Kanelsnegle-pandekager er en lille fyldig og sprød pandekage, der bliver lavet med en super lækker kanelremonce. Pandekagerne smager og dufter skønt i hele huset når de tilberedes.
Du kan servere kanelsnegle-pandekagerne som dessert, men de kan også laves, hvis man gerne vil servere en lidt anderledes pandekage.
Du skal dog passe på ved selve bagningen, da sukkeret let brænder på, så pandekagerne risikerer, at blive mørke under bagningen.
Prøv også sprøde morgenmads pandekager
Opskrift udviklet af Bjørn Nielsen, Lene Geisle og Nikolaj Geisle
Gå til
Form som en snegl
I denne opskrift serveres Kanelsnegle-pandekagerne som pandekager, men man kan også rulle pandekagen sammen som en snegl.
Kanelsnegle-pandekager er nemlig en type pandekager, der er krydret med kanel og brun farin.
Man kan derefter rulle pandekagerne sammen som en kanelsnegl og servere dem med limeglasur eller anden glasur på toppen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør 5 minutter. Arbejdstid 30 min. Tilberedningstid 6 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kanelsnegle-pandekager
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 stk. æggeblommer
2 stk. æggehvider
2 spsk. sukker
50 g smør (til stegning)
1¼ dl sødmælk
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. kardemomme (stødt )
½ tsk. salt
Kanelsneglefyld
60 g smør (blødt )
100 g brun farin
2 tsk. kanel (stødt)
¼ tsk. kardemomme
Flødeostecreme
60 g smør (blødt )
50 g flødeost naturel
75 g flormelis
1 knsp. vaniljepulver
1 stk. lemon
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kanelsnegle-pandekager
Æggeblommer, sukker, vanilje og kardemomme piske sammen i en stor skål. Pisk indtil du har en lidt cremet æggemasse.
Tilsæt nu hvedemel, bagepulver og lidt salt og pisk det med.
Hæld sødmælk i skålen, mens der piskes. Fortsæt indtil du har en flydende pandekagedej hvor der ikke er nogen melklumper.
Tag en ny skål. Tilsæt æggehviderne og pisk dem luftige. Vend den luftige æggehvidemasse i pandekagedejen.
Kanelsnegle fyld
Tag en skål og tilsæt blødt smør, farin, kanel og kardemomme. Rør det sammen til en ensartet remonce.
Kom kanelsnegle fyldet i en sprøjtepose.
Creme
Pres limesaft og kom den i et skål eller glas.
Smør, flødeost, flormelis og vanilje piskes til en cremet creme i en skål.
Smag cremen til med limesaft og rør det hele godt sammen.
Bagning af kanelsnegle-pandekager
Forbered sprøjteposen med kanelsnegle fyldet så posen er fyldt op og der er klippet hul i posen.
Tag en stegepande med en tyk bund og kom lidt smør på panden. Sæt varmen til lidt under middel varme.
Beregn ca. ½ dl pandekagedej eller lidt mere pr pandekage, alt efter hvor tykke de ønskes. Beregn en diameter på pandekager til mellem 10 til 15 cm.
Først steges pandekage gylden og sprød på den ene side. Dette tager typisk et par minutter.
Lige inden pandekagen vendes sprøjtes der en spiral af remonce på pandekagen.
Vend pandekagen og steg pandekagen med remonce et minut eller indtil pandekagen er gylden og sprød.
Kom pandekagen på et ildfast fad og drys godt med sukker over. Sæt evt. fadet ind i en 75 grader varm ovn, så pandekagen holder varmen.
Gentag indtil alle pandekager er bagt.
🍽Servering
Anret kanelsneglepandekagerne i en høj stak, og hæld cremen i en skål.
Servér pandekagerne med cremen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til kanelsnegle-pandekager:
Slip let pande – Brug en pande hvor pandekagen ikke hænger fast
Sukker – Pas på med, at du ikke har for høj varme på, da pandekagen nemt bliver mørk pga. af at sukkeret brænder under stegningen.
