Nem opskrift på de populære store kanelsnegle eller direktørsnegle, som de også kaldes. Med masser af mørk chokolade og hakkede mandler, dem som næsten altid kan købes hos bageren. Direktørsnegl spises ofte om morgenen, efter et godt rundstykke. Men hvorfor ikke lave dem selv, og evt. fryse dem ned, så du altid har en kanelsnegl i huset søndag morgen. De store kanelsnegle skal hæve køligt i ca. fem timer, gerne mere, så kanelsneglen hænger bedre sammen og dejen ikke bliver for stor. Denne opskrift er meget lig med bagerens direktørsnegle / kanelsnegle, men har lidt andet fyld.
Gå til
Kanelsnegle – Direktørsnegle med chokoladeglasur
På Fyn hedder de høje kanelsnegle direktørsnegle. En rigtig lækker direktørsnegl er høj og tør yderst og lækker blød, svampet og cremet i midten. Der findes mange opskrifter på disse kager, men fælles for dem er, at de er høje og smager af kanel.
Brun farin og creme
En god kanelsnegl kan være lave både med almindelig sukker eller brun farin. Brun farin giver en mere krydret fyld hvor almindelig sukker blot giver sødme og fremhæver krydderierne der er brugt. I nogle direktørsnegle opskrifter, laves der en remonce eller vaniljecreme til fyldet. Vores opskrift er ret nem at lave og smager virkelig godt, særligt når de er lune.
Opskrift med noter
Kanelsnegle – Direktørsnegle
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
Fyld:
Chokoladeglasur:
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. kakao
- 2 spsk. vand (eller mere)
Pynt:
- 100 gram mandler (Mandelflager)
Sådan gør du
Fyld:
- Hak mandler i minihakker, eller hak dem medium fint med en kokkekniv.
- Rør smør, rørsukker, sukker, hakkede mandler og kanel sammen.
- Smelt forsigtigt chokoladen.
- Rul marcipanen tyndt ud.
Chokoladeglasur
- Rør flormelis og kakao sammen.
- Tilsæt koldt vand indtil du har den konsistens du vil have.
Kanelsnegle – Direktørsnegle:
- En røremaskine vil gøre det nemmere at røre dejen sammen. Ellers tag en skål og kom gæren i. Derefter tilsættes mælken og gæren udrøres i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne i og rør det sammen.
- Nu rulles dejen ud til den er tynd og ligner en rektangel. Dejen skal være max tre millimeter tyk.
- Rul marcipanen ud og læg den midt på dejen. Den skal ikke dække hele dejen ud.
- Fyldet fordeles over hele dejen.
- Fordel chokoladen ovenpå og lad det glide ned i fyldet.
- Dejen rulles nu sammen, så den ligner en roulade.
- Skær rouladen i 3 – 4 cm tykke skiver.
- Kanelsneglene lægges nu enkeltvis på en bageplade eller tallerken beklædt med bagepapir.
- Tag en bagepensel og pensl nu ydersiden med lidt af det våde fyld og med let hånd. Drys og fordel mandelflagerne på toppen.
- Kanelsneglene skal nu hæve nogle timer eller natten over i køleskabet.
- Tag Kanelsneglene ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur inden de bages midt i ovnen i ca. 15- 20 minutter ved 200 grader eller indtil de er gyldne.
- Når kanelsneglene er afkølet, kommes chokoladeglasur på og sneglene pyntes evt. med ekstra mandelflager.
Noter
Tips til Kanelsnegle – Direktørsnegle
- Du kan også lave hvid glasur og udelade kakao
- Du kan også lave hvid glasur som du tilsætter lidt ægte rom.
- Hvid glasur er Vand og flormelis
- Chokolade glasur er kakao eller chokolade, flormelis og vand
- Der kan kommes krymmel ovenpå kanelsnegle
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 203 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 18 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser dej:
Fyld:
- 110 g smør
- 180 g rørsukker eller farin (brun)
- 30 gram sukker
- 2 spsk. sirup (mørk)
- 1 spsk. kanel (stødt)
- 150 g chokolade (mørk)
- 100 g marcipan
- 50 g mandler (hakkede eller flager)
Chokoladeglasur:
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. kakao
- 2 spsk. vand (eller mere)
Pynt:
- 100 gram mandler (Mandelflager)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fyld:
- Hak mandler i minihakker, eller hak dem medium fint med en kokkekniv.
- Rør smør, rørsukker, sukker, hakkede mandler og kanel sammen.
Chokoladeglasur
- Rør flormelis og kakao sammen.
- Tilsæt koldt vand indtil du har den konsistens du vil have.
Kanelsnegle – Direktørsnegle:
- En røremaskine vil gøre det nemmere at røre dejen sammen. Ellers tag en skål og kom gæren i. Derefter tilsættes mælken og gæren udrøres i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne i og rør det sammen.
- Nu rulles dejen ud til den er tynd og ligner en rektangel. Dejen skal være max tre millimeter tyk.
- Rul marcipanen ud og læg den midt på dejen. Den skal ikke dække hele dejen ud.
- Fyldet fordeles over hele dejen.
- Fordel chokoladen ovenpå og lad det glide ned i fyldet.
- Dejen rulles nu sammen, så den ligner en roulade.
- Skær rouladen i 3 – 4 cm tykke skiver.
- Kanelsneglene lægges nu enkeltvis på en bageplade eller tallerken beklædt med bagepapir.
- Tag en bagepensel og pensl nu ydersiden med lidt af det våde fyld og med let hånd. Drys og fordel mandelflagerne på toppen.
- Kanelsneglene skal nu hæve nogle timer eller natten over i køleskabet.
- Tag Kanelsneglene ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur inden de bages midt i ovnen i ca. 15- 20 minutter ved 200 grader eller indtil de er gyldne.
- Når kanelsneglene er afkølet, kommes chokoladeglasur på og sneglene pyntes evt. med ekstra mandelflager.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan erstatte lidt af kakao med mørk chokolade
- Du kan lave hvid glasur
- Du kan også lave hvid glasur og tilsætte lidt ægte rom. Her bruges flormelis blandet med lidt rom.
- Rom glasur er Flormelis og rom
- Hvid glasur er Vand og flormelis
- Chokolade glasur er kakao eller smeltet chokolade, flormelis og vand
- Der kan kommes krymmel ovenpå også
❓ FAQ
Ja mørk chokolade med et kakao indhold på 55 % eller mere, er meget velegnet.
Ja, men den bliver ikke helt så blank, som med ægte chokolade
Kommentarer
Ingen kommentarer