Det er gammeldags bløde boller og kan minde lidt om de krydderboller man køber. Men de smager 100 gange bedre end dem du køber. Teboller spises som de almindelige fødselsdagsboller med marmelade og ost, da de også indeholder sukker. Teboller med kærnemælk er velegnet til fødselsdagsbordet som supplement til den almindelige fødselsdagsbolle, da tebollerne er bløde og søde.
Prøv også boller Danmarks bedste
Gå til
Vi laver tebollerne med kærnemælk, hvedemel og lidt speltmel for, at få lidt ekstra god smag, da boller af almindelig hvedemel og vand kan være lidt kedelige i smagen. Men du kan sagtens nøjes med kun at bruge hvedemel og vand. Brug altid økologisk mel, da det er vores erfaring, at der får du mere smag og struktur i brødet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er 15 minutter. Samlet tid er 50 minutter. 12 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 100 g Speltmel Økologisk
- 400 g Hvedemel Økologisk
- 50 g Sukker
- 1 tsk. Salt
- 25 g Gær
- 50 g Smør Blødt og økologisk
- 260 ml Kærnemælk Lunt og økologisk
- 2 stk. Æg Økologisk
🥬Pynt
- 10 stk. Mandler
- 1 spsk. Perlesukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pisk et ½ æg sammen i en kop.
- Tag en skål. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt sukker.
- Rør det bløde smør ud blandingen sammen med 1½ æg. Tilsæt a lidt mel af gangen og alt salt.
- Rør og ælt dejen sammen i ca. 10 minutter og sæt den hævning lunt og under et fugtigt klæde i ca. 45 minutter eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
- Form dejen til 12 stk. boller i lidt mel. Sæt bollerne på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. Kom et fugtigt klæde over og lav dem hæve igen i ca. 45 minutter eller indtil de har dobbelt størrelse.
- Pensl teboller med et halvt sammenpisket æg.
- Hak mandler groft og drys dem over teboller. Drys perlesukker over.
- Bag tebollerne midt i ovnen ved 185 graders varme i ca. 15min
💭 Tips
Du kan erstatte kærnemælk med vand eller mælk.
Opskrift med noter
Store bløde teboller med kærnemælk
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Pisk et ½ æg sammen i en kop.
- Tag en skål. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt sukker.
- Rør det bløde smør ud blandingen sammen med 1½ æg. Tilsæt a lidt mel af gangen og alt salt.
- Rør og ælt dejen sammen i ca. 10 minutter og sæt den hævning lunt og under et fugtigt klæde i ca. 45 minutter eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
- Form dejen til 12 stk. boller i lidt mel. Sæt bollerne på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. Kom et fugtigt klæde over og lav dem hæve igen i ca. 45 minutter eller indtil de har dobbelt størrelse.
- Pensl teboller med et halvt sammenpisket æg.
- Hak mandler groft og drys dem over teboller. Drys perlesukker over.
- Bag tebollerne midt i ovnen ved 185 graders varme i ca. 15min
Noter
- Du kan erstatte kærnemælk med vand eller mælk.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer