Peanutbutter cookies er noget større end småkager og konsistensen er lidt anderledes. Forskellen er, at småkager er helt sprøde. Cookies er store småkager der er knasende sprøde udenpå, men har en dejlig blød midte.
Disse lækre cookies laves nemt med og uden chokolade.
Peanut cookies er en stor sprød lækker cookie med en eftersmag af peanuts og brun farin.
Prøv også Cookies med chokolade
Gå til
Mørk chokolade
Vi har bagt vores cookies med stykker af mørk chokolade i dejen og andre helt uden chokolade.
Du kan også dyppe de færdigbagte cookies i smeltet chokolade så bunden bliver dækket.
Du kan også komme grofthakket mørk chokolade i cookie dejen, så du får små stykker chokolade i cookies.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstiden er ca. 12 min. Totaltid er ca. 22 min. Opskrift giver et brød.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
275 gram Hvedemel
175 gram Smør blødt
100 gram Rørsukker
100 gram Brun farin
100 gram Peanutbutter gerne crunchy
100 gram Peanuts saltede
2 stk. Æg
1 knivspids Salt
1 tsk. Bagepulver
100 g Chokolade mørk
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Først blander du smør, sukker og farin sammen i en skål.
Derefter røres æg og peanutbutter i blandingen.
Tag en anden skål og bland mel og bagepulver sammen og hæld den i blandingen og rør det hele godt sammen. Hvis du ønsker der skal chokolade i dejen, kommer du grofthakket chokolade i dejen nu.
Hak peanuts lidt groft.
Form dejen til 12 kugler som trykkes lidt flade og sæt dem på en smurt bageplade. (Eller brug bagepapir).
Drys peanuts over og pres dem lidt ned.
Forvarm ovnen til 190 grader og bag peanut cookies i ca. 12 minutter eller indtil de er gyldne.
Sættes til afkøling på en bagerist.
💭❓ Tips og FAQ
Her er nogle tips til Peanutbutter Cookies med chokolade:
Cookies skal kommes i kagedåse når de er afkølet, så de kan holde sig sprøde.
Du kan også dyppe de færdigbagte cookies i smeltet chokolade så bunden bliver dækket.
Du kan også komme grofthakket mørk chokolade i cookie dejen, så du får små stykker chokolade i cookies.
❓ FAQ
Peanutbutter cookies er en stor sprød lækker cookie med en eftersmag af peanuts.
Cookies skal kommes i kagedåse når de er afkølet.
Cookies kan holde sig sprøde i ca. 7 dage i kagedåse.
Opskrift med noter
Peanutbutter Cookies med chokolade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 275 gram Hvedemel
- 175 gram Smør (blødt)
- 100 gram Rørsukker
- 100 gram Brun farin
- 100 gram Peanutbutter (gerne crunchy)
- 100 gram Peanuts (saltede )
- 2 stk. Æg
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Bagepulver
- 100 g Chokolade (mørk)
Sådan gør du
- Først blander du smør, sukker og farin sammen i en skål.
- Derefter røres æg og peanutbutter i blandingen.
- Tag en anden skål og bland mel og bagepulver sammen og hæld den i blandingen og rør det hele godt sammen. Hvis du ønsker der skal chokolade i dejen, kommer du grofthakket chokolade i dejen nu.
- Hak peanuts lidt groft.
- Form dejen til 12 kugler som trykkes lidt flade og sæt dem på en smurt bageplade. (Eller brug bagepapir).
- Drys peanuts over og pres dem lidt ned.
- Forvarm ovnen til 190 grader og bag peanut cookies i ca. 12 minutter eller indtil de er gyldne.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
Noter
- Du kan også dyppe de færdigbagte cookies i smeltet chokolade så bunden bliver dækket.
- Du kan også komme grofthakket mørk chokolade i cookie dejen, så du får små stykker chokolade i cookies.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Bjørn Nielsen skriver
Lækre sprøde udenpå og let bløde indeni. Skøn tyk konsistens.