• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Bagværk

    Rabarbertærte med marcipan

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 måneder siden

    Rabarbertærte med marcipan

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Sød rabarbertærte med marcipan, og kagebund med vaniljesmag, hvor der ovenpå er sød “makronlag” af marcipan blandet med søde røde rabarber. Rabarbertærte, kan serveres med vanilje cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

    Prøv også rabarberkage med marcipan

    Rabarbertærte med vanilje cremefraiche
    Rabarbertærte med vanilje cremefraiche og hakkede mandler

    Her er vores helt nye opskrift på rabarbertærte med marcipan og vanilje. Rabarbertærter er meget aktuelle i maj måned, hvor rabarberne har den bedste og fineste smag og kvalitet. Brug helst de fine nye rabarber, som er gennem farvede med rød saft, så du får en flot dybrød farve.

    Denne opskrift er inspireret af vores anden opskrift, rabarbertærte med mørdej, som også er meget populær.

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Andre muligheder
    • Opbevaring
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Rabarbertærte med marcipan

    Rabarbertærte med marcipan og vanilje

    Opskrift på rabarbertærte med marcipan og vanilje
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 1 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t 20 min
    Ret Bagværk
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 26 %

    Ingredienser
      

    • 225 g Hvedemel
    • 150 g Smør
    • 3 spsk. Sukker
    • 2 stk. Æggeblommer

    Fyld

    • 400 g Rabarber
    • 2 spsk. Sukker
    • 2 stk. Æggehvider
    • 4 spsk. Sukker
    • 150 g Marcipan (revet)
    • ¾ stk. Vaniljestang
    • 50 g Mandler (flager eller groft hakkede)
    • 2 spsk. Sukker

    Tilbehør

    • 200 g Cremefraiche
    • ¼ stk. Vaniljestang
    • 1 spsk. Sukker

    Sådan gør du
     

    Dej

    • Hak smørret.
    • Kom mel i en stor skål og tilsæt smør. Smuldr smørret godt ind i mel.
    • Del æg i æggeblommer og æggehvider.
    • Tilsæt sukker og æggeblommer i skålen og saml dejen til en kugle med hænderne. Pak dejen ind i madfolie.
    • Sættes i køleskabet i ca. 60 minutter.
    • Tag en kagerulle og rul dejen til den er rund og passer til en almindelig tærteform på omkring 25 – 27 cm i omkreds.
    • Tryg dejen godt fast så den er ensartet.

    Fyld

    • Rens og snit rabarberstilke i små skiver på ca. ½ til 1 cm.
    • Kom dem i en skål og drys med 2 spsk. sukker blandet med ½ tsk. vaniljesukker.
    • I en anden skål piskes æggehviderne stive.
    • Tilsæt sukker mens der piskes indtil du har en tyk guf af æggehvider.
    • Riv marcipanen og vend den forsigtigt i guffen.
    • Skrab vaniljekorn ud og bland dem lidt sammen med sukker og vend det rundt i guffen.
    • Nu fordeler du guffen over hele tærtebunden.
    • Fordel de snittede rabarber med sukker ovenpå guffen og tryk det forsigtigt sammen, men ikke igennem guf.
    • Snit mandler til flager eller bare lidt groft.
    • Drys mandelflager og lidt sukker over. (ca. 2 spsk.).
    • Bag tærten midt i ovnen ved 175 gr. i ca. 60 minutter.
    • Sættes til afkøling i ca. 15 minutter.

    Tilbehør

    • Skrab korn ud af vaniljestang og bland korn med sukker og kom det i cremefraichen og rør det godt rundt.

    Servering

    • Afkøl tærten og servér straks

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 512kcal (26%) | Kulhydrater: 54g (18%) | Protein: 9g (18%) | Fedt: 30g (46%) | Mættet fedt: 13g (81%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 11g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 27g (30%) | Vitamin A: 743IU (15%) | Vitamin C: 4mg (5%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 5mg (33%) | Vitamin K: 16µg (15%) | Calcium: 111mg (11%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 78µg (20%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 59mg (15%) | Fosfor: 155mg (16%)
    Keyword Æggeblommer, Æggehvider, mandler, marcipan, Rabarbertærte, Rabarbertærte med vanilje
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Rabarbertærte med vanilje og mandler
    Rabarbertærte med vanilje og mandler

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrifter til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 225 g Hvedemel
    • 150 g Smør
    • 3 spsk. Sukker
    • 2 stk. Æggeblommer

    🍳 Fyld

    • 400 g Rabarber
    • 2 spsk. Sukker
    • 2 stk. Æggehvider
    • 4 spsk. Sukker
    • 150 g Marcipan (revet)
    • ¾ stk. Vaniljestang
    • 50 g Mandler (flager eller groft hakkede)
    • 2 spsk. Sukker

    🥗 Tilbehør

    • 200 g Cremefraiche
    • ¼ stk. Vaniljestang
    • 1 spsk. Sukker

    🔪 Sådan gør du

    Dej

    1. Hak smørret.
    2. Kom mel i en stor skål og tilsæt smør. Smuldr smørret godt ind i mel.
    3. Del æg i æggeblommer og æggehvider.
    4. Tilsæt sukker og æggeblommer i skålen og saml dejen til en kugle med hænderne. Pak dejen ind i madfolie.
    5. Sættes i køleskabet i ca. 60 minutter.
    6. Tag en kagerulle og rul dejen til den er rund og passer til en almindelig tærteform på omkring 25 – 27 cm i omkreds.
    7. Tryg dejen godt fast så den er ensartet.

    🍳 Fyld

    1. Rens og snit rabarberstilke i små skiver på ca. ½ til 1 cm.
    2. Kom dem i en skål og drys med 2 spsk. sukker blandet med ½ tsk. vaniljesukker.
    3. I en anden skål piskes æggehviderne stive.
    4. Tilsæt sukker mens der piskes indtil du har en tyk guf af æggehvider.
    5. Riv marcipanen og vend den forsigtigt i guffen.
    6. Skrab vaniljekorn ud og bland dem lidt sammen med sukker og vend det rundt i guffen.
    7. Nu fordeler du guffen over hele tærtebunden.
    8. Fordel de snittede rabarber med sukker ovenpå guffen og tryk det forsigtigt sammen, men ikke igennem guf.
    9. Snit mandler til flager eller bare lidt groft.
    10. Drys mandelflager og lidt sukker over. (ca. 2 spsk.).
    11. Bag tærten midt i ovnen ved 175 gr. i ca. 60 minutter.
    12. Sættes til afkøling i ca. 15 minutter.

    🥗 Tilbehør

    • Skrab korn ud af vaniljestang og bland korn med sukker og kom det i cremefraichen og rør det godt rundt.

    🍽 Servering

    1. Afkøl tærten og servér straks

    Alle informationer om denne opskrift

    • Se opskriftkort ovenover for alle informationer, som f.eks. kalorier og antal.

    Andre muligheder

    Du har muligheder for, at erstatte ingredienser med andre.

    • Du kan i stedet for mandler bruge andre nødder som, f.eks. hasselnødder
    • Du kan erstatte den ægte vanilje, med vaniljesukker
    • Du kan også pynte og drysse flormelis over kagen til sidst

    Opbevaring

    Rabarbertærten, smager bedst når den er frisk og lun. Men den kan gemmes i en tæt beholder et par dage.

    • Denne kage skal opbevares i en tæt beholder for, at beholde sin gode smag og konsistens.
    • Du kan fryse kagen ned et par måneder og så lune den op igen.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan varierer tilbehøret med vanilje cremefraiche, vaniljeis og flødeskum

    ❓ FAQ

    Er rabarbertærte fryseegnet?

    Ja

    Hvad er holdbarheden i fryser?

    Ca. 3 måneder

    Hvordan skal kagen opbevares?

    I en tæt beholder ved almindelig stuetemperatur

    Hvad er holdbarheden?

    Ca. 2 dage

    Rabarbertærte med marcipan
    Rabarbertærte med marcipan og vanilje cremefraiche
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Blå ost dip
    Bagerens jordbærtærte »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, hvedemel, Mandler, marcipan, rabarber, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind