Rabarbertærte med mørdej, den fineste tærte, som serveres med vaniljecremefraiche. Vi har bagt rabarber muffins, da vi havde dej i overskud. Husk når du bruger rabarber, at bruge røde stængler, da de er søde og ikke sure som de blege grønne og store grove som de gammeldags rabarber. Rabarber er bedst inden sankthans, så det er en rigtig forår og forsommer kage. Lav også din egen mørdej fra bunden, som vi gør, for at få det bedste resultat.
Prøv også jordbærtærte med mørdej
Gå til
Rabarber muffins
Hvis du laver ekstra portion dej, kan du lave nogle ekstra rabarber muffins, som børnene vil blive glade for, så har du også tærten for dig selv. Du kan drysse lidt perlesukker over muffins, så de bliver lidt sødere. Rabarbermuffins skal kun have ca. 20 min. så du kan med fordel bage dem samtidigt med.
Rabarbertærte med vanilje
Ja, vi bruger vanilje i vores rabarbertærte med vanilje, men der kan bruges andre krydderier, hvis man vil eksperimentere lidt. Kanel og kardemomme er krydderier som passer fint til de lidt syrlige rabarber. Prøv dig frem, men 1 tsk. er en fin begyndelse, da det er meget dominerende krydderier.
Opskrift med noter
Rabarbertærte med mørdej
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser mørdej
- 200 g Hvedemel
- 100 g Sukker
- 100 g Smør (blødt og hakket i små stykker)
- 2 stk. Æggeblommer
- 1 spsk. Lime (økologisk)
Rabarbertærte
- 300 g Mørdej
- 2 stk. Æg
- 200 gram Sukker
- 350 gram Rabarber (hakket i 1 cm. stykker)
- ½ tsk. Salt
- ½ stk. Vaniljestang
Tilbehør
- 3 dl Cremefraiche
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Mørdej
- Først laves mørdejen, da den skal på køl en time.
- Tag en skål og kom mel og sukker op i skålen. Rør det sammen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Skyl lime i lunkent vand.
- Riv nu lidt af den grønne skal, ned i blandingen.
- Lav en fordybning i blandingen og kom smør, æggeblommer, vanilje og salt i fordybningen.
- Kom mel og sukkerblandingen over og ælt nu dejen til en kugle.
- Tak et fugtigt klæde og kom over skålen. Du kan også pakke dejen ind i husholdningsfilm.
- Dejen skal nu hvile en time i køleskabet.
- Rul mørdejen ud til den er rund og flad og passer ind i tærteformen.
- Tag en tærteform og smør den godt ind i smør.
- Fordel mørdejen i formen.
- Prik bunden med en gaffel og sæt den til side i ca. 15 minutter.
Tærte
- Imens tærtebunden hviler i formen, varmes ovnen op til 175 grader.
- Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig æggesnaps.
- Fordel rabarberstykker i æggesnapsen.
- Kom blandingen ovenpå tærtebunden og fordel det godt.
- Sæt det ind midt i ovnen, og giv tærten ca. 45 min. eller indtil overfladen er gylden og sprød.
- Rør vaniljecremefraichen sammen og smag til med 1 tsk. lime. Du kan udelade lime, da det kun er for at give lidt anderledes smag.
Servering
- Serveres lun med cremefraiche tilsat vaniljesukker
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser mørdej
- 200 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 100 gram smør, blødt og hakket i små stykker
- 2 æggeblommer
- Lime, økologisk
Rabarbertærte
- 300 gram mørdej
- 2 æg
- 200 gram sukker
- 350 gram rabarber, hakket i 1 cm. stykker
- ½ tsk. salt
- ½ Vaniljestang (Evt. 1 tsk. vaniljesukker)
🥗Tilbehør
- 3 dl cremefraiche
- 1 tsk. vaniljesukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde mørdej
- Først laves mørdejen, da den skal på køl en time.
- Tag en skål og kom mel og sukker op i skålen. Rør det sammen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Skyl lime i lunkent vand.
- Riv nu lidt af den grønne skal, ned i blandingen.
- Lav en fordybning i blandingen og kom smør, æggeblommer, vanilje og salt i fordybningen.
- Kom mel og sukkerblandingen over og ælt nu dejen til en kugle.
- Tak et fugtigt klæde og kom over skålen. Du kan også pakke dejen ind i husholdningsfilm.
- Dejen skal nu hvile en time i køleskabet.
- Rul mørdejen ud til den er rund og flad og passer ind i tærteformen.
- Tag en tærteform og smør den godt ind i smør.
- Fordel mørdejen i formen.
- Prik bunden med en gaffel og sæt den til side i ca. 15 minutter.
Fremgangsmåde rabarbertærte
- Imens tærtebunden hviler i formen, varmes ovnen op til 175 grader.
- Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig æggesnaps.
- Fordel rabarberstykker i æggesnapsen.
- Kom blandingen ovenpå tærtebunden og fordel det godt.
- Sæt det ind midt i ovnen, og giv tærten ca. 45 min. eller indtil overfladen er gylden og sprød.
- Rør vaniljecremefraichen sammen.
🍽Servering
- Serveres lun med cremefraiche tilsat vaniljesukker
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her finder du vores tips og spørgsmål til rabarbertærte med mørdej.
💭 Tips
Du kan udelade lime og vanilje i mørdejen.
❓ FAQ
Ja
Kagen kan holde sig frisk i ca. 3 dage i en beholder og ca. 2 måneder på frys.
Ja, du kan bruge flødeskum eller vaniljeis. Tilsæt evt. lidt vanilje til flødeskum.
Ja, æbler er også særdeles velegnede.
Kommentarer
Ingen kommentarer