lækkert fyld til bagels.
    • Pesto
    • Basilikum
    • Olivenolie
    • Mozzarella
    • Skinke
    • Serranoskinke
    • Rødløg
    • Tomat
    • Salat
    • Agurk
    • Avocado

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 345kcal (17%) | Kulhydrater: 57g (19%) | Protein: 11g (22%) | Fedt: 8g (12%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 2g | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 32IU (1%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 99mg (10%) | Jern: 5mg (28%)
    Keyword Grove bagels – fuldkornsbagels
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Grove bagels med æggesalat
    Broccolisalat sund opskrift »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: Agurk, Avocado, æg, basilikum, Birkes, Brun farin, Farin, græskarkerner, hvedemel, løg, Mozzarella, Ølandsmel, rødløg, salat, Serranoskinke, sesamfrø, solsikkekerner, Svinekød, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind