Hindbærsnitte er vel næsten Danmarks nationale kage. Det bedste ved hindbærsnitter, næst efter smagen er, at de er meget hurtige og nemme at lave. Som med alt er det vigtigt, at benytte gode ingredienser for bedste smag. Brug en god hindbærmarmelade.
Prøv også dag og nat kager
Gå til

📖 Opskrift
Hindbærsnitter med glasur og hindbærmarmelade
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 200 g smør (nogen fortrækker usaltet. Margarine kan også bruges)
- 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
- 150 g flormelis (ca. 3 dl)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 stk. æg
Glasur
- 200 g flormelis (ca. 4 dl)
- 2 spsk. vand
- 1½ dl hindbærmarmelade (ca. 175 g)
Pynt
- 1 dl krymmel
- 1 spsk. hindbær (frysetørret)
Sådan gør du
- Skær smørret (margarine) i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget. (dejen samler sig hurtigt) Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Del igen dejen på langs og bag de 4 deje på en plade med bagepapir, i ca. 20 – 25 minutter ved 175° til de er gyldne.
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
- Imens røres glasuren sammen.
- Smør et tykt lag marmelade på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad.
- Pynt med krymmel eller frysetørret hindbær ovenpå glasuren.
- Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter.
Noter
- Hindbærsnitter er fryseegnet.
- Firkanter må ikke blive for tynde.
- Brug kun kvalitets marmelade.
- Hjemmelavet hindbærmarmelade er bedst! Men ellers brug en god økologisk marmelade.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 510 minutter. Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 12 stk.
🥘 Ingredienser
- 200 g smør (nogen fortrækker usaltet. Margarine kan også bruges)
- 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
- 150 g flormelis (ca. 3 dl)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 stk. æg
Glasur
- 200 g flormelis (ca. 4 dl)
- 2 spsk. vand
- 1½ dl hindbærmarmelade (ca. 175 g)
Pynt
- 1 dl krymmel
- 1 spsk. frysetørret hindbær
🔪 Sådan gør du
- Skær smørret (margarine) i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget. (dejen samler sig hurtigt) Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Del igen dejen på langs og bag de 4 deje på en plade med bagepapir, i ca. 20 – 25 minutter ved 175° til de er gyldne.
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
- Imens røres glasuren sammen.
- Smør et tykt lag marmelade på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad.
- Pynt med krymmel eller frysetørret hindbær ovenpå glasuren.
- Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Hindbærsnitter er fryseegnet.
- Hindbærsnitter er fryseegnet.
- Firkanter må ikke blive for tynde.
- Brug kun kvalitets marmelade.
- Hjemmelavet hindbærmarmelade er bedst! Men ellers brug en god økologisk marmelade.
❓ FAQ
Ja, hindbærmarmelade kan erstattes af boysenbærmarmelade eller brombærmarmelade, men så hedder kagerne boysenbærsnitter og brombærsnitter
Skriv en kommentar