Luciabrød
Ca. 16 stk.
Af Min Madopskrift
At bage luciabrød er en svensk tradition som afholdes den 13. december. Luciabrød som også kaldes lussekatter laves som bogstavet S eller de skubbes sammen til et dobbelt luciabrød.
- Lussekatter eller luciabrød
Ingredienser
- 500 gram mel
- 100 gram sukker
- 100 gram smør eller margarine
- ¼ liter mælk
- ½ tsk. salt
- 50 gram gær
- 1 gram safran
- Æg, til pensling
Pynt
- Rosiner
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lidt lunt mælk og sæt til side.
- Kom safran i en morter med lidt sukker og stød det til pulver.
- Tag en skål og hæld gær, mælk, smør, salt, sukker, safran og mel i skålen.
- Ælt det hele sammen til du har en blank dej.
- Sættes til hævning under et fugtigt viskestykke i en time.
- Kom mel på køkkenbordet og ælt dejen igennem.
- Del den i to stykker og skær 6 små stykker ud af hver dej.
- Rul hver dejstykke ud til en lille pølse og form et S eller dobbelt luciabrød som vist på billedet.
- Læg luciabrød på en smurt bageplade eller bagepapir, og lad dem hæve en time under et fugtigt viskestykke.
- Pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner.
- Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter eller indtil brød er gennembagte.
Prøv også Fynsk brunsviger
Tips
Du kan erstatte rosiner med mørk chokolade
Skriv et svar