Disse virkelig lækre koldhævede boller med ølandsmel kan selvfølgelig også serveres, som en lækker eftermiddagsbolle til Te eller kaffe.
Det er SÅ nemt og lækkert, at få frisklavede koldhævede ølandsboller til morgenmad.
Dejen passer sig selv natten over, og om morgenen skal du bare forme nogle boller af dejen og så bage dem gyldne og let sprøde udenpå og dejligt bløde indeni.
Gå til
Hævning
I denne opskrift, hæver dejen kun i ca. 12 timer, da vi serverer bollerne om morgenen, men smagen i bollerne bliver kun bedre af, hvis du lader dejen hæve længere.
Du kan også udskifte lidt af vandet og så tilsætte lidt kærnemælk eller andet surmælksprodukt i stedet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Hviletid ca. 12 timer. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 12 timer og 20 min. Opskrift til 12 boller.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🥬Pynt
- 1 dl Græskarkerner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dej dag 1
- Tag en stor skål og kom vand og gær i skålen og rør det sammen.
- Når gæren er rørt helt ud i vandet tilsættes resten af ingredienserne. Rør det hele sammen til en tynd og klistret dej.
- Kom film over skålen og sæt den i køleskabet.
Dej dag 2
- Næste dag tages skålen med dejen ud af køleskabet og hældes ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud så du får en lang pølse og skær 16 boller ud som lægges på en smurt bageplade.
- Drys græskarkerner over bollerne og tryk dem lidt ned i bollen med håndfladen.
- Lad bollerne få varmen i ca. 10 minutter under et fugtigt klæde.
Boller
- Tænd ovnen op på 220 grader almindelig varme.
- Du skal ikke forme bollerne runde, eller røre for meget ved dem, da de så risikerer at smide luften.
- Sæt bollerne midt ind i den varme ovn og bag dem i 15 minutter eller til de har fået farve og er gennembagte. Boller sættes til afkøling på en bagerist i ca. 15 minutter inden servering.
- Serverer du bollerne varme, er der risiko for, at de bliver lidt klæg, så hav tålmod og vent 15 minutter inden de spises.
📖Variation
Det er nemt, at variere disse lækre boller, da man blot udskifter mel eller varierer mængden af de forskellige meltyper.
- Der kan tilsættes speltmel
- Der kan tilsættes lidt grovere meltyper
- Der kan tilsættes nødder
Opskrift med noter
Koldhævede boller med ølandsmel og mysli
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Pynt
- 1 dl Græskarkerner
Sådan gør du
Dej dag 1
- Tag en stor skål og kom vand og gær i skålen og rør det sammen.
- Når gæren er rørt helt ud i vandet tilsættes resten af ingredienserne. Rør det hele sammen til en tynd og klistret dej.
- Kom film over skålen og sæt den i køleskabet.
Dej dag 2
- Næste dag tages skålen med dejen ud af køleskabet og hældes ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud så du får en lang pølse og skær 16 boller ud som lægges på en smurt bageplade.
- Drys græskarkerner over bollerne og tryk dem lidt ned i bollen med håndfladen.
- Lad bollerne få varmen i ca. 10 minutter under et fugtigt klæde.
Boller
- Tænd ovnen op på 220 grader almindelig varme.
- Du skal ikke forme bollerne runde, eller røre for meget ved dem, da de så risikerer at smide luften.
- Sæt bollerne midt ind i den varme ovn og bag dem i 15 minutter eller til de har fået farve og er gennembagte. Boller sættes til afkøling på en bagerist i ca. 15 minutter inden servering.
- Serverer du bollerne varme, er der risiko for, at de bliver lidt klæg, så hav tålmod og vent 15 minutter inden de spises.
Noter
- Du kan udskifte mel eller mysli med andet mel. Blot du sørger for, at overholde mængderne nogenlunde
- Det er vigtigt, at der bruges en mysli af god kvalitet
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du pensler bollerne med lidt vand, inden de kommer i ovnen, bliver de mere sprøde
- Du kan drysse lidt flagesalt ovenpå boller
❓ FAQ
Ja, man kan variere opskriften ved, at ændre mængden på mel eller tilsætte anden type mel.
Ja, kærnemælk og andre surmælksprodukter er særdeles velegnet, hvis der ønskes mere smag i bollerne
Kommentarer
Ingen kommentarer