Jordbærtærte Danmarks bedste, består af en tyk mazarinbund, med et tyndt lag af mørk chokolade, og så et lag vaniljecreme, pyntet helt ud med friske røde jordbær. Nogle bagere kommer et lag gele på toppen og du får også opskriften på nem jordbærgele.
Hvis du vil lave jordbærgele fra bunden er opskriften her på Jordbærgele. I denne opskrift, har vi brugt færdiglavet jordbærsaft til jordbærgele.
Måske du også vil prøve vores æbletærte med marcipan
Gå til
Lav din egen jordbærtærte
Jordbærtærte er noget de fleste kan huske tilbage på, at de fik som barn. I dag køber de fleste jordbærtærten hos bageren, og det er synd, for det er faktisk meget nemt at lave den selv. Du kan vælge at lave en stor jordbærtærte, eller flere mindre.
Hjemmelavet konditorcreme
Her får du opskriften på velsmagende lækker jordbærtærte, med hjemmelavet konditorcreme. Du kan spise den selv eller også imponere dine gæster. Opskriften på den hjemmelavede klassiske jordbærtærte er ret nem at lave og den smager helt fantastisk, særligt i jordbærsæsonen da jordbærrene her er bedst.
Opskrift med noter
Jordbærtærte med mazarinbund
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Mazarinbund
- 100 g marcipan (ægte rå )
- 100 g smør (blødt)
- 75 g sukker
- 50 g hvedemel
- 2 stk. æg
- 1 Knivspids salt
- ½ stk. vaniljestang
Ingredienser Fyld
- 500 g jordbær
- 1 portion vaniljecreme
- 100 g mørk chokolade
Ingredienser vaniljecreme
- 2 ½ dl sødmælk
- 1 dl fløde
- 1 stk. vaniljestang
- 50 g melis
- 2 spsk. maizenamel
- 2 stk. æggeblommer
Jordbærgele
- 1 stk. husblas (evt. 1½ stk. husblas)
- 1 dl jordbærsaft
Sådan gør du
Fremgangsmåde Mazarinbund
- Rå marcipan og sukker røres sammen.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt mens der røres.
- Tilsæt derefter æggene.
- Tilsæt lidt af melet lidt efter lidt indtil du har brugt det hele.
- Ælt dejen med hænderne til en kugle.
- Sæt dejen i køleskabet en halv times tid.
- Hvis du bager små bunde, kan du med fordel benytte muffins eller cupcakes forme. Ellers smøres en tærteform med smør eller margarine.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
- Mazarinbunden bages i ca. 20 min. ved 200 grader alm. ovn, eller til den er let gylden.
Fremgangsmåde vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
- I en skål piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tag en gryde og tilsæt sødmælk, og kornene fra vaniljestangen. Kom også den brugte vaniljestang i gryden. Giv det et kort opkog.
- Hæld æggesnapsen i gryden. Tilsæt maizenamel mens der piskes.
- Tag den brugte vaniljestang op og smid den ud.
- Tag af varmen og lad det cremen stå og samle sig under låg.
- Når cremen er kold, piskes fløden til luftig flødeskum og vendes rundt i cremen.
Fremgangsmåde jordbærtærte
- Tag mazarinbunden men lad den blive i tærteformen.
- Smelt chokoladen i et vandbad. Smør derefter chokoladen ud over tærtebunden.
- Lad chokoladen stivne.
- Fordel den afkølede konditorcreme over chokoladen på tærtebunden
- Kom hele jordbær ovenpå, og anret dem pænt.
- Server jordbærtærten straks eller sæt den i køleskabet. Jordbærtærte smager allerbedst helt kold.
Jordbærgele
- Tag en skål og tilsæt koldt vand. Læg husblassen i blød i 10 min.
- Lun jordbærsaft op i en lille gryde.
- Kom husblas i gryden og rør det hele ud indtil du har en jordbærgele.
- Når jordbær er anrettet i tærten, pensles de med jordbærgele.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Mazarinbund
- 100 g ægte rå marcipan
- 75 g sukker
- 100 g smør blødt
- 2 stk. æg
- 50 g hvedemel
- 1 Knivspids salt
- ½ stk. vaniljestang
Fyld
- 500 g jordbær
- 100 g mørk chokolade
- 1 portion vaniljecreme
Vaniljecreme
- 2 ½ dl sødmælk
- 1 stk. vaniljestang
- 50 g melis
- 2 spsk. maizenamel
- 2 stk. æggeblommer
Jordbærgele
- 1 stk. husblas. evt. 1½ stk. husblas
- 1 dl jordbærsaft
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Mazarinbund
- Rå marcipan og sukker røres sammen.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt mens der røres.
- Tilsæt derefter æggene.
- Tilsæt lidt af melet lidt efter lidt indtil du har brugt det hele.
- Ælt dejen med hænderne til en kugle.
- Sæt dejen i køleskabet en halv times tid.
- Hvis du bager små bunde, kan du med fordel benytte muffins eller cupcakes forme. Ellers smøres en tærteform med smør eller margarine.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
- Mazarinbunden bages i ca. 20 min. ved 200 grader alm. ovn, eller til den er let gylden.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
- I en skål piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tag en gryde og tilsæt sødmælk, og kornene fra vaniljestangen. Kom også den brugte vaniljestang i gryden. Giv det et kort opkog.
- Hæld æggesnapsen i gryden. Tilsæt maizenamel mens der piskes.
- Tag den brugte vaniljestang op og smid den ud.
- Tag af varmen og lad det cremen stå og samle sig under låg.
- Når cremen er kold, piskes fløden til luftig flødeskum og vendes rundt i cremen.
Jordbærtærte
- Tag mazarinbunden men lad den blive i tærteformen.
- Smelt chokoladen i et vandbad. Smør derefter chokoladen ud over tærtebunden.
- Lad chokoladen stivne.
- Hæld creme ned i tærtebunden, ovenpå chokoladen og fordel cremen.
- Kom hele jordbær ovenpå, og anret dem pænt.
- Server jordbærtærten straks eller sæt den i køleskabet. Jordbærtærte smager allerbedst helt kold.
Jordbærgele
- Tag en skål og tilsæt koldt vand. Læg husblassen i blød i 10 min.
- Lun jordbærsaft op i en lille gryde.
- Kom husblas i gryden og rør det hele ud indtil du har en jordbærgele.
- Når jordbær er anrettet i tærten, pensles de med jordbærgele.
- Jo tykkere gele jo mere husblas.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan evt. piske lidt flødeskum som du fordeler ovenpå kagecremen og så derefter anretter jordbær.
- Der kan kommes lidt jordbærgele ovenpå jordbær, så kagen bliver som hos bageren.
- Har du ikke husblas i huset, kan du bruge kartoffelmel.
- Kog evt. jordbærsaft lidt ind, hvis du ønsker kraftig jordbærsmag.
❓ FAQ
I køleskabet
Ca. 1 dag, da flødeskum bliver sur.
Når man tilsætter flødeskum til almindelig vaniljecreme bliver det til konditorcreme.
Beregn 1 husblas til 1 dl væske.
Kommentarer
Ingen kommentarer