Opskrift pรฅ langtidshรฆvede gulerodsboller med yoghurt. Den lange nรฆnsomme hรฆvning i kรธleskabet og efter hรฆvningen giver bollerne ekstra smag og krumme. Brug รธkologisk mel af god kvalitet for bedste resultat. Gulerodsboller med havregryn og yoghurt naturel er store og luftige.
Disse gulerodsboller er perfekte som en snack eller som tilbehรธr til madpakken. De kan ogsรฅ nydes lune og friskbagte med koldt smรธr og pรฅlรฆg. Vi anbefaler den lange hรฆvetid natten over, da det giver de allerbedste boller.
Prรธv ogsรฅ glutenfri gulerodsboller
Indhold i opskrift - Hop til:
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 8 timer og 15 min. Opskrift til 12 boller
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 3ยฝ dl vand
- 1 ยฝ dl yoghurt naturel
- 25 g gรฆr
- 150 g gulerod fintrevet
- 50 g solsikkekerner
- 50 g havregryn finvalset
- 1 spsk. honning eller sirup gerne lynghonning
- 1ยฝ tsk. salt
- 450 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. รฆg
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor skรฅl som dejen kan hรฆve sig stor i. Rรธr gรฆren ud i det tempererede vand. Hรฆld derefter yoghurten i skรฅlen og rรธr det med ud. Hรฆld solsikkekerner, havregryn, revet gulerod, honning og salt op i skรฅlen og rรธr det sammen.
- Tilsรฆt mel under omrรธring og rรธr det godt sammen. Stil skรฅlen til hรฆvning under film i kรธleskabet til nรฆste dag.
- Drys mel ud pรฅ kรธkkenbordet og skรฆr dejen ud i 12 lige store stykker uden at trykke for meget pรฅ dejen, sรฅ luften bliver i bollerne. Form forsigtig 12 boller og sรฆt dem pรฅ en smurt bageplade eller bageplade beklรฆdt med bagepapir.
- Bollerne skal hรฆve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter, eller indtil de nogenlunde har fรฅet stuetemperatur.
- Pisk et รฆg sammen og pensl bollerne.
- Bag gulerodsboller midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Stik evt. en strikkepind ind i en bolle. Hรฆnger der dej ved er bollerne ikke fรฆrdigbagte.
- Sรฆt boller til afkรธling pรฅ en bagerist.
๐ฝServering
Serveres lune med koldt smรธr, pรฅlรฆg og syltetรธj.
Langtidshรฆvning
Vi laver ogsรฅ denne opskrift anderledes. Vi reducerer gรฆren til ca. 5 gram og tilsรฆtter ekstra vand, sรฅ dejen er meget blรธd og klistret. Sรฅ lader vi den hรฆve ved stuetemperatur til dagen efter. Her laver vi enten grydebrรธd eller former 12 boller. Tit bliver det grydebrรธd, da det er nemmere lave om morgenen.
๐ญโ Tips og FAQ
Tips
Du kan i stedet for boller, komme dejen i en gryde og lave grydebrรธd. Se opskriften pรฅ grydebrรธd her.
โ FAQ
Ja
Bollerne kan holde sig friske i brรธdskabet i ca. 3 dage.
๐ Komplet opskrift med noter

Gulerodsboller
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 3ยฝ dl vand
- 1 ยฝ dl yoghurt (naturel)
- 25 g gรฆr
- 150 g gulerod (fintrevet)
- 50 g solsikkekerner
- 50 g havregryn (finvalset)
- 1 spsk. honning eller sirup (gerne lynghonning)
- 1ยฝ tsk salt
- 450 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. รฆg
Sรฅdan gรธr du
- Tag en stor skรฅl som dejen kan hรฆve sig stor i. Rรธr gรฆren ud i det tempererede vand. Hรฆld derefter yoghurten i skรฅlen og rรธr det med ud. Hรฆld solsikkekerner, havregryn, revet gulerod, honning og salt op i skรฅlen og rรธr det sammen.
- Tilsรฆt mel under omrรธring og rรธr det godt sammen. Stil skรฅlen til hรฆvning under film i kรธleskabet til nรฆste dag.
- Drys mel ud pรฅ kรธkkenbordet og skรฆr dejen ud i 12 lige store stykker uden at trykke for meget pรฅ dejen, sรฅ luften bliver i bollerne. Form forsigtig 12 boller og sรฆt dem pรฅ en smurt bageplade eller bageplade beklรฆdt med bagepapir.
- Bollerne skal hรฆve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter, eller indtil de nogenlunde har fรฅet stuetemperatur.
- Pisk et รฆg sammen og pensl bollerne.
- Bag gulerodsboller midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Stik evt. en strikkepind ind i en bolle. Hรฆnger der dej ved er bollerne ikke fรฆrdigbagte.
- Sรฆt boller til afkรธling pรฅ en bagerist. Serveres lune med koldt smรธr, pรฅlรฆg og syltetรธj.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.


















Kommentarer
Ingen kommentarer