• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Manitoba boller med græskarkerner

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 uger siden

    Manitoba boller med græskarkerner

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Manitoba boller med græskarkerner, laver vi af en koldhævet dej, som laves dagen i forvejen og sættes i køleskabet natten over. Så kan man bage bollerne næste dag på det tidspunkt, som passer bedst. Du kan servere manitoba bollerne om morgenen, så de kan spises og være friske hele dagen.

    Gå til
    • Manitoba mel og gluten
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📖Variation
    • Udstyr
    • Opbevaring

    Manitoba mel og gluten

    Manitoba mel, er hvedemel, som har en endnu bedre bageevne end traditionel hvedemel. Du skal være opmærksom på, at manitoba mel, har et ekstra højt indhold af gluten, der er med til, at gøre dejen mere smidig, elastisk og brødet større og luftigere, med en fantastisk lækker krumme. Men, er du overfølsom overfor gluten, skal du ikke bruge denne meltype, pga. det høje indhold af gluten.

    Koldhævede manitoba boller serveret med marmelade
    Koldhævede manitoba boller serveret med marmelade

    📋 Opskrift

    Manitoba boller med græskarkerner

    Koldhævede boller med manitoba mel

    Opskrift på koldhævede boller med Manitoba mel.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Hviletid 12 t
    Samlet tid 12 t 20 min
    Ret Bagværk
    Køkken Dansk
    Antal 16 stk.
    Kalorier 13 %

    Ingredienser
      

    • 10 dl Manitoba
    • 10 dl Vand
    • 2 tsk. Salt
    • 5 g Gær

    Pynt

    • 1 dl Græskarkerner

    Sådan gør du
     

    Dej dag 1

    • Tag en stor skål. Tilsæt vand og gær i skålen og rør det sammen.
    • Når gæren er rørt helt ud i vandet tilsættes resten af ingredienserne. Rør det hele sammen til en tynd og klistret dej.
    • Kom madfilm over skålen og sæt den i køleskabet til næste dag.

    Dej dag 2

    • Næste dag tages skålen med dejen ud af køleskabet og hældes ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud så du får en lang pølse og skær 16 boller ud som lægges på en smurt bageplade.
    • Drys græskarkerner eller hvad du ellers har over bollerne og tryk kernerne lidt ned i bollen med håndfladen. Chiafrø eller birkes er også velegnet som drys.
    • Lad bollerne få varmen i ca. 10 minutter under et fugtigt klæde.

    Boller

    • Tænd ovnen op på 220 grader almindelig varme.
    • Du skal ikke forme bollerne runde, eller røre for meget ved dem, da de så risikerer at smide luften.
    • Sæt bollerne midt ind i den varme ovn og bag dem i 15 minutter eller til de har fået farve og er gennembagte. Boller sættes til afkøling på en bagerist i ca. 15 minutter inden servering.
    • Serverer du bollerne varme, er der risiko for, at de bliver lidt klæg, så hav tålmod og vent 15 minutter inden de spises.

    Noter

    • Du kan udskifte mel eller mysli med andet mel. Blot du sørger for, at overholde mængderne nogenlunde
    • Det er vigtigt, at der bruges en mysli af god kvalitet

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 256kcal (13%) | Kulhydrater: 48g (16%) | Protein: 8g (16%) | Fedt: 3g (5%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Trans fedt: 0.003g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 0.2g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 0.1mg | Vitamin E: 0.1mg (1%) | Vitamin K: 1µg (1%) | Calcium: 14mg (1%) | Kopper: 0.2mg (10%) | Folat: 120µg (30%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 44mg (11%) | Fosfor: 130mg (13%)
    Keyword Græskarkerner, Luftige koldhævede boller, Manitoba mel
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Denne opskrift er inspireret af vores anden opskrift, koldhævede boller af ølandsmel, hvor vi blander forskellige meltyper, så vi får en bolle, der er helt perfekt. Du kan også udskifte lidt af manitoba med andet mel, f.eks. rugmel, hvis du ønsker en grovere bolle.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Hviletid ca. 12 timer. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 12 timer og 20 min. Opskrift til 12 boller.

    🥘 Ingredienser

    • 10 dl Ølandsmel
    • 10 dl Vand
    • 2 tsk. Salt
    • 5 g Gær

     🍒Pynt

    • 1 dl Græskarkerner

    🔪 Sådan gør du

    Dej dag 1

    1. Tag en stor skål. Tilsæt vand og gær i skålen og rør det sammen.
    2. Når gæren er rørt helt ud i vandet tilsættes resten af ingredienserne. Rør det hele sammen til en tynd og klistret dej.
    3. Kom madfilm over skålen og sæt den i køleskabet til næste dag.

    Dej dag 2

    1. Næste dag tages skålen med dejen ud af køleskabet og hældes ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud så du får en lang pølse og skær 16 boller ud som lægges på en smurt bageplade.
    2. Drys græskarkerner eller hvad du ellers har over bollerne og tryk kernerne lidt ned i bollen med håndfladen. Chiafrø eller birkes er også velegnet som drys.
    3. Lad bollerne få varmen i ca. 10 minutter under et fugtigt klæde.

    Boller

    1. Tænd ovnen op på 220 grader almindelig varme.
    2. Du skal ikke forme bollerne runde, eller røre for meget ved dem, da de så risikerer at smide luften.
    3. Sæt bollerne midt ind i den varme ovn og bag dem i 15 minutter eller til de har fået farve og er gennembagte. Boller sættes til afkøling på en bagerist i ca. 15 minutter inden servering.
    4. Serverer du bollerne varme, er der risiko for, at de bliver lidt klæg, så hav tålmod og vent 15 minutter inden de spises.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Børnevenlige boller – Kom groft hakket mørk chokolade i et par af bollerne
    • Du kan udskifte mel med mysli med andet mel. Blot du sørger for, at overholde mængderne nogenlunde

    ❓ FAQ

    Hvad er manitoba?

    Manitoba mel, er hvedemel, som har en endnu bedre bageevne end traditionel hvedemel. Du skal være opmærksom på, at manitoba mel, har et ekstra højt indhold af gluten, der er med til, at gøre dejen mere smidig, elastisk og brødet større og luftigere, med en fantastisk lækker krumme. Men, er du overfølsom overfor gluten, skal du ikke bruge denne meltype, pga. det høje indhold af gluten.

    Kan manitoba mel erstattes af almindelig hvedemel

    Ja, men vær opmærksom på, at bageevnen ikke er så god. Tipo 0 er dog en hvedemel, som minder meget om manitoba, og som har også højt gluten indhold.

    Manitoba boller med græskarkerner
    Manitoba boller med græskarkerner

    📖Variation

    Du kan selvfølgelig variere disse boller, så de passer til hvad de skal bruges til. Er det morgenboller, kan du variere drysset, så der både er boller med græskarkerner, birkes eller solsikkekerner. Men du kan også gøre, som vist nedenunder.

    Salt– Ønsker du en spændende overflade, kan du drysse lidt flagesalt over

    Deluxe – Lav forskellige boller af forskellige meltyper

    Børnevenlige boller – Kom groft hakket mørk chokolade i et par af bollerne

    Udstyr

    Det kræver ikke det store udstyr, at lave denne type boller. Du rører blot det hele sammen med hånden indtil du har en tynd dej.

    Opbevaring

    Disse boller holder sig friske i to dage, hvis du opbevarer dem korrekt i en brødkasse. Er det meget varmt, opbevares boller bedst køligt i en rum der vender mod nord eller i en kælder.

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Bagværk

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: græskarkerner, hvedemel

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind