Nemt brød
Opskrift giver 1 brød
Af min madopskrift
Nemt brød skal laves på samme måde som grydebrød. Men i stedet for at bage i en gryde, laves brødet på traditionel vis i en ovn. Du skal bruge bagepapir og folie til denne opskrift.
Ingredienser: Nemt godt dansk brød
- 8 dl. koldt vand
- 10 g gær
- 600 g speltmel
- 50 g rugmel
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 50 g 5-korn
- Evt. frisk salvie eller rosmarin
Fremgangsmåde
- Tag en stor skål eller stort dejfad.
- Rør gæren godt ud i det kolde vand. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Lad dejen hæve mindst 18 timer ved stuetemperatur.
- Drys lidt mel over hele dejen, og læg derefter dejen på bagepapir.
- Nu tager du folien og pakker hele dejen ind. Det er vigtig er meget luft indtil bagepapir, da der skal være plads til, at dejen hæver.
- Sæt i en forvarmet ovn og bages ca. 30 minutter ved 220 grader.
- 10 minutter før brødet er færdigt, fjernes folien, så brødet får farve.
- Stik en strikkepind ind i brødet og se om det er færdigt. Hænger der dej på strikkepind, bager du brødet indtil det er færdigt.
- Hviler ca. 20 minutter på bagerist.
Tips
Tips
- Du kan bruge en form og dække form med folie
Skriv et svar