Hjemmelavet wienerbrรธd med nรธdder og perlesukker
Antal: 5-6 wienerstรฆnger
Af Julie Fie – Min Madopskrift
(JA โ de kan sagtens fryses og sรฅ har du altid kage, nรฅr sukkertangen eller gรฆsterne melder sig ๐
Kender du det nรฅr man gรฅr til bageren โ kรธbmanden eller hvor man nu lige handler og ser det her lรฆkre wiener brรธd og tรฆnker, – det skal jeg bare have med hjem til hyggen!
Og nรฅr du sรฅ kommer hjem er kagen tรธr som jegย ved ikke hvad?
Nรฅ … men det har jeg altsรฅ prรธvet Sร tit og det er jo ikke fordi de koster 10 kr. for en wienerstang lรฆngere.
Sรฅ nu har jeg taget sagen i egen hรฅnd og her kommer den sรฅ, -opskriften pรฅ en lรฆkker hjemmelavet wienerstang med remonce, hvor du kan komme alt det fyld i du overhovedet kunne drรธmme om!
Og ved du hvad det bedste er? Her er du sikker pรฅ du fรฅr den varm og nybagt โ lige fra ovnen. NAM NAM NAM siger jeg bare. ๐
Det skal du bruge:
Til dejen:
- Ca.750 g hvedemel
- 4 dl kold letmรฆlk
- 25 g gรฆr
- 75 g sukker
- 100 g smรธr
- 2 รฆg
Til remoncen:
- 100 g groftrevet marcipan
- 100 g blรธdt smรธr
- 100 g sukker
Til udrulning og stรฆnger:
- 50 g hasselnรธddeflager (kan udelades)
- 450 g blรธdt smรธr (det er ikke smรฅsager)
- 1 dl perlesukker (kan udelades)
- 1 รฆg til pensling
- 1 spsk vand til pensling
Sรฅdan gรธr du:
- Tรฆnd ovnen pรฅ 180 grader.
- Start med at blande remoncens ingredienser og pisk dem med hรฅndmikser sammen til en ensartet masse โ dรฆk den til og stil den til side.
- Blรธdgรธr herefter smรธrret lidt.
- Drys rundhรฅndet med hvedemel pรฅ bordet, saml smรธrret til รฉn klump og drys med ekstra mel.
- Med en melet kagerulle bankes smรธrklumpen nu flad โ HUSK og vend den lรธbende sรฅ den ikke hรฆnger i.
- Nรฅr smรธrret er banket fladt, foldes det skรธdeslรธst sammen og det bankes ud igen.
- Fortsรฆt sรฅdan til smรธrret er blรธdt og samarbejdsvilligt som dejen det skal rulles ind i.
- Stil smรธrret til side.
- Tag nu en stรธrre skรฅl og รฆlt dejen sammen.
- Oplรธs gรฆr i det kolde mรฆlk, tilsรฆt smรธrret i tern, รฆg og sukker inden melet รฆltes i med dejkroge i 5-7 minutter โ til dejen virker elastisk.
- Dejen skal ikke forhรฆve og vil vรฆre en smule vรฅd, men igen er det en god idรฉ at have drysset bordet grundigt med mel.
- Dejen formes nu til en kugle og trykkes let flad. Lad et stykke i midten vรฆre โfredetโ, men rul siderne ud til 4 flapper.
- Flapperne skal kunne dรฆkke smรธrret og danne en lukket โpakkeโ.
- Lรฆg nu den blรธde smรธrklump op pรฅ den โfrededeโ midte af dejen og fold flapperne over.
- Drys bordet godt med mel og vend nu pakken med folderne nedad.
- Rul nu roligt dejen ud til et aflangt oval. Fold dejen โ ind mod midten i hver ende โ sรฅledes det nu er en ny โlilleโ pakke.
- Vend folderne nedad og gentag processen 2 gange โ sรฅledes den er blevet udrulle og foldet 3 gange i alt ( = 27 lag smรธr).
- Nu er dejen klar til at blive til lรฆkre wienerstรฆnger:
- Del dejen i 5 og smid 3 af klumperne i kรธleskabet. Hver klump rulles nu, pรฅ et melet bord, ud i bagepladens lรฆngde og en bredde pรฅ 10-12 cm.
- Lรฆg dejen pรฅ en beklรฆdt bageplade. Fordel โ af remoncen ned langs midten, fold enderne ind inden langsiderne foldes ind mod midten.
- Med hรฅndrodden trykkes stangen let til og rettes lidt til. Gentag med endnu en stang.
- Pisk รฆg og vand let sammen, pensel og drys let med sukker/hasselnรธdder og bag nu de 2 stรฆnger midt i ovnen i ca. 30 minutter til de er gyldne og sprรธde. Fortsรฆt ligeledes med resten af dejen.
- Lad endelig stรฆngerne kรธle af pรฅ en rist fรธr du sรฆtter tรฆnderne i dem โ de er gode nรฅr de er lune men de skal altsรฅ lige kรธle lidt โ jeg ved godt det er svรฆrt ikke bare og sรฆtte tรฆnderne i dem med det samme ๐
Prรธv ogsรฅ Nutella Kage
Kagerne er sรฆrdeles gode i denne kedelige efterรฅrstid hvor vejret alligevel er trist og kedeligt. Det er nu vi skal nyde det og sidde os og slappe af med kage og kaffe/varm kakao og nyde hinandens selskab.
Der er lรฆnge til bikinisรฆsonen sรฅ spis du bare et stykke eller tre med GOD samvittighed ๐
VELBEKOMME! ๐
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent pรฅ Min madopskrift.
OBS!
* Har du spรธrgsmรฅl, ris/ros eller bare gode rรฅd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail pรฅ; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS mรฅ du ogsรฅ meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften.
Det ville vi sรฆtte stor pris pรฅ – man kan jo altid blive bedre ๐
** Kunne du derudover tรฆnke dig at vรฆre en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lรฆkre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her pรฅ siden? Sรฅ opret dig en bruger her pรฅ Min Madopskrift, og vรฆr med til at dele dine gode idรฉer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og sรฅ fรฅr man pรฅ den mรฅde ogsรฅ en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!


















Kommentarer
Ingen kommentarer