Nem opskrift på kakaoglasur med flormelis, som kan bruges til topping på kager, desserter, muffins og cupcakes.
Kun flormelis, kakao og vand skal bruges i opskriften, som er lynhurtig at lave. Når Kakaoglasuren er rørt færdig er den klar til, at blive brugt med det samme, når kagen den kommes på, er kølet ned.
Denne kakaoglasur er særdeles velegnet til skærekager og kager som bliver bagt i bradepande, da glasuren flyder flot ud, og giver en flot skinende overflade.
Prøv også chokoladeglasur
Gå til
Chokoladeglasur og kakaoglasur
Der er tilsat både mørk chokolade og kakao i chokoladeglasur, hvorimod kakaoglasur kun indeholder kakao.
Hvornår bruges kakaoglasur og chokoladeglasur
Man bruger ofte kakaoglasur hvis der skal bruges meget glasur, fordi den er noget billigere at lave, da der ikke skal tilsættes dyrt mørk chokolade.
Men, man laver også den finere chokoladeglasur, hvis det er små stykker kage, hvor der ønskes bedre smag, da chokoladeglasur smager bedre end kakaoglasur som har en mere intens smag af kakao.
I store kager som laves i bradepander eller fade, bruges kakaoglasur, da man her ønsker en billige glasur med masser af smag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 3 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 1 portion.
🥘 Ingredienser
- 2 dl Flormelis (ca. 110 gram)
- 2 spsk. Kakao
- 1 spsk. Vand (eller mere)
🔪 Sådan gør du
- Kakao og flormelis blandes sammen i en lille skål.
- Så tilsættes der lidt vand af gangen, indtil konsistensen er tyk og cremet og uden klumper.
- Kakaoglasur her en dejlig smag af kakao, og beholder en flot blank og tyk overflade når den tørrer op.
📖 Opskrift
Kakaoglasur med flormelis og chokolade
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 2 dl Flormelis (ca. 110 gram)
- 2 spsk. Kakao
- 1 spsk. Vand (eller mere)
Sådan gør du
- Kakao og flormelis blandes sammen i en lille skål.
- Så tilsættes der lidt vand af gangen, indtil konsistensen er tyk og cremet og uden klumper.
- Kakaoglasur her en dejlig smag af kakao, og beholder en flot blank og tyk overflade når den tørrer op.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ
- Hvis du vil have lidt mere blank overflade og lidt bedre smag, tilsættes mørk chokolade på 55 %
- Du skal piske/røre meget. Jo mere du pisker eller rører jo blankere bliver glasuren. Den bliver også tyndere og mere cremet i konsistensen
❓ FAQ
Der er tilsat mørk chokolade i chokoladeglasur
For at få en mere blank glasur og bedre smag
Alle kager og desserter. Særligt store kager hvor der skal bruges meget glasur, som f.eks. kager i bradepander
Nej, vand er bedst, og mælk er ikke nødvendigt, heller ikke kakaomælk, som dog kan bruges, da den ikke misfarver glasur
Skriv en kommentar