• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Julemad og julebag

Vaniljekranse

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Hjemmelavede vaniljekranse

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Julesmåkager der smager godt, er ikke svære at finde. Særligt vaniljekranse bliver der bagt mange af i julen. Der er mange opskrifter på vaniljekrans, men ofte er de næsten ens. Her er den gode klassiske opskrift på vaniljekranse, fra gamle dage.

Prøv også vaniljekranse med marcipan

Gå til
  • Vaniljekranse med vaniljesukker eller vanilje
  • Sukker
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Vaniljekranse med vaniljesukker eller vanilje

Er der noget som ikke skal laves om, så er det opskrifter på julens småkager, da de gerne må smage, som da man var barn. Derfor får du her en opskrift, som vi har bagt i mange år. Som med mange gamle opskrifter, var den skrevet ned i en bog som vi fik. Så var der rettet lidt hist og pist i opskriften. Noget var streget ud, andet var ændret fra 1 tsk. til en halv. Men, her får du alletiders bedste opskrift på vaniljekranse. Du kan selv vælge i opskriften, om du vil bruge ægte vanilje eller vaniljesukker.

Sukker

Vi har reduceret sukkeret i denne opskrift med ca. 50 gram, men de er stadig søde, sprøde og lækre. Glæd dig over, at du kan spise en ekstra vaniljekrans med denne opskrift.

📖 Opskrift

Hjemmelavede vaniljekranse

Vaniljekranse

Opskrift på vaniljekranse
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 10 min
køletid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 30 stk.
Kalorier 5 %

Ingredienser
  

  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram mandelmel
  • 175 gram smør (eller margarine)
  • 125 gram sukker
  • 1 stk. vaniljestang (eller 1 spsk. vaniljesukker)
  • 1 stk. æg
  • ½ tsk. hjortetakssalt

Sådan gør du
 

  • Kom 50 g mandler i en multihakker og hak dem til mandelmel. Har du ikke mandler kan du bruge almindeligt mandelmel.
  • Bland mandelmel og hvedemel. Margarinen/smør smuldres i melet.
  • Hjortetakssalt kommes i og røres rundt.
  • Tilsæt kornene af vaniljestangen eller 1 spsk. vaniljesukker og rør det rundt.
  • Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.
  • Dejen pakkes ind i film og stilles koldt i ca. en time.
  • Dejen køres igennem en kødhakker med en stjerneformet plade. Stykker skal være ca. 9 – 10 cm. Du kan også bruge en sprøjtepose.
  • Stykker formes til kranse og lægges på en bageplade med bagepapir.
  • Vaniljekransene bages til de er lysebrune ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 91kcal (5%) | Kulhydrater: 11g (4%) | Protein: 1g (2%) | Fedt: 5g (8%) | Mættet fedt: 3g (19%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 154IU (3%) | Calcium: 4mg | Jern: 1mg (6%)
Keyword vaniljekranse, Vaniljekranse med vanilje
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
Hjemmelavede vaniljekranse
Hjemmelavede vaniljekranse

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 10 min. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver 30 stk.

🥘 Ingredienser

Til vaniljekranse skal du bruge
  • 250 gram mel
  • 175 gram smør/margarine
  • 125 gram sukker
  • 1 stang vanilje eller 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. hjortetakssalt

🔪 Sådan gør du

Fremgangsmåde vaniljekranse

  1. Margarinen/smør smuldres i melet.
  2. Hjortetakssalt kommes i.
  3. Tilsæt kornene af vaniljestangen eller 1 spsk. vaniljesukker.
  4. Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.
  5. Dejen pakkes ind i film og stilles koldt i ca. en time.
  6. Dejen køres igennem en kødhakker med en stjerneformet plade. Stykker skal være ca. 9 – 10 cm. Du kan også bruge en sprøjtepose.
  7. Stykker formes til kranse og lægges på en bageplade med bagepapir.
  8. Vaniljekransene bages til de er lysebrune ved 180 grader i ca. 10 minutter.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  • Du kan erstatte lidt af hvedemelet med 50 gram knuste mandler eller mandelmel.
Vaniljekrans
Vaniljekrans med vanilje

Mere fra samme kategori:

Muffins med rosiner og chokolade
Svinemørbrad grillet og fyldt
Svinemørbrad med kartoffelpuré
Floridasalat med valnødde dressing
Kalveschnitzel Italiensk opskrift
Pulled pork med coleslaw i Römertopf
Del meget gerne
  • Total2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Julemad og julebag

  • Dadelkonfekt fyldt med marcipan og dyppet i chokolade
    Dadelkonfekt med marcipan
  • Romstjerner med chokolade på bord
    Konfekt romstjerner
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Julemad og julebag Tags: æg, hvedemel, mandelmel, vanilje

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·