Her laver vi de skรธnneste juleboller med smag af kanel og kardemomme. Pรฅ toppen af juleboller har vi drysset sukker med smag af appelsin og pyntet med valnรธdder. Vi synes selv dette er den bedste julebolle vi har smagt indtil nu. Du kan variere drys med nรธdder og lign.
Indhold i opskrift - Hop til:
๐ Komplet opskrift med noter

Juleboller med kardemomme og kanel
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 4 dl Mรฆlk (gerne sรธdmรฆlk)
- 100 gram Lurpak smรธr
- 1 stk. รg
- 1 dl Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Kardemomme
- 25 gram Gรฆr
Ingredienser drys med appelsinsmag
- 1 stk. Appelsin (skal og saft og รธkologisk )
- 1 spsk. Perlesukker
- 1 dl. Valnรธdder (eller hasselnรธdder)
Sรฅdan gรธr du
- Kom mรฆlken i en stor skรฅl og lad den fรฅ stuetemperatur og rรธr gรฆren ud.
- Smรธrret varmes og gรธres blรธd en gryde uden at den smelter.
- Smรธrret kommes i skรฅlen og rรธres ud.
- Tilsรฆt resten af ingredienser og rรธr og รฆlt dejen indtil den har en god konsistens til den blรธde og lidt klistrede side.
- Er dejen for klistret tilsรฆttes lidt ekstra mel. Er den for tรธr, tilsรฆttes ekstra vรฆde.
- Dejen hรฆver i skรฅlen under et fugtigt klรฆde en times tid.
- Kom bagepapir pรฅ en bageplade og form bollerne.
- Pisk รฆgget, tilsรฆt lidt appelsinsaft og pensle bollerne.
- Riv den orange skal fra appelsin ned i en tallerken med perlesukker og rรธr det sammen.
- Hak nรธdder.
- Drys det over boller.
- Kom et fugtigt klรฆde over bollerne og lad dem hรฆve i ca. 45 min.
- Bag juleboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 โ 15 minutter eller indtil boller har fรฅet lidt farve.
- Sรฆttes til afkรธling inden servering.
Noter
- Du kan drysse perlesukker, hakkede mandler, hasselnรธdder eller andet pรฅ toppen af boller.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 12 min. Samlet tid ca. 2 timer og 7 min. Opskrift til 16 stk.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 500ย gramย Hvedemel
- 4ย dlย Mรฆlkย (gerne sรธdmรฆlk)
- 100ย gramย Lurpak smรธr
- 1ย stk.ย รg
- 1ย dlย Sukker
- 1ย tsk.ย Salt
- 1ย tsk.ย Kanel
- 1ย tsk.ย Kardemomme
- 25ย gramย Gรฆr
Ingredienser drys med appelsinsmag
- 1ย stk.ย Appelsinย (skal og saft og รธkologisk )
- 1ย spsk.ย Perlesukker
- 1ย dl.ย Valnรธdderย (eller hasselnรธdder)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom mรฆlken i en stor skรฅl og lad den fรฅ stuetemperatur og rรธr gรฆren ud.
- Smรธrret varmes og gรธres blรธd en gryde uden at den smelter.
- Smรธrret kommes i skรฅlen og rรธres ud.
- Tilsรฆt resten af ingredienser og rรธr og รฆlt dejen indtil den har en god konsistens til den blรธde og lidt klistrede side.
- Er dejen for klistret tilsรฆttes lidt ekstra mel. Er den for tรธr, tilsรฆttes ekstra vรฆde.
- Dejen hรฆver i skรฅlen under et fugtigt klรฆde en times tid.
- Kom bagepapir pรฅ en bageplade og form bollerne.
- Pisk รฆgget, tilsรฆt lidt appelsinsaft og pensle bollerne.
- Riv den orange skal fra appelsin ned i en tallerken med perlesukker og rรธr det sammen.
- Hak nรธdder.
- Drys det over boller.
- Kom et fugtigt klรฆde over bollerne og lad dem hรฆve i ca. 45 min.
- Bag juleboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 โ 15 minutter eller indtil boller har fรฅet lidt farve.
- Sรฆttes til afkรธling inden servering.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan drysse perlesukker, hakkede mandler, hasselnรธdder eller andet pรฅ toppen af boller.

















Kommentarer
Ingen kommentarer