Skildpadde kage med Toms skildpadder
Giver en lille bradepande kage (35 x 55 cm)
Skildpadde kage med Toms chokoladeskildpadder er en meget smagfuld men lidt ”flad og tung” kage, som er i familie med lakridskagen.
Pas derfor på, at kagen ikke bliver for flad og tør. Dette undgås med en dej til den bløde side og at man nøje passer på, at kagen ikke får for lang tid i ovnen.
Jo større form, jo fladere kage.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Skildpadde kage
- 10 Toms kæmpe skildpadder
- 50 gr. Smør, blødt
- 4 æg
- 1 dl. fløde eller mælk
- 300 gram rørsukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker eller 1 stang
- 150 gr. mel
- ½ tsk. salt
- 150 gram mørk chokolade af god kvalitet, grofthakket
- 150 gram hasselnødder, grofthakkede
Fremgangsmåde Skildpadde kage
Kom skildpadderne i en skål og slå dem i stykker! Stykkerne skal være tilpas små.
Kom det bløde smør i skålen og rør rundt.
Du må ikke smelte smørret!
Tag en ny skål og pisk æg og sukker sammen til en æggesnaps og til det bliver let og luftigt.
Tilsæt, mælk eller fløde, mel, bagepulver, vanilje, salt og hakket chokolade og nødder.
Vend nu forsigtigt skildpaddemassen i og fordel det rundt.
Det er meningen, at, skildpaddemassen gerne må ligge i hele kagens længde.
Hæld dejen i en bradepande der er smurt med smør eller foret med bagepapir.
Bag skildpadde kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.
Efter 40 min. stikker du en strikkepind i kagen. Hænger der ikke dej ved, er kagen færdig. Hænger der dej ved, giver du kagen lidt ekstra, indtil den er færdig.
Kagen tages ud af formen og afkøles på bageristen.
Skær kagen ud i passende stykker.
Prøv også Lakridskage
Tips til Skildpadde kage
Du kan erstatte hasselnødder med mandler
Bettina skriver
Hvornår skal fløden/mælken i?
Bjørn Nielsen skriver
Hej Bettina
Ups, det stod ikke i opskriften, men håber du fandt ud af det.
Opskriften er nu tilrettet 🙂
Prøvede du opskriften?
Hilsen
Bjørn