Mazarinkage – mazarintærte
Giver 2 mazarinkager
Af Min Madopskrift
Der findes nogle kager som man enten elsker ikke ikke er så vild med. Mazarinkager eller mazarintærte er en af dem. Der er masser af smag i dem og de er en af de helt store klassiske kager
Ingredienser Mørdej
- 125 gram mel,
- 75 gram flormelis,
- 100 gram smør,
- 1 æggeblomme,
- Vand
Fyld
- 125 gram ægte marcipan,
- 125 gram sukker,
- 125 gram smør,
- 100 gram mørk chokolade,
- 2 æg,
- 2 spsk. mel
Fremgangsmåde Mazarinkage med chokolade
- Mel og flormelis blandes godt sammen i en skål.
- Skær smørret ud i små stykker og kom det med.
- Kom æggeblomme og lidt vand op i skålen og bland, ælt og saml dejen.
- Når du har en rund kugle, lægger du den op i skålen sætter film på og giver den ca. 30 minutter i køleskabet.
- Skær dej ud i to stykker.
- Så skal dejene rulles ud i ca. 5 cm tykkelse.
- Tag to bageforme og smør dem grundigt ind eller kom bagepapir i.
- Kom dejen i bageforme.
- Hak marcipan, halvdelen af chokoladen og smør ud i en skål.
- Kom sukker, æg og mel med og rør rundt og bland det sammen.
- Fordel fyld ovenpå dej i formene.
- Bag mazarinkager ved 175 grader i ca. 25 – 30 min eller indtil de er gennembagt.
- Hak resten af chokoladen over kager.
Prøv også Blåbærtærte med creme og citron
Tips til Mazarinkage – mazarintærte
Pynt evt. de to kager forskelligt. f.eks. friske hindbær eller hakkede nødder
Kommentarer
Ingen kommentarer