Opskrift giver en stor kagedåse håkonskager
Specier med marcipan og chokolade er helt klart en af julens bedste småkager. Sprøde, små småkager som knaser og smelter i munden.
Brug ægte vanilje og en god mørk chokolade, så får du de dejligste små sprøde specier. Håkonskager også benævnt specier, er en gammel dansk småkage som blev lavet i gammeldags brændefyrede komfurer.
Opskrift med noter
Specier og Håkonskager med marcipan og chokolade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 g smør (blødt)
- 90 g flormelis
- 75 g ren rå marcipan
- 1 stk. vaniljestang
- 150 gram mørk chokolade
- 250 g mel
- 1 stk. sammenpisket æg
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Skær marcipan og chokolade ud i små stykker eller riv det på et rivejern og kom det i en skål, sammen med flormelis og salt.
- Skær smør i små stykker og kom det i skålen.
- Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i skålen.
- Rør det sammen og tilsæt så mel.
- Ælt det sammen til en kugle og pak dej ind i film og kom det i køleskabet i mindst 2 timer, eller indtil dejen er afkølet.
- Rul dejen ud til fire små aflange ruller på ca. 3 cm tykkelse og pak rullerne ind i film og læg dem ind i køleskabet til næste dag.
- Tag de ruller du vil bruge ud af køleskabet og skær nu småkager ud i ca. 4 mm tykke skiver og læg dem på en smurt bageplade eller på bagepapir uden at de rører ved hinanden.
- Bages ved ca. 180 grader i ca. 12 minutter eller indtil de er let gyldne.
- Specier sættes til afkøling på en bagerist.
Opbevaring
- Opbevares i en kagedåse når de er helt afkølet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Du kan pensle ruller i vand og rulle specier i rørsukker eller perlesukker og få en sød kant inden de kommes i ovnen.
Kommentarer
Ingen kommentarer