Vi bager dette utroligt super lækre bløde brød i en gryde som grydebrød. Du kan bage brødet i ovnen, men en romtopf eller gryde giver lige det ekstra saftige brød og sprødhed som gør at brødet går op i en helhed.
Madbrød med frisk salvie er drysset med salt, dryppet med olivenolie og er godt at servere til mad eller det kan spises som det er, eller med smør og pålæg.
Lad os sige det med det samme, det er nok mest et brød til mænd eller til personer som elsker brød med karakter og smag som f.eks. til hvid- og blåskimmeloste.
Madbrød med frisk salvie er nemlig også særdeles velegnet til ostebordet med de blå oste, pga. af smagen fra salvie og blåskimmel sammen, giver en himmelsk Umami smag.
Hemmeligheden ved et godt madbrød er, at hævningen skal give en masse små luftbobler og strenge.
Madbrød med salvie er meget nemt og lave og kan ikke købes færdigt i butikkerne, så det er også en af fordelene ved dette brød.
Madbrød med tipo 00 mel er elastisk og blødt.
Vi har bagt vores i en gryde med samme fremgangsmåde som grydebrød.
Opskrift med noter
Madbrød med salvie
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram tipo 00 mel (Pizza)
- 10 gram gær
- 1 spsk. vineddike
- 3 ½ dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. lynghonning
- 1 tsk. salt
Ingredienser pynt
- 1 spsk Salvieblade friske (en håndfuld)
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- ag en stor skål og kom gæren i det lune vand og rør det ud og sæt det til side til det bruser.
- Skyl og hak salvieblade lidt groft og kom en spiseskefuld i skålen. Gem resten.
- Tilsæt resten af ingredienser og rør det sammen i en røremaskine i ca. 10 minutter. Dejen er lidt klistret og blød men hænger sammen.
- Kom et fugtigt viskestykke eller film over skålen og sæt dejen til hævning ved stuetemperatur mellem ca. 3 til 6 timer, alt efter hvordan det passer ind.
- Varm ovnen op til 250 grader og kom gryden ind i ovnen uden låg, 20 minutter før brødet skal bages.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet der er drysset med mel.
- Form dejen forsigtigt til et brød, dryp olivenolie over, drys salvie og salt på brødet og pres det hele lidt ned i dejen og prik huller med fingeren, hvor olivenolien kan samle sig.
- Skrue varmen ned til 220 grader og kom lidt mel i bunden af gryden. og sæt brødet i gryden og bag nu madbrød med salvie færdigt i ca. 45 minutter i alt.
- 10 minutter før brødet er færdigt, tages låget af, så brødet kan få farve og sprød kant.
- Sættes til afkøling og spises når det er kølet ned.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også foccacia brød med rosmarin
Tips
- Der findes både Tipo 00 mel til kager og til pizza. Det er tipo 00 mel til pizza du skal bruge.
- Der bruges lynghonning i opskriften, og det er svært at erstatte med almindelig honning eller andet sødestof, da det har en særdeles speciel smag. Kan evt. erstattes med rørsukker.
- Du kan bruge andet mel hvis du ikke har tipo 00 mel.
Kommentarer
Ingen kommentarer