• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Luciaboller og lussekatte

    Af Bjørn Nielsen Opdateret mar 13, 2021

    Luciaboller og lussekatte

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total30
    • 25
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Denne opskrift er svensk opskrift på Luciaboller og lussekatte, som vi har ændret en del på, for at få ekstra ”spark” i smagen. Der er safran i opskriften og der skal bruges ca. 0,5 gram, for rigtig at få smagen og farven frem i bollerne. Du kan gemme bollerne i ca. tre dage og lune dem i ovnen, så bliver de helt bløde igen.

    • Luciaboller og lussekatte
      Luciaboller og lussekatte formet som et S
    • Luciaboller på kagefad
      Klar til at blive spist
    Luciaboller og lussekatte

    Luciaboller og lussekatte

    Opskrift på Luciaboller og lussekatte
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 12 min
    Hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 22 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Svensk
    Antal 16 lussekatte
    Kalorier 10 %

    Ingredienser
      

    • 450 gram Hvedemel
    • 75 gram Brun farin (Eller sukker)
    • 50 gram Smør (Eller margarine)
    • 50 gram Olivenolie
    • ¼ liter Kærnemælk
    • ½ tsk. Salt
    • 50 gram Gær
    • 0,5 gram Safran
    • 1 stk. Æg (Til pensling)

    Pynt

    • 1 dl. Rosiner

    Sådan gør du
     

    • Rør gær ud i lidt lunt mælk og lad det skumme op.
    • Safran kommes i en morter med lidt sukker og stødes til pulver.
    • Hæld gær, mælk, smør, salt, sukker, safran og mel i en skål og rør det sammen.
    • Ælt det hele sammen til du har en blank dej.
    • Tilsæt ekstra væde, hvis dejen er for tør.
    • Tilsæt ekstra mel, hvis dejen er for klistret.
    • Sættes til hævning under et fugtigt viskestykke i en times tid.
    • Kom mel på køkkenbordet og ælt dejen igennem.
    • Del den i to stykker og skær 6 små stykker ud af hver dej.
    • Rul hvert dejstykke ud til en lille pølse og form et S eller dobbelt luciabrød.
    • Læg luciaboller på en smurt bageplade eller bagepapir, og lad dem hæve en lille time under et fugtigt viskestykke.
    • Pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner.
    • Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter eller indtil brød er gennembagte.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 206kcal (10%) | Kulhydrater: 32g (11%) | Protein: 4g (8%) | Fedt: 7g (11%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 119IU (2%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 31mg (3%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Luciaboller, lussekatte
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Prøv også Luciabrød

    Tips

    • Du kan erstatte olivenolie med smør eller margarine
    Del meget gerne
    • Total30
    • 25
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hokkaidosuppe
    Bedste opskrift på Lady og vagabonden spaghetti og kødboller »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, Farin, hvedemel, mælk, Rosiner

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind