Hjemmelavet wienerbrød med nødder og perlesukker
Antal: 5-6 wienerstænger
Af Julie Fie – Min Madopskrift
(JA – de kan sagtens fryses og så har du altid kage, når sukkertangen eller gæsterne melder sig 🙂
Kender du det når man går til bageren – købmanden eller hvor man nu lige handler og ser det her lækre wiener brød og tænker, – det skal jeg bare have med hjem til hyggen!
Og når du så kommer hjem er kagen tør som jeg ved ikke hvad?
Nå … men det har jeg altså prøvet SÅ tit og det er jo ikke fordi de koster 10 kr. for en wienerstang længere.
Så nu har jeg taget sagen i egen hånd og her kommer den så, -opskriften på en lækker hjemmelavet wienerstang med remonce, hvor du kan komme alt det fyld i du overhovedet kunne drømme om!
Og ved du hvad det bedste er? Her er du sikker på du får den varm og nybagt – lige fra ovnen. NAM NAM NAM siger jeg bare. 🙂
Det skal du bruge:
Til dejen:
- Ca.750 g hvedemel
- 4 dl kold letmælk
- 25 g gær
- 75 g sukker
- 100 g smør
- 2 æg
Til remoncen:
- 100 g groftrevet marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
Til udrulning og stænger:
- 50 g hasselnøddeflager (kan udelades)
- 450 g blødt smør (det er ikke småsager)
- 1 dl perlesukker (kan udelades)
- 1 æg til pensling
- 1 spsk vand til pensling
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Start med at blande remoncens ingredienser og pisk dem med håndmikser sammen til en ensartet masse – dæk den til og stil den til side.
- Blødgør herefter smørret lidt.
- Drys rundhåndet med hvedemel på bordet, saml smørret til én klump og drys med ekstra mel.
- Med en melet kagerulle bankes smørklumpen nu flad – HUSK og vend den løbende så den ikke hænger i.
- Når smørret er banket fladt, foldes det skødesløst sammen og det bankes ud igen.
- Fortsæt sådan til smørret er blødt og samarbejdsvilligt som dejen det skal rulles ind i.
- Stil smørret til side.
- Tag nu en større skål og ælt dejen sammen.
- Opløs gær i det kolde mælk, tilsæt smørret i tern, æg og sukker inden melet æltes i med dejkroge i 5-7 minutter – til dejen virker elastisk.
- Dejen skal ikke forhæve og vil være en smule våd, men igen er det en god idé at have drysset bordet grundigt med mel.
- Dejen formes nu til en kugle og trykkes let flad. Lad et stykke i midten være “fredet”, men rul siderne ud til 4 flapper.
- Flapperne skal kunne dække smørret og danne en lukket “pakke”.
- Læg nu den bløde smørklump op på den “fredede” midte af dejen og fold flapperne over.
- Drys bordet godt med mel og vend nu pakken med folderne nedad.
- Rul nu roligt dejen ud til et aflangt oval. Fold dejen ⅓ ind mod midten i hver ende – således det nu er en ny “lille” pakke.
- Vend folderne nedad og gentag processen 2 gange – således den er blevet udrulle og foldet 3 gange i alt ( = 27 lag smør).
- Nu er dejen klar til at blive til lækre wienerstænger:
- Del dejen i 5 og smid 3 af klumperne i køleskabet. Hver klump rulles nu, på et melet bord, ud i bagepladens længde og en bredde på 10-12 cm.
- Læg dejen på en beklædt bageplade. Fordel ⅕ af remoncen ned langs midten, fold enderne ind inden langsiderne foldes ind mod midten.
- Med håndrodden trykkes stangen let til og rettes lidt til. Gentag med endnu en stang.
- Pisk æg og vand let sammen, pensel og drys let med sukker/hasselnødder og bag nu de 2 stænger midt i ovnen i ca. 30 minutter til de er gyldne og sprøde. Fortsæt ligeledes med resten af dejen.
- Lad endelig stængerne køle af på en rist før du sætter tænderne i dem – de er gode når de er lune men de skal altså lige køle lidt – jeg ved godt det er svært ikke bare og sætte tænderne i dem med det samme 😀
Prøv også Nutella Kage
Kagerne er særdeles gode i denne kedelige efterårstid hvor vejret alligevel er trist og kedeligt. Det er nu vi skal nyde det og sidde os og slappe af med kage og kaffe/varm kakao og nyde hinandens selskab.
Der er længe til bikinisæsonen så spis du bare et stykke eller tre med GOD samvittighed 😉
VELBEKOMME! 🙂
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften.
Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer