Kanelsnegle-pandekager er en lille fyldig og sprรธd pandekage, der bliver lavet med en super lรฆkker kanelremonce. Pandekagerne smager og dufter skรธnt i hele huset nรฅr de tilberedes.
Du kan servere kanelsnegle-pandekagerne som dessert, men de kan ogsรฅ laves, hvis man gerne vil servere en lidt anderledes pandekage.
Du skal dog passe pรฅ ved selve bagningen, da sukkeret let brรฆnder pรฅ, sรฅ pandekagerne risikerer, at blive mรธrke under bagningen.
Prรธv ogsรฅ sprรธde morgenmads pandekager
Opskrift udviklet af Bjรธrn Nielsen, Lene Geisle og Nikolaj Geisle
Indhold i opskrift - Hop til:

Form som en snegl
I denne opskrift serveres Kanelsnegle-pandekagerne som pandekager, men man kan ogsรฅ rulle pandekagen sammen som en snegl.
Kanelsnegle-pandekager er nemlig en type pandekager, der er krydret med kanel og brun farin.
Man kan derefter rulle pandekagerne sammen som en kanelsnegl og servere dem med limeglasur eller anden glasur pรฅ toppen.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr 5 minutter. Arbejdstid 30 min. Tilberedningstid 6 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Kanelsnegle-pandekager
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 stk. รฆggeblommer
2 stk. รฆggehvider
2 spsk. sukker
50 g smรธr (til stegning)
1ยผ dl sรธdmรฆlk
1 tsk. vaniljesukker
ยฝ tsk. kardemomme (stรธdt )
ยฝ tsk. salt
Kanelsneglefyld
60 g smรธr (blรธdt )
100 g brun farin
2 tsk. kanel (stรธdt)
ยผ tsk. kardemomme
Flรธdeostecreme
60 g smรธr (blรธdt )
50 g flรธdeost naturel
75 g flormelis
1 knsp. vaniljepulver
1 stk. lemon
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kanelsnegle-pandekager
รggeblommer, sukker, vanilje og kardemomme piske sammen i en stor skรฅl. Pisk indtil du har en lidt cremet รฆggemasse.
Tilsรฆt nu hvedemel, bagepulver og lidt salt og pisk det med.
Hรฆld sรธdmรฆlk i skรฅlen, mens der piskes. Fortsรฆt indtil du har en flydende pandekagedej hvor der ikke er nogen melklumper.
Tag en ny skรฅl. Tilsรฆt รฆggehviderne og pisk dem luftige. Vend den luftige รฆggehvidemasse i pandekagedejen.
Kanelsnegle fyld
Tag en skรฅl og tilsรฆt blรธdt smรธr, farin, kanel og kardemomme. Rรธr det sammen til en ensartet remonce.
Kom kanelsnegle fyldet i en sprรธjtepose.
Creme
Pres limesaft og kom den i et skรฅl eller glas.
Smรธr, flรธdeost, flormelis og vanilje piskes til en cremet creme i en skรฅl.
Smag cremen til med limesaft og rรธr det hele godt sammen.
Bagning af kanelsnegle-pandekager
Forbered sprรธjteposen med kanelsnegle fyldet sรฅ posen er fyldt op og der er klippet hul i posen.
Tag en stegepande med en tyk bund og kom lidt smรธr pรฅ panden. Sรฆt varmen til lidt under middel varme.
Beregn ca. ยฝ dl pandekagedej eller lidt mere pr pandekage, alt efter hvor tykke de รธnskes. Beregn en diameter pรฅ pandekager til mellem 10 til 15 cm.
Fรธrst steges pandekage gylden og sprรธd pรฅ den ene side. Dette tager typisk et par minutter.
Lige inden pandekagen vendes sprรธjtes der en spiral af remonce pรฅ pandekagen.
Vend pandekagen og steg pandekagen med remonce et minut eller indtil pandekagen er gylden og sprรธd.
Kom pandekagen pรฅ et ildfast fad og drys godt med sukker over. Sรฆt evt. fadet ind i en 75 grader varm ovn, sรฅ pandekagen holder varmen.
Gentag indtil alle pandekager er bagt.
๐ฝServering
Anret kanelsneglepandekagerne i en hรธj stak, og hรฆld cremen i en skรฅl.
Servรฉr pandekagerne med cremen.

๐ญโ Tips og FAQ
Her er nogle tips til kanelsnegle-pandekager:
Slip let pande – Brug en pande hvor pandekagen ikke hรฆnger fast
Sukker – Pas pรฅ med, at du ikke har for hรธj varme pรฅ, da pandekagen nemt bliver mรธrk pga. af at sukkeret brรฆnder under stegningen.
Snegl – Du kan rulle pandekagen sammen som en snegl og servere med creme ovenpรฅ.
Ingredienser i opskriften
Hvedemel – Vi bruger รธkologisk hvedemel
รg – Du kan bruge bรฅde store og smรฅ hรธnseรฆg
Mรฆlk – Vi bruger sรธdmรฆlk, men du kan ogsรฅ bruge en mere fedtfattig mรฆlk
Vaniljesukker – Der er brugt vaniljesukker i opskriften, men du kan ogsรฅ bruge รฆgte vanilje og her vil en halv stang vรฆre nok.
Kardemomme – Vi har brugt stรธdt kardemomme. Du kan ogsรฅ knuse kardemommekapsler og tilsรฆtte det i stedet.
Lime – Vi tilsรฆtter limesaft til creme. Du kan erstatte limesaft med citronsaft.
Brun farin – Vi har brugt almindelig brun farin men du kan ogsรฅ bruge muscovado sukker.
Kanel – He bruger vi stรธdt kanel, men du kan ogsรฅ lave din egen stรธdte kanel ved, at knuse kanelstรฆnger og stรธde dem i en morter.
Flรธdeost – Her bruger vi en god cremet flรธdeost.


๐ Komplet opskrift med noter

Kanelsneglepandekager med creme
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- 1 Elpisker
Ingredienser
Kanelsneglepandekager
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 stk. รฆggeblommer
- 2 stk. รฆggehvider
- 2 spsk. sukker
- 50 g smรธr (til stegning)
- 1ยผ dl sรธdmรฆlk
- 1 tsk. vaniljesukker
- ยฝ tsk. kardemomme (stรธdt )
- ยฝ tsk. salt
Kanelsneglefyld
- 60 g smรธr (blรธdt )
- 100 g brun farin
- 2 tsk. kanel (stรธdt)
- ยผ tsk. kardemomme
Flรธdeostecreme
- 60 g smรธr (blรธdt )
- 50 g flรธdeost naturel
- 75 g flormelis
- 1 knsp. vaniljepulver
- 1 stk. lime
Sรฅdan gรธr du
Kanelsnegle-pandekager
- รggeblommer, sukker, vanilje og kardemomme piske sammen i en stor skรฅl. Pisk indtil du har en lidt cremet รฆggemasse.
- Tilsรฆt nu hvedemel, bagepulver og lidt salt og pisk det med.
- Hรฆld sรธdmรฆlk i skรฅlen, mens der piskes. Fortsรฆt indtil du har en flydende pandekagedej hvor der ikke er nogen melklumper.
- Tag en ny skรฅl. Tilsรฆt รฆggehviderne og pisk dem luftige. Vend den luftige รฆggehvidemasse i pandekagedejen.
Kanelsnegle fyld
- Tag en skรฅl og tilsรฆt blรธdt smรธr, farin, kanel og kardemomme. Rรธr det sammen til en ensartet remonce.
- Kom kanelsnegle fyldet i en sprรธjtepose.
Creme
- Pres limesaft og kom den i et skรฅl eller glas.
- Smรธr, flรธdeost, flormelis og vanilje piskes til en cremet creme i en skรฅl.
- Smag cremen til med limesaft og rรธr det hele godt sammen.
Bagning af kanelsnegle-pandekager
- Forbered sprรธjteposen med kanelsnegle fyldet sรฅ posen er fyldt op og der er klippet hul i posen.
- Tag en stegepande med en tyk bund og kom lidt smรธr pรฅ panden. Sรฆt varmen til lidt under middel varme.
- Beregn ca. ยฝ dl pandekagedej eller lidt mere pr pandekage, alt efter hvor tykke de รธnskes. Beregn en diameter pรฅ pandekager til mellem 10 til 15 cm.
- Fรธrst steges pandekage gylden og sprรธd pรฅ den ene side. Dette tager typisk et par minutter.
- Lige inden pandekagen vendes sprรธjtes der en spiral af remonce pรฅ pandekagen.
- Vend pandekagen og steg pandekagen med remonce et minut eller indtil pandekagen er gylden og sprรธd.
- Kom pandekagen pรฅ et ildfast fad og drys godt med sukker over. Sรฆt evt. fadet ind i en 75 grader varm ovn, sรฅ pandekagen holder varmen.
- Gentag indtil alle pandekager er bagt.
Servering
- Anret kanelsneglepandekagerne i en hรธj stak, og hรฆld cremen i en skรฅl. Servรฉr pandekagerne med cremen.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer