Hvidløgsbrød Hjemmelavet og nemt
Er du også træt af supermarkedernes hvidløgsbrød, der aldrig er så smagfulde eller lækre som man havde håbet på?
Så skulle du prøve mit forslag på hjemmelavede hvidløgsbrød. De er rigtig lækre og her bestemmer du selv hvor meget hvidløg/smør der skal i!
Og hvis du ikke synes det er nok, når de er færdige, kan du tjekke min opskrift ud på hjemmelavet hvidløgssmør og serverer det til. Så er du i hvert fald sikker på at der er nok 😉
Af Julie Fie Min Madopskrift
Antal: 3-4 flutes
Det skal du bruge til Hvidløgsbrød hjemmelavet:
- 50 g gær
- 5 dl vand
- 1,5 spsk. salt
- ca. 900 g hvedemel*
- 1 pakke Kærgården eller lurpak smør
- 5 fed hvidløg
*Bemærk: (Hvis du vil have dem grove, kan du tilsætte 100 gram rugmel og 100 gram mindre hvedemel).
Tilberedning af Hvidløgsbrød hjemmelavet:
Først tages smøren ud af køleskabet og stilles på bordet så den kan blive blød.
Rør gæren ud i fingerlunkent vand. Tilsæt salt og ælt hvedemelet i lidt ad gangen – det er ikke sikker, at det hele skal bruges. Stil dejen til hævning i 30 minutter. Slå den ned og form 3-4 flutes. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve et lunt sted i 20 minutter.
Mens flutene hæver kan du lave hvidløgssmør. Her presser du bare de 5 fed hvidløg ned i smøren og før godt rundt (persille kan med fordel også bruges – giver en god smag).
Pensle flutes med vand og skær riller i, inden de kommes i ovnen og put lidt af hvidløgssmøren ned i rillerne med det samme. Bag dem så i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Når de er færdige skæres rillerne igen og der puttes mere smør i, mens de stadig er varme. Lad dem stå lidt så smøren kan smelte ned i rillerne.
Server gerne den resterende (hvis der er noget tilbage) hvidløgssmør sammen med brødene. Så kan dine gæster selv vælge om de vil have lidt ekstra på :-)!
Måske du vil prøve opskriften på hjemme lavet hvidløgssmør
Velbekomme og rigtig god fornøjelse!
Mange sommerhilsner fra
Julie Fie Geisle
– madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer