Langtidshævet valnøddebrød med honning
Valnøddebrød er et klassisk brød, som du vil kunne købe hos de fleste bagere. Valnøddebrød langtidshævet med maltsirup eller mørk maltøl og valnødder er en perfekt sammensætning, som giver brødet en mørk farve. Valnøddebrød er en lidt sødt brød, som spises som del af et morgenmåltid.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Valnøddebrød langtidshævet
- 100 gram valnøddekerner
- 50 gram gær
- 4 dl vand, lunken ( 3 dl, hvis der bruges maltøl)
- 1 spsk. honning
- 50 gram smør
- 400 gram hvedemel
- 1 spsk. maltsirup (kan udelades eller erstattes af 1 dl. mørkt maltøl
- 200 gram fuldkorns hvedemel
- 1 stor tsk. salt
Pensling
1 pisket æg til pensling.
Pynt
Evt. Hakkede valnøddekerner
Fremgangsmåde Valnøddebrød langtidshævet
Tag en stor skål. Gæren røres ud i vandet og stilles hen indtil det bruser.
Kom nu alle ingredienser, undtagen valnøddekerner op i skålen og rør det sammen.
Hold også lidt af melet tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele.
Ælt dejen til den er smidig. Her er en røremaskine særdeles velegnet.
Kom valnøddekerner i dejen og fordel dem.
Stil dejen tildækket med et fugtigt klæde over til hævning i 45 min.
Form et stort brød eller to små.
Pynt evt. med hakkede valnødder.
Rids brødet på langs.
Kom brød på en bageplade og læg et fugtigt klæde over, og lad brød hæve i ca. to timer.
Pisk ægget sammen og pensl brød.
Tænd ovnen på 200 grader og bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 – 40 min. eller til brødet er gyldent og gennembagt.
Stik evt. en strikkepind igennem brødet, hænger der dej ved, skal brødet have længere tid i ovnen.
Sættes til afkøling på en bagerist.
Spises straks når de er lune.
Prøv også opskrift på valnøddeboller
Tips til Valnøddebrød langtidshævet
Kom valnøddebrød i en plastpose, derved undgås at de tørrer ud.
Groft hvedemel kan erstattes af finvalsede havregryn, hvis der ønskes en grovere bolle.
Rugmel kan erstatte lidt af hvedemel.
Fryseegnet
Kommentarer
Ingen kommentarer