Mysliboller med kerner, nødder og frugt
Giver 2 bradepander med boller ca. 32 stk.
Mysliboller med kerner, nødder og frugt, er sunde og er godt for maven, da den får noget at arbejde med.
Du kan evt. tilsætte en færdig mysliblanding eller bruge vores foreslåede ingredienser i en kombination.
Form bollerne i forskellige størrelser, f. eks. Aflange, så du har til madpakken også.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Mysliboller med kerner:
- 125 g økologsik grovvalsede havregryn
- 150 gram tørret frugtmix med tranebær
- 5 tørrede abrikoser, grofthakkede
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. smør
- 2 tsk. salt
- 4 dl vand, kogende
- 3 dl vand, håndvarmt
- 50 g gær
- 4 tørrede figner, grofthakkede
- 50 g hasselnødder, grofthakkede
- 50 g mandler, hakkede
- 100 g græskarkerner
- 100 g valnødder
- 200 g rugmel, groft
- Ca. 150 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Fremgangsmåde Mysliboller med kerner:
Kog vandet. Tag en meget stor skål og kom havregryn, abrikoser, tørret frugtmix, honning og smør op i en skål.
Hæld det kogende vand over blandingen, og rør rundt. Sæt det til afkøling med et viskestykke over.
Rør gæren ud i håndvarmt vand, og tilsæt det til havregrynsblandingen, når gæren bruser.
Tilsæt figner, hasselnødder, mandler, valnødder, halvdelen af græskarkernerne, salt og rugmelet, til blandingen og rør godt rundt.
Nu tilsætter du hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen har den rette konsistens.
Dejen sættes lunt til hævning, i cirka ½ time under et fugtigt viskestykke.
Rul dejen forsigtigt ud. Del dejen i to dele, som formes til to brød uden at blive æltet.
Hæld nu resten af græskarkernerne ud på køkkenbordet, og rul dejene i kernerne så de fordeles godt.
Skær hver dej ud i 16 boller.
Læg bollerne på bradepander der er smurt eller belagt med bagepapir og lad dem efterhæve, i cirka 1 time under et fugtigt klæde.
Pisk ægget og pensle alle bollerne.
Bag bollerne i cirka 15 minutter ved 200 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle på risten.
Efter ca. 20 minutter, er brødene klar til at spise.
Prøv også Myslibrød med nødder og kerner
Tips til Myslibrød med nødder og kerner
Du kan komme fiber i og erstatte lidt af melet.
Kommentarer
Ingen kommentarer