Du kan vælge at lave en stor jordbærtærte, eller flere mindre.
Jordbærtærte er noget de fleste kan huske tilbage på, at de fik som barn. I dag køber de fleste jordbærtærten hos bageren, og det er synd, for det er faktisk meget nemt at lave den selv.
Her får du opskriften på velsmagende lækker jordbærtærte, med hjemmelavet creme, som du kan spise selv eller imponere dine gæster med din egen hjemmelavede klassiske jordbærtærte.
Jordbærtærte med Mazarinbund
Jordbærtærte Danmarks bedste, består af en tyk mazarinbund, med et tyndt lag af mørk chokolade, og så et lag vaniljecreme, pyntet helt ud med friske røde jordbær.
Nogle bagere kommer et lag gele på toppen også.
Jordbærtærte med vaniljecreme, mørk chokolade og dejlige friske jordbær Jordbærtærte med creme, chokolade og mørdej
Jordbærtærte Danmarks bedste
Ingredienser
- 500 g jordbær
Ingredienser Mazarinbund
- 100 g ægte rå marcipan
- 75 g sukker
- 100 g smør blødt
- 2 stk. æg
- 25 g mel
- 1 Knivspids salt
- ½ stk. vaniljestang
Ingredienser Fyld
- 500 g jordbær
- 100 g mørk chokolade
- 1 portion vaniljecreme
Ingredienser vaniljecreme
- 2 ½ dl sødmælk
- ½ stk. vaniljestang
- 75 g melis
- 2 spsk. maizenamel
- 3 stk. æggeblommer
Sådan gør du
Fremgangsmåde Mazarinbund
- Rå marcipan og sukkere røres sammen.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt mens der røres.
- Tilsæt derefter æggene.
- Tilsæt lidt af melet lidt efter lidt indtil du har brugt det hele.
- Ælt dejen med hænderne til en kugle.
- Sæt dejen i køleskabet en halv times tid.
- Hvis du bager små bunde, kan du med fordel benytte muffins eller cupcakes forme. Ellers smøres en tærteform med smør eller margarine.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
- Mazarinbunden bages i ca. 20 min. ved 200 grader alm. ovn, eller til den er let gylden.
Fremgangsmåde vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
- Tag en gryde og kom sødmælk, piskefløde og kornene fra en halv vaniljestang et kort opkog. Kom også den brugte vaniljestang i gryden. Tag af varmen og lad det helle stå og samle sig.
- Tag en stor skål og rør sukker, maizenamel, sødmælk og æggeblommer sammen.
- Tag den brugte vaniljestang op og smid den ud.
- Kom nu indholdet fra skålen i den varme mælk og kog det forsigtigt op igen, mens der piskes kraftigt. Pisk indtil det er blevet til creme. Tag det af varmen.
- Hæld så cremen over i en skål, og køl cremen ned og sæt den i køleskabet.
Fremgangsmåde jordbærtærte
- Tag mazarinbunden men lad den blive i tærteformen.
- Smelt chokoladen i et vandbad. Smør derefter chokoladen ud over tærtebunden.
- Lad chokoladen stivne.
- Hæld creme ned i tærtebunden, ovenpå chokoladen og fordel cremen.
- Kom hele jordbær ovenpå, og anret dem pænt.
- Server jordbærtærten straks eller sæt den i køleskabet. Jordbærtærte smager allerbedst helt kold.
Ernæring
Måske du også vil prøve vores æbletærte med marcipan
Tips til Jordbærtærte Danmarks bedste
Du kan evt. piske lidt flødeskum som du fordeler ovenpå kagecremen og så derefter anretter jordbær.
Der kan kommes lidt jordbærgele ovenpå jordbær, så kagen bliver som hos bageren.
Skriv et svar