• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Bagværk

Smørboller med Lurpak smør

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Smørboller og brunsviger

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dette er en god gammeldags opskrift på store luftige smørboller med en rigtig god smag, pga. de gode ingredienser. Smørboller med Lurpak smør smager virkelig godt lune, så de er velegnet til, at spise direkte fra ovnen med lidt smør og lidt marmelade.

Dejen og bollerne er til den søde side, så de er meget velegnet til kager. Vi har bagt boller og brunsviger af samme dej. Opskriften er meget velegnet til børn og til ”hygge” med kaffe/Te en søndag. Kom bollerne i en lufttæt pose så snart de er kølet ned, da de ellers risikerer at tørre ud.

Smørboller og brunsviger

Smørboller bagt med Lurpak smør.

Opskrift på smørboller bagt med Lurpak smør. Ekstra store og gode.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 12 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 32 min
Ret Bagværk og bageri
Køkken Dansk
Antal 16 Stk.
Kalorier 13 %

Ingredienser
  

  • 750 gram Hvedemel
  • 4 dl Mælk (Gerne sødmælk)
  • 100 gram Lurpak smør
  • 1 stk. Æg
  • 1 dl Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 25 gram Gær

Sådan gør du
 

  • Kom mælken i en skål og lad den få stuetemperatur og rør gæren ud.
  • Smørret varmes og gøres blød en gryde, men må endelig ikke koge.
  • Smørret kommes i skålen og røres ud.
  • Tilsæt resten af ingredienser og rør og ælt dejen indtil den har en god konsistens til den bløde side.
  • Er dejen for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Er den for tør, tilsættes ekstra væde.
  • Dejen hæver i skålen under et fugtigt klæde en times tid.
  • Kom bagepapir på en bageplade og form bollerne.
  • Pisk ægget og pensle bollerne.
  • Kom et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve i ca. 45 min.
  • Bages midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter eller indtil boller har fået lidt farve.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 258kcal (13%) | Kulhydrater: 43g (14%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 7g (11%) | Mættet fedt: 4g (25%) | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 7g (8%) | Vitamin A: 212IU (4%) | Calcium: 38mg (4%) | Jern: 2mg (11%)
Keyword Smørboller bagt med Lurpak smør.
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Prøv også Danmarks bedste boller

Smørboller med Lurpak smør er en af vore favorit opskrifter som vi overvejer, at udgive i vores bog, da det er en af vore bedste bageopskrifter. Vi garanterer, du får de lækreste store luftige smørboller, hvis du følger vores opskrift.

Tips

Du kan drysse hakkede mandler, hasselnødder eller andet på toppen af boller. vi har brugt 5 korns blanding og birkes

Mere fra samme kategori:

Svensk pølseret med purløg
Vinterboller - Yoghurtboller med ingefær
Mexicansk kylling med bacon
Græske frikadeller med græske kartofler
Krydrede kikærter med kardemommeyoghurt
Muffins med Nutella og creme
Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Bagværk

  • Æblekage med chokoladeglasur på tallerken
    Bagt æblekage med chokolade og kanel
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis
  • Nem bagt æblekage med kanel
    Bagt æblekage med kanel og mandler

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, hvedemel, mælk

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·