Valnøddeboller – Mormors opskrift
Ca. 16 – 20 boller
Bagetid ca. 12 til 15 min ved 220 grader
Valnødder giver en rigtig god smag til boller. Valnøddeboller er en af de allerbedste boller, som burde serveres sammen med de almindelige boller.
Valnøddeboller laves typisk som en lidt grovere bolle, men kan laves med almindelig hvedemel også.
Du kan også lave et valnøddebrød af denne opskrift, men så er bagetiden længere og temperaturen noget lavere.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Valnøddeboller
- 125 g groft hvedemel
- 75 g rugmel
- 400 g hvedemel
- 50 g gær
- 4 dl vand, lunken
- 100 g valnøddekerner, grofthakkede
- 1 spsk. maltsirup (kan udelades)
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stor tsk. Salt
Pensling
1 stk. sammenpisket æg til pensling.
Pynt
Hakkede valnøddekerner
Fremgangsmåde Valnøddeboller
Tag en stor skål. Gæren røres ud i vandet og stilles hen indtil det bruser.
Kom nu alle ingredienser undtagen valnøddekerner med op i skålen og rør det sammen.
Hold også lidt af melet tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele.
Ælt dejen til den er smidig. Her er en røremaskine særdeles velegnet.
Kom valnøddekerner i dejen og fordel dem.
Stil dejen tildækket med et fugtigt klæde over til hævning i 45 min.
Form 16 – 20 boller, alt efter hvor store du vil have dem.
Pynt evt. med hakkede valnødder.
Kom dem på en bageplade og kom et fugtigt klæde over, og lad dem nu hæve i to timer.
Tænd ovnen på 220 grader og bag bollerne nederst i ovnen i ca. 12 til 15 min.
Sæt dem til afkøling på en bagerist.
Spises straks når de er lune.
Prøv også grovboller med græskarkerner
Tips til valnøddeboller
Kom bollerne i en plastpose, derved undgås at de tørrer ud.
Groft hvedemel kan erstattes af finvalsede havregryn, hvis der ønskes en grovere bolle.
Rugmel kan erstattes af hvedemel.
Fryseegnet
tina nymann
Uhmmm, det er længe siden jeg har bagt med valnødder. Godt jeg blev mindet om det:-)