Snegl – Du kan rulle pandekagen sammen som en snegl og servere med creme ovenpå.
Ingredienser i opskriften
Hvedemel – Vi bruger økologisk hvedemel
Æg – Du kan bruge både store og små hønseæg
Mælk – Vi bruger sødmælk, men du kan også bruge en mere fedtfattig mælk
Vaniljesukker – Der er brugt vaniljesukker i opskriften, men du kan også bruge ægte vanilje og her vil en halv stang være nok.
Kardemomme – Vi har brugt stødt kardemomme. Du kan også knuse kardemommekapsler og tilsætte det i stedet.
Lime – Vi tilsætter limesaft til creme. Du kan erstatte limesaft med citronsaft.
Brun farin – Vi har brugt almindelig brun farin men du kan også bruge muscovado sukker.
Kanel – He bruger vi stødt kanel, men du kan også lave din egen stødte kanel ved, at knuse kanelstænger og støde dem i en morter.
Flødeost – Her bruger vi en god cremet flødeost.
Opskrift med noter
Kanelsneglepandekager med creme
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Elpisker
Ingredienser
Kanelsneglepandekager
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 stk. æggeblommer
- 2 stk. æggehvider
- 2 spsk. sukker
- 50 g smør (til stegning)
- 1¼ dl sødmælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. kardemomme (stødt )
- ½ tsk. salt
Kanelsneglefyld
- 60 g smør (blødt )
- 100 g brun farin
- 2 tsk. kanel (stødt)
- ¼ tsk. kardemomme
Flødeostecreme
- 60 g smør (blødt )
- 50 g flødeost naturel
- 75 g flormelis
- 1 knsp. vaniljepulver
- 1 stk. lime
Sådan gør du
Kanelsnegle-pandekager
- Æggeblommer, sukker, vanilje og kardemomme piske sammen i en stor skål. Pisk indtil du har en lidt cremet æggemasse.
- Tilsæt nu hvedemel, bagepulver og lidt salt og pisk det med.
- Hæld sødmælk i skålen, mens der piskes. Fortsæt indtil du har en flydende pandekagedej hvor der ikke er nogen melklumper.
- Tag en ny skål. Tilsæt æggehviderne og pisk dem luftige. Vend den luftige æggehvidemasse i pandekagedejen.
Kanelsnegle fyld
- Tag en skål og tilsæt blødt smør, farin, kanel og kardemomme. Rør det sammen til en ensartet remonce.
- Kom kanelsnegle fyldet i en sprøjtepose.
Creme
- Pres limesaft og kom den i et skål eller glas.
- Smør, flødeost, flormelis og vanilje piskes til en cremet creme i en skål.
- Smag cremen til med limesaft og rør det hele godt sammen.
Bagning af kanelsnegle-pandekager
- Forbered sprøjteposen med kanelsnegle fyldet så posen er fyldt op og der er klippet hul i posen.
- Tag en stegepande med en tyk bund og kom lidt smør på panden. Sæt varmen til lidt under middel varme.
- Beregn ca. ½ dl pandekagedej eller lidt mere pr pandekage, alt efter hvor tykke de ønskes. Beregn en diameter på pandekager til mellem 10 til 15 cm.
- Først steges pandekage gylden og sprød på den ene side. Dette tager typisk et par minutter.
- Lige inden pandekagen vendes sprøjtes der en spiral af remonce på pandekagen.
- Vend pandekagen og steg pandekagen med remonce et minut eller indtil pandekagen er gylden og sprød.
- Kom pandekagen på et ildfast fad og drys godt med sukker over. Sæt evt. fadet ind i en 75 grader varm ovn, så pandekagen holder varmen.
- Gentag indtil alle pandekager er bagt.
Servering
- Anret kanelsneglepandekagerne i en høj stak, og hæld cremen i en skål. Servér pandekagerne med cremen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer